peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Sirkku B
CONTRIBUTOR **

Tulorekisteri - muu luontoisetu

tekijä Sirkku B

Miten Netvisorissa tarkennetaan tulolajilla '317 Muu luontoisetu' ilmoitetut luontoisedut?

 

Verottajan ohjeistuksesta:

"Muu luontoisetu-tulolajin yhteydessä on ilmoitettava, mitä luontoisetuja maksettu summa sisältää. Valinta tehdään seuraavista vaihtoehdoista: asuntoetu, puhelinetu, ravintoetu, muut edut. Ravintoetu on ilmoitettava omalla tulolajilla, jos työnantaja perii työntekijältä ravintoedusta sen verotusarvoa vastaavan korvauksen. Ravintoetua ei tällöin ilmoiteta Muu luontoisetu-tulolajilla."

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Minna Seistilä
VISMA

tekijä Minna Seistilä (Päivitetty ‎15-01-2019 09:07 tekijä Minna Seistilä VISMA )

Hei Sirkku,

Netvisorissa eri tyyppiset luontoisedut ilmoitetaan kukin omalla tulolajillaan:

  • 301 Asuntoetu
  • 304 Autoetu
  • 330 Puhelinetu
  • 334 Ravintoetu

Tulolajia "317 Muu luontoisetu" käytetään vain niille luontoiseduille, joille ei ole olemassa erillistä tulolajia. Käytettäessä tulolajia "317 Muu luontoisetu" menee palkkatietoilmoitukselle automaattisesti tieto "Muun luontoisedun tyyppi: Muu etu".

Käsittelytapa johtuu siitä, että Netvisoriin on toteutettu kunkin luontoisedun erityispiirteiden lisävalinnat kunkin luontoisedun tulolajin mukaisesti. Esimerkiksi vain tulolajilla "334 Ravintoetu", voidaan lisätä valinta "Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa". Vastaavasti tulolajilla "304 Autoetu" voidaan lisävalinnalla ilmoittaa onko kyseessä vapaa autoetu vai auton käyttöetu.

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!

Sirkku B
CONTRIBUTOR **

tekijä Sirkku B

Hei,

Kiitos vastauksesta!

Nämä minulla olikin aluksi valittuna. Sitten luin joistain ohjeistuksesta, että jos työnantaja ei peri mitään korvausta lounasedusta, silloin ei saisi käyttää tuota 334 ravintoetu -tulolajia vaan pitäisi ilmoittaa se 317 muu luontoisedussa ja täsmentää sisältö. Mutta tämä lienee väärin. 

tekijä Minna Seistilä

Hei Sirkku,

 

Ravintoetujen ilmoittamisessa on tosiaan monta eri vaihtoehtoa, koska edun antamiseen on jo niin montaa eri variaatioa. Mutta jos kyseessä on ihan kokonaan verotettava luontoisetu, niin silloin se ilmoitetaan tulolajilla "334 Ravintoetu" ilman mitään lisävalintoja. 

 

Communityssakin on käyty useampi keskustelu tähän aiheeseen liittyen. 

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!