peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR **

Tulosteiden kehittäminen

tekijä Katri Järvinen

Exceliin tulostusta on toivottu jo kauan. Milloin se on tulossa? Tuo maalaa/kopiointi -ohje ei ole sama, koska esim. pääkirjassa osa sarakkeista menee riveiksi. Käsin muokkaus veisi niin paljon aikaa, ettei se ole käytännössä mahdollista.

31 VASTAUSTA31

tekijä Rane Olsen

Moi Katri,

Meillä on kehitystoiveissa useampia Excel-exportteja, eli tämä ongelma on tiedossa ja huomioitu. Toteuttamisaikataulua ei valitettavasti ole vielä vahvistettu.

CONTRIBUTOR *

Hei,

Olen uusi käyttäjä Netvisorissa ja etsin, miten Myynnin raportit ja Myyntilaskuraportit saisi exceliin. Onko ohjetta vai eikö niitä saa suoraan exceliin?

Moi Marika,

Raporteilla ei ole suoraa Excel-exporttia, paitsi myyntilaskuluettelossa. Normaali copy-paste toimii, siinä kannattaa käyttää Firefoxia ja Excelissä "liitä määräten" -toimintoa ja siinä pelkkä teksti.

Millaista raporttia sinun pitäisi saada rakennettua?

CONTRIBUTOR *

Hei,

Myynnin raportti tuottein olisi raportti, mistä olisi hyvä saada Excel.

Moi Marika,

Tarkoitatko raporttia: Myynti > Raportit > Myynnin raportit > Tuotetilasto ryhmittäin?

Mikäli, niin tuon saa sangen helposti copy-pastella Exceliin. Liitä/sijoita määräten > teksti.

CONTRIBUTOR ***

tekijä Päivi Kontu

Hei

Taas kerran kävin ihmettelemässä että joko tämän viimeisimmän uudistuksen myötä olisi saatu raportit suoraan exceliin, mutta ei. Nyt on kyllä aika jo priorisoida tämä tarve - muilla ohjelmilla on ollut VUOSIA mahdollisuus ottaa raportit suoraan exceliin. Mitäs muuta täällä taloushallinnossa tehdään kuin käsitellään päivät pääskytysten lukuja ja muokataan niistä raportteja eri tarpeisiin. Laskentaan ja analysointeihin tarvitaan väistämättä exceleitä ja todella paljon menee aikaa näihin copy-hommiin.

Kiireellisyysjärjestykseen toppiin !!!! Kiitos.

CHAMPION ***

Samaa mieltä yleisimmät raportit pitäisi kyllä saada excel-muotoon, samoin pdf-muotoon. Mikähän uusi juttu on, että pääkirjoja ei pysty ainakaan tällä hetkellä tulostamaan pdf-muotoon, vielä aiemmin tällä viikolla sekin onnistui. Päivä- ja pääkirjoja nyt ei juuri muuten tarvitsisikaan ottaa tiedostoksi järjestelmästä, mutta esim. jos yritykseen tulee verotarkastus niin verottaja haluaa pää- jä päiväkirjat tarkasteltavakseen.

Hei Teemu!

Pääkirjan saa nyt tallennettua csv-muodossa, ks. vastaukseni Tuulalle. Käykö taulukkomuotoinen raportti verotarkastajalle?

CHAMPION *

Onhan teillä suunnitelmissa tuoda pääkirjalle myös laskentakohdetiedot? Puute on älytön.

Nyt kun pääkirjan saa vihdoin vietyä helposti Exceliin, tiedon jatkojalostaminen onnistuu vain tilitasolla. Tämä rajaa käyttömahdollisuudet vaatimattomaksi verrattuna mitä voitaisiin tehdä, jos mukana olisivat myös laskentakohteet.

Hei Kuisma!

Nyt löytyvät myös laskentakohteet pääkirjaraportilta:

GURU ***

Hei

Piti heti tarkistaa nuo laskentakohteet, kyllä ne siellä ovat. Nämä ovat kuitenkin kaikki yhdessä sumpussa, saisiko ne vielä kohteittain sarakkeisiin?

Kenttien leveyttä voisi pienentää ainakin alv %, alv tunnus ja alv(€) sarakkeista koska ovat yhtä leveät kuin rahamääräiset sarakkeet vaikka niiden tietokenttään tuleva tieto on merkkien määrässä olennaisesti pienempi. Näin niitä kenttiä mitä oikeasti tarvitaan saisi raportille mahtumaan. Nyt tämä palvelee mainiosti yrityksiä jolla on vain yksi laskentakohde mutta muille tämä jää sekavaksi.

Vielä haluaisin itse muokata kenttien leveyttä kuten Excelissä.

T:Tuula

CHAMPION *

Jep. Päiväkirjalla laskentakohteet ovat esillä omina sarakkeinaan eikä sumpussa pilkkuerottelulla, vaikkakin sieltä Excel-nappi puuttuu. Miksei samanlaista valmista laskentakohteiden sarake-erottelua voisi toteuttaa pääkirjalle?

GURU ***

Pääkirjaa ei taaskaan saa pdf muodossa vaikka välillä jo sai. Voisiko sen saada takaisin?

Hei Tuula!

Miten ilmenee tuo, että pääkirjaa ei saa pdf-muodossa? Kyllä ainakin valinta löytyy:

GURU ***

Hei Laura

Huomasin aamulla että raportti löytyi, lauantaina olin töissä ja jouduin tekemään pääkirjat Excelin kautta.

T:Tuula

Hei Kuisma,

Laskentakohteet ovat tulossa pääkirjalle. Muutos on nyt testivaiheessa, joten teidän käyttöönne se saadaan lähiviikkoina.

GURU ***

Hei

Laskentakohteita pääkirjalle on toivottu myös täällä.

T:Tuula

CHAMPION ***

Tuo csv-muotoinen raportti vaikuttaa oikein hyvältä. Nyt kun tuo tuli jää vähän copy/paste-leikkimisetkin vähemmälle kun saa esim. selvitystilien tilanteista suoraan raportit muotoon jota pystyy excelissä muokkaamaan ennenkuin lähettää asiakkaalle.

CONTRIBUTOR **

Hei!

Toivoisin kanssa pikaista korjausta, että pääkirjan saisi tulostettua vanhaan tapaan suoraan pdf:nä. Menee nyt liian monen mutkan kautta.

T: Jennimari

Hei Jennimari!

Nyt pääkirjan pdf-tulostaminen toimii jälleen!