peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Pirjo Haaranen
CONTRIBUTOR ***

Ulosotto

tekijä Pirjo Haaranen

Olen saanut Kihlakunnanulosottomieheltä maksukiellon, jossa lukee suojaosuudesta seuraavaa

Suojaosuus

Suojaosuudella tarkoitetaan sitä määrää velallisen palkasta, joka vähintään jätetään ulosmittaamatta. Määräajoin maksettavan palkan ulosmittauksessa velallisen suojaosuus on 22,41 €/pv seuraavan palkan maksupäivään asti. Suojaosuus lasketaan kuukaudessa 30 päivältä.

Netvisorin puhelinneuvonnasta kerrottiin, että ulosotossa käytetään todellisia päiviä.

Onko teillä muilla kokemuksia tästä asiasta. Ulosottomies kertoi minulle, että yrityksemme joutuu maksamaan korot perimättä jääneelle pääomalle jos velallinen sitä haluaa tai vaatii.

Näitä täällä siten oiotaan käsin vielä tänäkin päivänä.

3 VASTAUSTA3
Taru Heinonen
CHAMPION ***

tekijä Taru Heinonen

"Suojaosuus lasketaan kertomalla päiväkohtainen suojaosuus palkanmaksukauden päivien lukumäärällä. Jos palkka tai muu tulo maksetaan kalenterikuukaudelta, päivien lukumäärä on aina 30." Tämä suoraan ulosoton sivuilta kopioituna.

Itse olen tarkistanut Netvisorin laskeman ulosoton euro määrän netissä olevalla maksukieltolaskurilla. Poikkeuksetta tulos on ollut muutaman sentin tarkkuudella sama kuin Netvisorin laskema.

Pirjo Haaranen
CONTRIBUTOR ***

Hei

annatko osoitteen mistä ko. laskuri löytyy. Oikeusministeriönsivuilla olevassa laskurissa on vain 2 eri mahdollisuutta joko 30 päivää tai 14 päivää. Näistä ei kumpikaan käy meidän palkanlaskuun.

Terveisin Pirjo Haaranen

Taru Heinonen
CHAMPION ***

Maksukieltolaskuri​, oikeushallinto

Itse laskenut aina tuon 30 tai 14 päivän mukaan, mutta tässä ainakin on myös vaihtoehtona "muuten kuin määräajoin maksettava" joka toiminnee sinun tapauksessa.