peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Katri Järvinen
CONTRIBUTOR **

Tulosteiden kehittäminen

tekijä Katri Järvinen

Exceliin tulostusta on toivottu jo kauan. Milloin se on tulossa? Tuo maalaa/kopiointi -ohje ei ole sama, koska esim. pääkirjassa osa sarakkeista menee riveiksi. Käsin muokkaus veisi niin paljon aikaa, ettei se ole käytännössä mahdollista.

31 VASTAUSTA31
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi Katri,

Meillä on kehitystoiveissa useampia Excel-exportteja, eli tämä ongelma on tiedossa ja huomioitu. Toteuttamisaikataulua ei valitettavasti ole vielä vahvistettu.

Marika von Wehrt
CONTRIBUTOR *

Hei,

Olen uusi käyttäjä Netvisorissa ja etsin, miten Myynnin raportit ja Myyntilaskuraportit saisi exceliin. Onko ohjetta vai eikö niitä saa suoraan exceliin?

Rane Olsen
VISMA

Moi Marika,

Raporteilla ei ole suoraa Excel-exporttia, paitsi myyntilaskuluettelossa. Normaali copy-paste toimii, siinä kannattaa käyttää Firefoxia ja Excelissä "liitä määräten" -toimintoa ja siinä pelkkä teksti.

Millaista raporttia sinun pitäisi saada rakennettua?

Marika von Wehrt
CONTRIBUTOR *

Hei,

Myynnin raportti tuottein olisi raportti, mistä olisi hyvä saada Excel.

Rane Olsen
VISMA

Moi Marika,

Tarkoitatko raporttia: Myynti > Raportit > Myynnin raportit > Tuotetilasto ryhmittäin?

Mikäli, niin tuon saa sangen helposti copy-pastella Exceliin. Liitä/sijoita määräten > teksti.

Päivi Kontu
CONTRIBUTOR ***

tekijä Päivi Kontu

Hei

Taas kerran kävin ihmettelemässä että joko tämän viimeisimmän uudistuksen myötä olisi saatu raportit suoraan exceliin, mutta ei. Nyt on kyllä aika jo priorisoida tämä tarve - muilla ohjelmilla on ollut VUOSIA mahdollisuus ottaa raportit suoraan exceliin. Mitäs muuta täällä taloushallinnossa tehdään kuin käsitellään päivät pääskytysten lukuja ja muokataan niistä raportteja eri tarpeisiin. Laskentaan ja analysointeihin tarvitaan väistämättä exceleitä ja todella paljon menee aikaa näihin copy-hommiin.

Kiireellisyysjärjestykseen toppiin !!!! Kiitos.

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***

Samaa mieltä yleisimmät raportit pitäisi kyllä saada excel-muotoon, samoin pdf-muotoon. Mikähän uusi juttu on, että pääkirjoja ei pysty ainakaan tällä hetkellä tulostamaan pdf-muotoon, vielä aiemmin tällä viikolla sekin onnistui. Päivä- ja pääkirjoja nyt ei juuri muuten tarvitsisikaan ottaa tiedostoksi järjestelmästä, mutta esim. jos yritykseen tulee verotarkastus niin verottaja haluaa pää- jä päiväkirjat tarkasteltavakseen.

Laura Sainio
VISMA

Hei Teemu!

Pääkirjan saa nyt tallennettua csv-muodossa, ks. vastaukseni Tuulalle. Käykö taulukkomuotoinen raportti verotarkastajalle?

Kuisma Puurunen
CHAMPION *

Onhan teillä suunnitelmissa tuoda pääkirjalle myös laskentakohdetiedot? Puute on älytön.

Nyt kun pääkirjan saa vihdoin vietyä helposti Exceliin, tiedon jatkojalostaminen onnistuu vain tilitasolla. Tämä rajaa käyttömahdollisuudet vaatimattomaksi verrattuna mitä voitaisiin tehdä, jos mukana olisivat myös laskentakohteet.

Laura Sainio
VISMA

Hei Kuisma!

Nyt löytyvät myös laskentakohteet pääkirjaraportilta:

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Piti heti tarkistaa nuo laskentakohteet, kyllä ne siellä ovat. Nämä ovat kuitenkin kaikki yhdessä sumpussa, saisiko ne vielä kohteittain sarakkeisiin?

Kenttien leveyttä voisi pienentää ainakin alv %, alv tunnus ja alv(€) sarakkeista koska ovat yhtä leveät kuin rahamääräiset sarakkeet vaikka niiden tietokenttään tuleva tieto on merkkien määrässä olennaisesti pienempi. Näin niitä kenttiä mitä oikeasti tarvitaan saisi raportille mahtumaan. Nyt tämä palvelee mainiosti yrityksiä jolla on vain yksi laskentakohde mutta muille tämä jää sekavaksi.

Vielä haluaisin itse muokata kenttien leveyttä kuten Excelissä.

T:Tuula

Kuisma Puurunen
CHAMPION *

Jep. Päiväkirjalla laskentakohteet ovat esillä omina sarakkeinaan eikä sumpussa pilkkuerottelulla, vaikkakin sieltä Excel-nappi puuttuu. Miksei samanlaista valmista laskentakohteiden sarake-erottelua voisi toteuttaa pääkirjalle?

Tuula Jehkonen
GURU ***

Pääkirjaa ei taaskaan saa pdf muodossa vaikka välillä jo sai. Voisiko sen saada takaisin?

Laura Sainio
VISMA

Hei Tuula!

Miten ilmenee tuo, että pääkirjaa ei saa pdf-muodossa? Kyllä ainakin valinta löytyy:

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei Laura

Huomasin aamulla että raportti löytyi, lauantaina olin töissä ja jouduin tekemään pääkirjat Excelin kautta.

T:Tuula

Jani Korhola
VISMA

Hei Kuisma,

Laskentakohteet ovat tulossa pääkirjalle. Muutos on nyt testivaiheessa, joten teidän käyttöönne se saadaan lähiviikkoina.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Laskentakohteita pääkirjalle on toivottu myös täällä.

T:Tuula

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***

Tuo csv-muotoinen raportti vaikuttaa oikein hyvältä. Nyt kun tuo tuli jää vähän copy/paste-leikkimisetkin vähemmälle kun saa esim. selvitystilien tilanteista suoraan raportit muotoon jota pystyy excelissä muokkaamaan ennenkuin lähettää asiakkaalle.

Jennimari Nieminen
CONTRIBUTOR **

Hei!

Toivoisin kanssa pikaista korjausta, että pääkirjan saisi tulostettua vanhaan tapaan suoraan pdf:nä. Menee nyt liian monen mutkan kautta.

T: Jennimari

Laura Sainio
VISMA

Hei Jennimari!

Nyt pääkirjan pdf-tulostaminen toimii jälleen!