peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kirsi Palmroos
GURU **

Tiliotteelta kirjaaminen - miksi vain yksi tiliöinti mahdollista?

tekijä Kirsi Palmroos

Kirjasin tiliotteelta sijoitustapahtumia.

Kaikissa tapahtumissa oli useita tiliöintejä (sijoitus/kulu/...). Käytännössähän tämä tapahtuu nyt niin, että kirjaan ensin tiliotteelta kaikki yhdelle tilille, menen tositteelle ja teen korjauksen tiliöintiin siellä.

Pitäisi olla mahdollista kirjata useampia vientejä tiliotteen yhdellä tapahtumalla!!!

6 VASTAUSTA6
Accepted solution
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi Kirsi,

 

Tiliotteen tiliöinti-toimintoa käytetään silloin kun pankkitilille tarvitaan yksi vastatili. Jos tilejä tarvitaan useita, avataan ko. tapahtumarivin kohdalta, oikeasta reunasta "Muu tapahtuma" ja sieltä "Uuden tositteen muodostus". Siellä voit käyttää perinteistä tositenäkymää ja kirjata niin monelle vastatilille kuin on tarpeen. Tiliotteen tapahtuman tiedot ovat kätevästy näkyvillä siinä yläpuolella. Tiliöinnin jälkeen voit tallentaa ja palata tiliotteelle jatkamaan käsittelyä.

Screenshot 2019-03-12 at 11.53.51.png

Kati Leppänen
CHAMPION ***

Tässä muu tapahtuma -toiminnolla on kaksi hyvää puolta: tositteelle tulee linkki tiliotteelle ja se, että saa useamman rivin. 

 

Jos haluan käyttää tiliöintisääntöä ja haluaisin tiliotteen linkin tositteelle, niin tämä yhdistelmä ei onnistu. Tiliöintisääntöjä käytettäessä ei muodostu linkkiä ja muu tapahtuma -toiminnolla ei voi käyttää tiliöintisääntöjä. 

 

 

Käytän pelkästään tuota Muu tapahtuma ja Uuden tositten muodostus ja siellä tosiaan helpottaa kirjausta huomattavasti se, että tiliotteen tapahtumat näkyy kirjauksen yläpuolella. Mutta: ohjelmassa on silloin tällöin "bugi" ja tuo tiliotetapahtuma ei tulekaan näkyviin. Virhe ei tapahdu säännönmukaisesti vaan silloin tällöin ja tiliotteen tekstin saamiseksi näkyviin on tositteen muodostus aloitettava uudelleen.

Jukka-Pekka Antell
CONTRIBUTOR **

Mielestäni tuo kyllä toimii tosiaa ihan ok, mutta en vain ymmärrä miksi pitää siirtyä muualle tiliotteelta kokonaan, jotta voit lisätä sinne toisenkin tilin. Helpointa ajallisesti ja oman logiikan mukaan olisi jos voisi heti tiliotteella saada toisen tilin siihen myös lisättyä. Turhaa pomppimista paikasta toiseen ja harvoin tarvitsee tositteelle mitään liitettä sun muuta lisätä vaika tilöintejä onkin useampi.

 

Itse Netvisorin tiliöntiehdotukset on jo itsessään vitsi, tai ne ei vain nykyisellään ole kyllä ainakaan itsellä ikinä toiminut kovinkaan vakuuttavasti. Todennäköisesti saan tähänkin vastauksen Netvisorin puolelta, että ne toimivat moitteettomasti ja linkin johonkin vanhentuneeseen ohjeeseen, mutta sanompa silti 🙂

Kirsi Palmroos
GURU **

Kiitos Rane. Pitää kokeilla.

Jukka-Pekka Antell
CONTRIBUTOR **

tekijä Jukka-Pekka Antell

Itse törmännyt samaan ja on kyllä todella puuduttavaa käydä kaikki läpi erikseen kun usein tosiaan tarpeita olisi sijoittaa summa useammalle kp-tilille. Olisi hyvä jos tuossa voisi heti tiliotekohdassa jo tiliöidä koko summan useammalle tilille kun yhdelle. 

Vaikka idea varmasti onkin, että tiliotteilta ei kovin paljon tarvitsisi mitään kirjailla, mutta kyllä se nyt vain aika usealla firmalla on niin, että siellä on ja paljon tavaraa joissa toivoisi niiden kirjaamisen olevan mahdollisimman helppoa, eli itse ainakin toivoisin pientä kehitystä tiliotteiden ja mm. tiliöintioletusten kanssa jotka nyt toimivat muihin kilpailijoihin nähden aika huonosti.