peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tuula Jehkonen
GURU ***

Veroilmoituksesta 6B

tekijä Tuula Jehkonen

Veroilmoituslomakkeelle tulee ilmoitukset:

Kenttä 364, arvo "VSY062", Olet ilmoittanut 6B lomakkeella tietoja poistoista, anna erittely poistoista 62-lomakkeella

Kenttä 365, arvo "VSY062", Olet ilmoittanut 6B lomakkeella tietoja poistoista, anna erittely poistoista 62-lomakkeella

vaikka mitään poistoja ei ole tehty eikä ko. kohtiin ole syötetty mitään lukuja. Sama ilmoitus tulee vaikka syöttää molempiin kohtiin 0, miksi näin?

24 VASTAUSTA24

tekijä Marja-Terttu Järvimäki

Hyvä Tuula, kirjoitit juuri ajatukseni tänne. Tämä on todella ärsyttävä piirre 6B:llä, varsinkin kun niitä ilmotuksia tekee näinä päivinä yhden toisensa jälkeen. Eikö tarkistukseen saisi mitenkään 0-arvoa hyväksyttäväksi ko. kenttään? Näyttäisi herjan vaikka vihreällä.

Itse asiassa verolomakkeen jokaisen kohtaan pitäisi kai jotain merkitä, jos oikein ymmärrän Verottajalta juuri tällä viikolla tulleen muistutuksen, kohta 2:

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei, tällä 6B lomakkeella on esimerkiksi ainakin yksi virhe jolloin verojen viivästysseuraamukset mitkä on kirjattu tilille 9540 tulevat laskelmaan tuplana jolloin veroja menee maksuun liikaa jos tätä ei huomaa. Taseen kaavojen puutteista en edes kehtaa mainita, melko lailla käsityötä.

Tehtiinköhän uudistukset liian kiireisellä aikataululla kun pieniä vikoja on paljon eikä niitä ehditä korjaamaan.

Tsemppiä Marja-Terttu, reilun viikon päästää kiireet loppuu... ehkä Hymiö Onnellinen

Kiitos Tuula jälleen, tämän unohdinkin mainita! Olen myös tämän kanssa tehnyt ylimääräistä työtä ja käynyt jokaisen asiakkaan kohdalla korjaamassa kaavaa... En edes löytänyt missä kohtaa tuo tili 9540 oli koodattu väärin mutta lopputulos on tosiaan sen verran väärin. Auttaisi meitä kiireisiä kirjanpitäjiä jos kaavat olisi oikein. Toki se on jo taivaallisen ihanaa kun suurin osa menee oikeaan lokeroon! Hymiö Onnellinen

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***

Eikä pidä unohtaa, että jos esim. asiakkaalla on sakkoja, pysäköintivirhemaksuja yms.tilillä 8780, niin vaikka nämä ovat selkeästi vähennyskelvottomia kuluja niin veroilmoituksen kaava laskee nämä mukaan myös lomakkeen kohtaan 377, muut vähennyskelpoiset liiketoiminnan muut kulut. Tämänkin takia pitää käydä tuon kentän summaa ja myös verotettavaa tulosta käydä muuttamassa käsin. Luulisi Netvisorin päässä olevan sen verran asiantuntemusta, että osataan tehdä kaavat automaattisesti sellaisiksi ettei tarvitse kirjanpitäjän käydä kauheasti käsin lukuja muuttelemassa. Vanha kunnon Tikon sentään toimii veroilmoituksissa niinkuin pitää. Netvisorilla on tässä vielä paljon opettelemista, eikä tämä ole vuosien aikana muuttunut yhtään. Joissain tapauksissa melkein tekee veroilmoituksen nopeammin näpyttelemällä sen Verohallinnon palveluun kuin Netvisorin kautta, jossa pitää käydä luvut tarkemmin läpi ja sitten tehdä noita manuaalisia korjauksia. Niin tilitoimistot kuin asiakasyritykset maksavat Netvisorille siitä että kaikki toimisi niinkuin pitää, ei meidän kuulu niitä kaavoja itse säätää, kyllä se pitäisi ohjelman toimittajan hoitaa että kaavat ovat kerralla oikein, vai mistähän tässä oikein maksetaan. Vai maksaako NV meille että me täällä säädetään kaavojen kanssa joita he eivät osaa oikeiksi laatia. Ei ole ensimmäinen, eikä tuskin viimeinenkään kerta kun sanon, että Netvisor voisi hommata sinne kehitykseen sellaisia ihmisiä jotka ihan oikeasti tajuavat sisällöllisistä asioista, kun välillä tuntuu että ohjelman moderni ulkonäkö on toimivuutta tärkeämpi seikka ja muutoksia tehdään ihan muutosten vuoksi. Tässä olisi ihan oikeasti kehittämisen paikka, että juurikin nämä veroilmoitukset saadaan toimimaan, josko jo vuonna 2018, vaikka epäilen vahvasti ettei vielä silloinkaan ole edistystä tapahtunut yhtään. Rane ja kumppanit voisivat tästä ottaa koppia.

Hei Teemu,

vuoden 2017 verolomakkeen kaavaan kohtaan 377 on päivitetty nämä mainitsemasi vähennyskelvottomat kulut. Muutoinkin vuoden 2017 lomakkeen kaavat on käyty läpi ja niihin on tehty muutoksia. Otan mielelläni vastaan huomioita kaavoihin liittyen, jotta vuoden 2017 kaavat palvelevat paremmin.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Huomioita 2017 6b-lomakkeesta:

- Esimerkkinä "ELINKEINOTOIMINNAN VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET KULUT YHTEENSÄ" - miksi tällaisissa yhteensä soluissa on kaavat? Nämä pitäisi olla summarivejä. Tämä pätee kaikkiin yhteensä-soluihin. Ja tämä kuulemma piti olla kunnossa vuoden 2017 veroilmoituksiin.

- Tämä kaava oli aika huvittava.

Sieppaa.PNG

Hei Milja,

kiitos kommenteistasi. Katsoin tuota verolomakkeen kohtaa 436 Annettu konserniavustus ja minulla se näkyi erilaisena:

Kannattaa katsoa kaavaa myös jostain toisesta asiakkaasta, jos jostain syystä tuossa asiakkaassa kaavoille on tapahtunut jotakin.

Katsoin myös tuota kohtaa "ELINKEINOTOIMINNAN VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET KULUT YHTEENSÄ". En ole aivan varma, mitä tarkoitat, mutta laitan tähän kuvan, kuinka summakaava alkaa. Eli tässä ei näy nyt koko kaavaa, sillä tässä summataan niin monta tunnuslukua. Toivottavasti näistä oli apua.

Accepted solution
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tuo ensimmäinen kohta on varmasti yrityskohtainen, koska tuota tiliähän ei ole tililuettelossa, vaan on lisätty itse. Kuitenkaan siinä ei ole järkeä, että se menee sinne kaavaan.

Toinen kohta: ongelma tulee tuossa, kun yhteensä soluissa on tuollaiset kaavat, että se luku ei päivity, kun manuaalisesti muuttaa noita lukuja. Kun solujen takana on kaava, niin kaavahan pitää poistaa, jotta voi käyttää itse syöttämäänsä lukua. Mutta sitten tämä ei päivity näihin yhteensä soluihin.

Tästä on ollut puhetta, että tarkoitus oli palata siihen vanhaan tapaan, että se laskee yllä olevat solut yhteen. Ja päivittyy sitä mukaan, kun lukuja muuttaa.

Verolomakkeelle 6B jää aika monta tyhjää kohtaa, eli sellaista mihin ei laske edes nollaa. Eikö ohjelma voisi aina (paitsi poistojen kohdalla... antaa ne rasittavat herjat...) laskea verokohtaan nollan valmiiksi. Olen ymmärtänyt, että jokaiseen kohtaan pitäisi jotain laittaa... Verottaja kun keksii niin kovalla kädellä erilaisia sakotusmenetelmiä väärin täytetyistä veroilmoituksista.

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***

Hei

Laitetaan nyt vielä tämäkin tähän veroilmoituskeskusteluun, että onko tosiaan niin hölmösti että joka vuosi pitää syöttää toimialatiedot sekä osakkeenomistajien tiedot uudestaan, oletin että kun vuoden 2015 veroilmoitus on tehty Netvisorissa, niin nämä tiedot siirtyisivät automaattisesti vuoden 2016 veroilmoitukselle, mutta tyhjää näyttää nuo kyseiset kohdat. Muissa ohjelmissa on tapana että nuo edellä mainitut tiedot kopioituvat seuraaville vuosille. Harvinaisen turhaa työtä noita tallennella joka vuosi uudestaan kun tiedot pysyvät muuttumattomina.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei Teemu,

Kyllä vanhat tiedot saa edelliseltä verolomakkeelta kopioitua uudelle verolomakkeelle.

Valitset halutun lomakkeen jonka tietoja haluat alkaa täyttämään, menet lomakkeen oikealla puolella olevasta "kaavojen hallinta" linkistä.

Valitset alasvetovalikosta: verokoodit, jotka syötetään käyttäjän toimesta.  Painat : listaa verokoodit.

Tämän jälkeen valitset ne verokoodit, jotka haluat kopioida vanhasta verolomakkeesta uudelle lomakkeelle.

Tämän jälkeen löydät sivun alalaidasta valinnan: kopioi arvot edelliseltä tilikaudelta valittuihin verokoodeihin.

Tämä kopioi viime vuonna syöttämäsi arvot uudelle verolomakkeelle.

Toivottavasti tästä oli apua. Mukavaa päivän jatkoa teille!

Terkuin, Anne Huotari

Mielestäni tätä ei ole kerrottu tarpeeksi selvästi veroilmoitusohjeessa. Kuulin tästä sattumalta jossain koulutuksessa, mutta en osannut siltikään käyttää... oli pakko kysellä lisäohjeita. Eikö ohjelma voisi ohjata siinä vaiheessa kun poimii verolomakkeen yritykselle, esim. "tiedäthän miten saat viimevuotiset perustiedot tänne"...? Turhaa työtä on tosiaan tullut tehtyä, varsinkin yhtiöissä joissa on paljon osakkaita. Varsinkin henkilötunnusten kaivaminen jostain on tuskallista....

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Huomenta Marja-Terttu ja Tuula,

Pahoittelut tosiaan, että tämä vielä puuttuu ohjeesta. Huomasin itsekin eilen iltapäivällä tämän puutoksen, kun Teemu laittoi kysymyksensä.

Hyvä kun kysyitte tätä niin saadaan tämä päivitettyä ohjeeseen.

Terveisin, Anne Huotari

Tuula Jehkonen
GURU ***

tekijä Tuula Jehkonen

Hmmm...

No ei tuota arvaisi ilman ohjetta tehdä, voisi olettaa että tuosta alusta arvon painikkeesta saisi tiedot. Hyvä tämäkin tieto on, tosin vähän myöhässä tullut kun viimeiset ilmoitukset menossa.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Teemu, täytetään näköjään samaa lomaketta ja aivan samaa juuri tuskailin.

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***

Tähän vielä voi lisätä, että erityisen hauskaa on jos osakkeenomistajia on enemmän kuin yksi, niin saat joka välissä olla tallentamassa että saat uuden tyhjän rivin johon täyttää seuraavan osakkeenomistajan tiedot. Juuri näissä tapauksissa olisi aika paljon kätevämpää tehdä vastaavat veroilmoitukset tuolla verottajan palvelussa, joka nämä tiedot tuo myöskin valmiina.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Juu, osakkaita riittää, ei ole kovin nopeaa tämä veroilmoitusten teko Hymiö Surullinen

Perjantaihin vielä aikaa Hymiö Onnellinen

Tuula Jehkonen
GURU ***

Kyllä puhut Teemu asiaa!

Toivottavasti joku ottaa kopin, mieluummin ennemmin kuin liian myöhään.

Hei,

kiitos teille kommenteista. Tänään on oikaistu tuotantoon tuota yllä mainittua lomakkeen kohtaa 377 (Muut vähennyskelpoiset liiketoiminnan muut kulut). Tässä kaavassa "Tunnusluku 379 Veronkorotukset" vähensi Liiketoiminnan muista kuluista virheellisesti myös rahoituskuluihin kuuluneiden kahden tilin saldon, tilin 9530 ja tilin 9540, mutta tuo Teemun mainitseman tilin 8750 saldon olisi pitänyt tulla aiemminkin vähennetyksi näissä 2017 kaavoissa tässä kohdassa. Kannattaa joka tapauksessa ottaa kaavat uudelleen lomakkeelle. Tämä tehdään tuloveroilmoittamisen etusivulla, josta ensin poistetaan verolomake (Lisää -napin takaa avautuu Poista -toiminto) ja haetaan se uudelleen. Tähän mennessä syötetyt tiedot säilyvät lomakkeella, mutta kaavat haetaan lomakkeelle uudelleen.

Haluamme kehittää kaavojen toimivuutta, joten otamme mielelläni vastaan huomioitanne.

Eikö voisi laskea myös nettovarallisuuden valmiiksi, joko positiivisen tai negatiivisen tilanteen mukaan? Ja edellisten tilikausien tappio tulee ärsyttävästi väärään lokeroon ja väärän merkkisenä, saisiko sen oikeaan paikkaan automaattisesti?