peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
Highlighted

Yrittäjän palkan ilmoittaminen tulorekisteriin?

Miten 2019 alkaen ilmoitetaan YEL-vakuutetulle yrittäjälle maksettava palkka tulorekisteriin niin, että se menee varmasti verottajalle oikein? Riittääkö se, että henkilötietojen takana on valittuna Työeläkevakuutuksen YEL ja "Osakasasemassa maksajaan"-ruksi päällä? Eli meneekö tällöin sama tieto verottajalle kuin nyt vuosi-ilmoituksen suorituslajilla PY? Pitääkö tällöin antaa ammattiluokka vai koskeeko se vain pakollisesti tapaturmavakuutettuja työntekijöitä?

2VASTAUSTA2

Vastaus: Yrittäjän palkan ilmoittaminen tulorekisteriin?

(updated by Raisa Ruokonen VISMA ‎11-01-2019 13:37 )

Hei!

 

Yrittäjälle valitaan palkansaajan tiedoissa Työeläkevakuutuksen tiedoksi YEL, jolloin hän ei tule TyEL-tilityspisteelle mukaan. Muut tilityspisteet kannattaa tarkistaa, yrittäjä ei useimmiten kuulu myöskään noiden muiden vakuutusten piiriin. 

Kun tilityspisteillä ovat valinnat kunnossa, palkkatietoilmoitukselle muodostuu oikein Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyypit (ei vakuuttamisvelvollisuutta) ja yrittäjän palkan voi ilmoittaa ihan samoilla tulolajeilla kuin TyEL-vakuutettujen palkansaajienkin, esim. 201 Aikapalkka.

 

Osakasasemassa maksajaan -tieto ei vaikuta vakuutuskäsittelyyn. Se on vain sellaisenaan tulorekisteriin toimitettava tieto.

Vastaus: Yrittäjän palkan ilmoittaminen tulorekisteriin?

Kiitos Raisa vahvistuksesta, että yrittäjän palkka ilmoitetaan noilla tiedoilla. Tuo valinta Osakasasemassa maksajaan on hyvä lisäinfo tiedon käyttäjille, esim. osaomistajan asemassa olevalta työntekijältä perityn pienemmän tvm-maksun osalta.