peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Ulosoton kaavassa virhe?

tekijä Anonymous

Nyt on tullut pari asiakasta vastaan, joissa ulosoton kaavassa on nettopalkan lisäksi luontoisedut (eli siis nettopalkka+puhelinetu+autoetu jne). Mikäli virhe on kopioitavassa malli palkkamallissa, korjaisitteko kaavan pikaisesti mallipohjaan! Ja mulle käyttäjille tiedoksi että tällainen saattaa löytyä..

4 VASTAUSTA4

tekijä Maiju Soljasalo

Hei Josefiina,

kiitos kysymyksestä, Netvisorin ulosmittauksen laskenta ja palkkamallit on rakennettu noudattamaan oikeus.fi mukaista ohjetta, että palkasta voidaan ulosmitata yksi kolmasosa. Myös lomarahat, luontoisedut, provisiot ja erilaiset palkkiot ovat palkkatuloa. Sosiaaliavustukset ja -tuet, kuten asumistuki ja lapsilisät eivät ole ulosmittauskelpoisia.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei Maiju,

Kyllä tuon käsitän, mutta nettopalkassahan on jo huomioituna luontoisedutkin (verot ym. vähennetään rahapalkasta bruttopalkan mukaan jossa luontoisedut ovat rahapalkan lisänä).

Esimerkki tapauksessa ulosottoa olisi kuulunut pidättää n. 800€ mutta netvisor laski kaavan takia ulosottoa vain 11€...

Hei,

Ulosmittauksen tulopohjassa työntekijän vähennykset vähennetään rahapalkan ja luontoisetujen verotusarvon summasta.

Kaava on seuravaanlainen: rahapalkka + luontoisetujen verotusarvo - ennakonpidätys- työntekijän eläkemaksu - työttömyysvakuutusmaksu

Netvisorin ulosmittauksen kaavarakenne vastaa yllä olevaa laskentatapaa.

Ohessa linkki EK:n esimerkkiin ulosmittauksen laskennasta: ulosottopidätys

Hei,

Varmistamme ulosmittauksen tulopohjan laskentatavan. Tällä hetkellä ulosmittauksen laskentakaava on samanlainen kaikissa palkkamalleissa.