OneLine
CONTRIBUTOR **

Tiliotteen tiliöintisääntö

tekijä OneLine

Kun tiliotteella on esim. pankin palvelumaksu, missä osa on alv 0 ja osa alv 24, niin miten luodaan tällaisessa tapauksessa tiliöintisääntö? Samoin, jos pankintapahtumassa on samassa luottokorko ja luottoprovisio, jotka menee eri tileille. Olen niitä kovasti tuijotellut, mutta tuijotteluksi on jäänyt ja manuaalisesti tehty.

6 VASTAUSTA6
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi,

 

Tiliöintisääntö tehdään tällaisessa tapauksessa niille tapahtumille, mitä on eniten (luultavasti ALV 0% on eniten). Lopuista sitten rastit pois ruuduista kun sääntöä ajetaan, ja käsitellään ne sitten erikseen manuaalisesti.

Salla Tossavainen
CONTRIBUTOR ***

Eihän tämä nyt oikeastaan toimi. Esim Osuuspankin ja Danskebankin pankkikulut tulevat yhtenä rivinä - ei siinä voi mistään ottaa rastia pois vaan se on pakko tiliöidä käsin. 

OneLine
CONTRIBUTOR **

Kyllä meillä ainakin OP:n palvelumaksut on eritelty, mistä pitäisi pystyä ohjelman lukemaan. Sama homma on pankkilainalla. Tiliotteella on eritelty lyhennys, korko ja käsittelymaksu. Ihmettelen miksi Netvisor ei kykene, kun kilpailevassa ohjelmistossa pystyy tekemään tiliotteen oletustiliöinnit ja toimii hienosti. Ei tarvitse manuaalisesti näpräillä.

Rane Olsen
VISMA

Moi Salla,

 

Totta, luonnollisesti käytetään tiliöintisääntöä niillä tiliotteilla, millä sitä pystyy käyttämään - kaikillahan ei valitettavasti pysty.

Salla Tossavainen
CONTRIBUTOR ***

Juuri näin, mutta eikö aloittajan tapauksessa nimenomaan ole kyse tällaisesta jossa ne on samalla tapahtumalla?

Rane Olsen
VISMA

Riippuu paljolti pankeista, miten he nuo tapahtumat tiliotteelle tuovat, erittelyhän siellä pitää joka tapauksessa olla nähtävissä, mutta summia ei välttämättä ole eritelty omiksi tapahtumariveikseen. Pitää aina katsoa tapauskohtaisesti, voiko tiliöintisääntöjä käyttää ensinkään.