peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kati Maarit
CONTRIBUTOR ***

Virhe palkkatietoilmoituksella

tekijä Kati Maarit

Moikka,

 

Seuraavanlainen ilmoitus näkyy:

"Palkkatietoilmoituksella on virheitä

Sähköpostiosoite: Tieto on pakollinen.

Jos Tulolajin koodi on 412, 'Rajoitetusti verovelvollinen' -tiedon on oltava 'true'"

 

412 tulorekisterin tulolajina tarkoittaa työntekijän sairausvakuutusmaksua. Mitä tuo tarkoittaa "Jos Tulolajin koodi on 412, 'Rajoitetusti verovelvollinen' -tiedon on oltava 'true'"  ? Kyseiset henkilöt eivät ole rajoitetusti verovelvollisia.

4 VASTAUSTA4

tekijä Minna Seistilä

Hei Kati,

 

Saamasi virheilmoitus tarkoittaa sitä, että jotta tulolajilla 412 voi ilmoittaa Työntekijän sairausvakuutusmaksun tulorekisteriin, tulee kyseisen palkansaajan olla Rajoitetusti verovelvollinen. Yleisesti verovelvollisen tulonsaajan sairausvakuutusmaksu sisältyy ennakonpidätykseen, eikä sitä ilmoiteta erikseen tulorekisteriin.

 

Tarkasta palkkalajien kohdistus tulolajiin, (palkkamallipankin) "Sairausvakuutuksen päivärahamaksu" -palkkalajin osalta. Sitä ei tule kohdistaa tulolajiin, kun maksetaan palkkaa yleisesti verovelvolliselle. 

 

Alla vielä tulolajin ohjeistus:

412 sv-maksu.jpg

Kunkin tulolajin tarkan käyttötarkoituskuvauksen löydät tulorekisterin verkkosivuilta, dokumentista: Tulolajien ja tuloista vähennettävien erien selitteet

Kati Maarit
CONTRIBUTOR ***

Hei,

 

Kiitos vastauksesta. Tämäpä ratkaisi asian Hymiö Onnellinen Poistan tuon ja jätän kohdan tyhjäksi.

 

Toinen kysymys olisi myös. Virheilmoituksena näkyy nyt:

Sähköpostiosoite: Tieto on pakollinen.

Olen palkansaajan tietoihin päivittänyt työntekijän sähköpostiosoitteen, mutta silti herjaa. Pitääkö sähköpostiosoite päivittää vielä johonkin muuhun kohtaan erikseen ?

Hei Kati,

 

Sähköpostiosoittella tarkoitetaan Netvisorin käyttäjän yhteystietoja, mitkä näkyvät palkkatietoilmoituksella sisällöllisten asioiden yhteyshenkilönä. Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero ovat pakollisia tietoja ja tuo sähköpostiosoitteen pakollisuus on tänään korjattu, joten virheilmoitusta ei nyt enää ilmoituksella näy.

 

Mukavaa työpäivää!

Kati Maarit
CONTRIBUTOR ***

Hieno juttu. Kiitos.