peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Mikko Haakana
CONTRIBUTOR ***

Valmistevero ja varastonhallinta

tekijä Mikko Haakana

saako tuotteelle tehtyä hinnoittelussa erikseen kohdan "valmisteverot"?

 

Ongelmana on raportointin ja varastonarvo.

>Jos laitan tuotteen maahantuonnin hinnan, päälle kuljetuksen ja valmisteveron (joka maksetaan vasta kun tuote on myyty asiakkaalle), on varaston arvossa silloin ns. arvoa mitä ei ole vielä maksettu. Tämä on ongelma kirjanpidossa.

>>Jos taas laitan arvoksi vain tuotteen maahantuonnin hinnan ja päälle kuljetuksen niin silloin kateraportti vääristyy ja se näyttää korkeampaa kateprosenttia mitä oikeasti on. Tämä on taas ongelma raportoinnissa.

3 VASTAUSTA3

tekijä Markus Anttonen

Moi Mikko

Olemme ottaneet tämän asian ylös meidän kehityspuolella ja pyrimme saamaan tähän jatkossa parannusta. Korjaantuisiko ongelma sillä jos tilausrivillä olisi uusi tietokenttä, johon voisi kirjata lisäkustannuksia, ja jotka eivät näy varastoraportilla. Tätä olemme miettineet uutena ominaisuutena tulevaisuudessa.

Antaisitko vielä logistisen prosessin käyttötapauskuvauksen tästä asiasta tuotekehitystämme varten? Esimerkiksi tuleeko tavara teille ensin omaan varastoon, vai toimitetaanko tavara suoraan asiakkaalle toimittajan varastosta, jonka yhteydessä myyjä maksaa rahdin?

Mikko Haakana
CONTRIBUTOR ***

Moikka tässä karkeasti kuvaus kokonaisuudesta:

tuomme maahan alkoholia eri maista, ja ne tulevat meidän omaan varastoon josta jakelu eteenpäin asiakkaille

maksamme yleensä ennnakoon tai kuorman saapuessa viinitilalle

viinit sekä rahdin

tämän jälkeen kun kuorma on saapunut se kirjataan netvisor varastonhallintaan, jossa määrittelen tuotteen sisäänostohinnaksi

pullo hinta ja pullo kohtainen rahti sekä valmisteverot (jotka vaihtelevat ja riippuvat mm. alkoholista/mikä alkoholijuoma on kyseessä ja kuinka iso pullo se on)

tässä kohtaa varastoon ilmestyy siis ”arvoa” jota ei olla maksettu

siinä kohtaa kun ravintola X tilaa tuotteen niin me laskutamme normaalisti häneltä sen ja kun kuluva kuukausi on paketissa maksetaan Tullille valmisteverot jälkikäteen toteutunee mukaisesti.

Poislukien sellaiset tilaukset joista ei valmisteveroja tarvitse maksaa kuten myynnistä esim. Alkolle joka on toinen tukkuri ja maksaa valmisteverot kun ns. oikea asiakas ostaa.

Tapio Tamminen
CONTRIBUTOR **

Meillä täysin sama tilanne ja tätä on kierretty erilaisin skriptein vuosia. Nyt ongelmana on eri verokannat kun on siirrytty viineistä myös muihin tuotteisiin. Valmisteveron saaminen kenttiin helpottaisi todella paljon