peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Pia Dahlman
CONTRIBUTOR ***

Työnantajan erillisilmoitus

tekijä Pia Dahlman

Onko mahdollista saada erillisilmoitukseen tulostettavaa versiota?

Meillä on useita asiakkaita jotka haluavat, että kirjaamme tuon erillisilmoituksen ostoreskontraan, jotta näkevät / voivat itse käydä maksamassa maksun eräpäivänä.

 

11 VASTAUSTA11

tekijä Minna Seistilä (Päivitetty ‎29-01-2019 16:49 tekijä Minna Seistilä VISMA )

Hei Pia,

 

Emme suosittele työnantajan erillisilmoituksen maksun muodostamista ostolaskuksi. Erillisilmoituksiin on suunniteltu toiminnallisuudet, jolla ilmoitus muodostetaan palkkalaskelmien tiedoista ja sen jälkeen muodostetaan tilisiirto. Näin tilisiirrolla säilyy jäljitettävyys ja tapahtuma kirjautuu kirjanpitoon automaattisesti tiliotteelta. Lisäksi Velvoitteiden Widget-huomauttaa, jos ilmoitus tai tilisiirto on tekemättä, joten jos tilisiirtoja ei muodosteta, jää Widget huomauttamaan noista tilisiirtojen puuttumisista.

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!

Minna Ahlgren
CONTRIBUTOR **

Tämä on ongelmallista että tuo Widget jää ilmoittamaan puuttuvasta verotilisiirrosta sellaisissa tapauksissa kun mahdollisesti alv on ollut palautusta eikä verottajalle ole tarvinnut maksaa. Ja vaikka tekisin tilisiirron ja tämän poistaa, tulee tämä herja silti etusivulla. Muodosta ja siirry maksamaan-kohdassa tulisi olla myös mahdollisuus kuitata maksu muodostetuksi muualla jolloin todelliset aiheelliset puuttuvat tilisiirrot näkyisivät ainoastaan etusivulla.

Kiitos viestistäsi!

 

Julkaisemme lähiaikoina mahdollisuuden kuitata muodostettu verotilisiirto käsitellyksi, jolloin tuo turha ilmoitus poistuu widgetistä.

Entä se järkevä tulostusmuoto??

Hei Marja-Terttu!

 

Julkaisemme erillisilmoituksen tulostamismahdollisuuden lähiviikkoina.

 

Mukavaa viikonloppua!

Miika Toivonen
CHAMPION ***

Hei @Raisa Ruokonen , onkohan erillisilmoituksen tulostamisnappula missä vaiheessa? Tilintarkastajan vaatimuslistalla on tuloste tammikuun tasseista, koska meillä se koskee joulukuun palkkoja..

Hei Miika!

 

Erillisilmoitusnäkymän saa tulostettavaan muotoon hakuehtojen yläpuolella olevasta Tulostin-ikonista. 

Miika Toivonen
CHAMPION ***

Valitsin tammikuun ja päivitin näkymän. Tulostinkuvake tulostaa tyhjän maaliskuun.. Hymiö Yllättynyt

Hei Miika,

 

Korjaukseen asti, saat tulosteen Erillisilmoituksesta, kun valitsen haluamasi kuukauden Erillisilmoitusten vuosinäkymän kautta. Eli valitset kuukaudeksi ensin "Koko vuosi" ja sen jälkeen vuosinäkymästä haluamasi kuukauden, sen jälkeen tuloste vastaa valittua kuukautta.

vuosinäkymä.jpg

Kiitos huomiostasi! Pyrimme korjaamaan tulostuksen tämän viikon julkaisuun.

Pasi Tasanen
CHAMPION ***

Hei,

 

Tilisiirtojen käyttöoikeus hallinta on varsin puutteellinen. Joko sinulla on oikeus maksaa tai sitten ei ole. Et esimerkiksi voi rajata, että käyttäjällä olisi oikeus maksaa vain tämä erillisilmoituksen tilisiirto. Samaan aikaan pitäisi rajata verottajan tilinumeron vaihtaminen, että sen oikeuden voi kytkeä pois. Niin kauan kuin tällaisia rajauksia ei ole, niin ei tämä minun mielestäni ole kyllä paras käytäntö asian hoitamiseksi.

 

Ehdottamasi toimintatapa ei sovi yrityksille jotka haluavat pitää jonkinlaista kontrollia maksuliikenne asioissaan. Meillä ei ko. ominaisuutta käytetä mm. tämän takia. Toinen syy on sama kuin toisella kirjoittajalla, haluamme että asiakkaat näkevät myös ulos lähtevät alv ja tas summat ostolaskujen kautta ja he myös kuittaavat ne hyväksytyksi. 

 

Tämä toiminto muodostaa myös ns. vaarallisen työyhdistelmän jos oikeudet tuosta vaan annetaan. Jos taas toimitaan järkevästi, niin asiakasvastuullinen henkilö ei pysty suorittamaan toimintoa loppuun, tällöin tiimin toista jäsentä pitäisi pyytää käydä kuittaamassa maksu liikkeelle. Vs että asia hoidetaan ostoreskontran kautta niin, että asiakas kuittaa laskun sitten kun kuittaa. -> Ei tarvita toista tiimin jäsentä säätämään väliin.

 

On myös tilanteita, että rahaa ei olekaan 12. päivä maksaa verottajalle suorituksia. Asiakas hoitaa itse maksuliikennettä ja kontrolloi mitä maksetaan ja mitä ei. Tällöin ostolasku toimii myös paljon paremmin kun on yksi ostolasku listaus mistä on helppo katsoa mitä maksetaan ja mitä ei. Vs, että asiakas katsoo sekä tilisiirto listaa, että ostolasku listaa.

 

On myös yrityksiä joilla arvonlisävero on jatkuvasti palautuksen puolella. Jolloin työantajasuoritus puolen maksut voidaan kuitata arvonlisäverosta. Tilisiirto toiminto ei osaa tätä suoraan huomioida. Ostolasku toimii myös tässä tilanteessa paremmin kun sinne syötetään molemmat summat omina riveinään.

 

Toivon siis, että toisitte vaihtoehdoksi mahdollisuuden muodostaa näistä ostolasku ostoreskontraan, eikä vain rummuteta tiettyä toimintatapaa missä on ongelmia käyttöoikeuksien suhteen. Alv puolelle sama juttu käyttöön (tästä taitaa löytyä kehitystoivekin). Enkä usko että olemme toisen kirjoittajan kanssa ainoita, jotka tätä toivovat. Kilpailevissa järjestelmissä mistä minulla on kokemusta tämä asia on ratkaistu nimenomaan ostolaskujen kautta.