peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Vakuutuspalkan rakentaminen Netvisorissa?

tekijä Anonymous

Saako HRM:n rakennettua vakuutuspalkan siten, että työntekijälle on määritelty kuukausipalkka ja vakuutuspalkka joista pienemmän mukaan maksetaan työntekijälle ja tämä siirtyy kuluksi kirjanpitoon, mutta sivukulut lasketaan korkeammasta summasta?

5 VASTAUSTA5
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tutkin tätä itsekseni ja sain toimimaan lukuunottamatta ennakonpidätystä. Onko ennakonpidätyspalkkalajin takana jokin "kovakoodaus" jonka vuoksi palkkamallin asetukset eivät muuta ennakonpidätyksen laskennan perustetta?

Hei Josefiina,

Ennakonpidätyksen laskentakaava on kovakoodattu seuraamaan Bruttopalkan määrää. Ennakonpidätys ja sivukuluvähennykset lasketaan automaattisesti aina Bruttopalkan määrästä, joten sen laskentaperusteeseen vaikuttaa aina ne palkkalajit, jotka on liitetty Bruttopalkkaan. Käyttäjä ei pysty tekemään muutoksia Ennakonpidätys-palkkalajin laskentakaavan. Myöskään Perustietoihin ja asetuksiin ei pidä tehdä muutoksia Oletuspalkkalajeihin Ennakonpidätyksen tai Bruttopalkan osalta, koska se rikkoo ohjelmiston laskenta-automatiikan.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei Minna,

Kiitos vastauksesta! Epäilinkin että ennakonpidätystä tuskin saa muutettua. Sivukuluthan saadaan laskettua vakuutusten alaisten palkkojen kautta muustakin, kuin bruttopalkasta ja tämän sain toteutettua.

Onko Netvisorissa ajateltu miten toteutettavaksi vakuutuspalkat? Nämä tulevat varmasti lisääntymään jatkossa, kun kansainvälistyminenkin lisääntyy.

Hei Josefiina,

Vakuutuspalkat eivät ole ainakaan tämän vuoden kehityslistalla, joten näillä näkymin niihin ei ole tulossa muutoksia.

Voisitko tehdä aiheesta kehitysehdotuksen tuonne  Tuoteideointi ​-osioon, niin saataisiin laajempaa keskustelua asiasta ja nähtäisiin onko tälle kuinka paljon tarvetta muiden käyttäjien keskuudessa.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei Minna,

Toki! Kirjaan tämän sinne.