peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Yrityssaneeraus / velkasaneeraus

tekijä Anonymous

Olisiko Vismalla tai muilla kirjanpitäjillä ehdotuksia/vinkkejä antaa miten käsitellä ostoreskontraa yrityssaneeraus-tilanteessa? Saneeraukseen kuuluvat ostovelat mielellään halutaan pois reskontrasta mutten ihan heti alkaisi niitä kuittaamaan maksetuksi jollekin välitilille. Vai onko näin tehtävä ja pidettävä kirjaa excelissä?

3 VASTAUSTA3
Tiina Ollila
CONTRIBUTOR **

tekijä Tiina Ollila

Hei!

Meillä on ollut yrityssaneeraustilanteita, ja näissä on saneeraukseen kuuluvat velat (ostovelat ja muut) siirretty omalle velkatililleen pois "normaalista" ostoreskontrasta. Saneerausvelka -tilille on kirjattu vain saneerauksessa maksettava osuus, muu osuus on tuloutettu. Kun saneerausvelan maksupäivä on tullut, on tällöin kirjattu maksettavat erät ostereskontraan ja maksettu suunnitelman mukaan pois. Tässä kohtaa pitää joko saneerausvelkatili olla "ostotili" tai saneerausmaksu kirjata välitilin kautta pois saneerausvelasta. Kannattaa heti jakaa saneerausvelka pitkä- ja lyhytaikaiseen velkaan, koska yleensähän saneeraus kestää useamman vuoden.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitos Tiina!

Ai vitsi kun kuulostaa työläältä Hymiö Surullinen Voisin myös esittää asiakkaalle että josko voisin vain tulottaa leikatut velat ja sitten piilotetaan ostoreskontrasta laskupäivärajauksella saneeratut velat ja manuaalisella tositteella siirtelen tilinpäätöksissä pitkä- ja lyhytaikaisten velkojen välillä eriä kunkin tilanteen mukaan. Ja myös voisi laittaa maksukieltoja saneeratuille laskuille. Silloin pitäisi vaan reskontraa tarkastelevan aina tehdä tuo päivämäärärajaus kun maksukiellossa olevia laskuja ei voi rajata POIS, ne voi vain näyttää LISÄKSI.

Harkitsitko itse tätä tapaa vai kannattaako tämmöistä ollenkaan pohtia?

Tiina Ollila
CONTRIBUTOR **

tekijä Tiina Ollila

Hei!

Tuo mainitsemani tapa oli pienitöisin. En tiedä tapaa, jolla näiden seuraaminen ja maksaminen olisi helpointa.:smileygrin:

Jos tuo reskontran seuranta saadaan tavaksi ja muistetaan aina saneerausvelkojen maksupäivän lähetessä poistaa maksukiellot, niin toimikaa niin. Loppujen lopuksi kysehän on siitä, että tuosta saneerausvelanmaksusta tulee rutiini kuten muista maksuista ja se muistetaan tehdä eräpäivään mennessä.