peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CHAMPION *

Yritysvalikko

Eikö tuota yritysvalikon alasvetovalikkokenttää voisi suurentaa niin että yrityksiä näkyisi kerralla enemmän? En ymmärrä kenen tarkoituksia tuollainen palvelee ??  Vai onko taas niin että käyttäjien tarpeita ei oteta huomioon ?

 

 

17VASTAUSTA17
CHAMPION ***

Vastaus: Yritysvalikko

Tästä asiasta on ollut varmaan jo useampiakin ketjuja, joissa on toivottu asiaan parannusta.

 

Netvisorin puolelta on joskus väläytelty suosikkilistoja ja muutenkin kyselty asiakkaiden mielipiteitä, mutta nämä eivät ole edenneet konkretian tasolle koskaan, vaikka ongelma on ollut siitä lähtien kun uusi versio tuotiin käyttäjillej a vuodesta 2016 asti tätä on pohdittu että mitäs tehtäisi, mutta helpompi olla tekemättä mitään

 

Tässä nyt pari ketjua muistin virkistykseksi Visman suuntaan, että mitä sitä on tullut joskus lupailtua ja mitä me käyttäjäpuoli ollaan toivottu asian suhteen tehtävän:

 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Yrityksen-vaihtaminen-uudessa/m-p/160561

https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Yrityksen-vaihtaminen-on-hidasta/m-p/160855

https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Kysymys-tilitoimistokayttajille-ja-kirjanpitajil...

 

Nämä on taas ilmeisesti niitä asioita jotka pyörii jossain tuotannon rattaissa, mutta eivät koskaan tule julkaisuun

 

Tähän kysymykseen: "Vai onko taas niin että käyttäjien tarpeita ei oteta huomioon?" vastaus todennäköisesti on, että ei oteta. Turhaan täällä huudellaan kun suurimmassa osassa tapauksia asiat jäävät toiveiden tasolle kun käyttäjän ja Netvisorin käsitykset ovat hyvinkin erilaiset siitä mitä ominaisuuksia ym. toimivassa ja nykyaikaisessa taloushallinnon ohjelmistossa pitäisi olla.

Vastaus: Yritysvalikko

Hei Mari,

 

kiitos palautteesta. Tässä pari täydentävää kysymystä:

 

Miksi haluat nähdä enemmän yrityksiä alasvetovalikossa, eli millainen käyttäjän tarve pitkälle listalle on? Ja kuinka paljon enemmän haluaisit niitä nähdä?

 

Mukavaa työviikkoa!

 

CHAMPION *

Vastaus: Yritysvalikko

Hei Maija,

 

oletko itse yrittänyt valita asiakasyritystä tuosta valikosta ?

Jos asiakkaita on vaikka 30 kpl.

Testaapa ja mieti sitten miksi.

 

Työniloa !

mari

 

CHAMPION *

Vastaus: Yritysvalikko

Hei Maija,

 

joko kokeilitte tuota alasvetovalikkoa kun listalla on vaikka 50 yritystä ?

Ymmärrättekö käyttäjän tarpeen ??  

Voisitteko nyt vaikka uuden vuoden lahjaksi antaa käyttäjille enemmän yrityksiä näkyviin alasvetovalikkoon ?

 

Tai siis lukeeko näitä vastauksia yleensä kukaan Hymiö Erittäin onnellinen  ?

 

 

 

Vastaus: Yritysvalikko

Moi Mari!

 

Nykyinen yritysvalikon toimintamalli on tehty sillä ajatuksella, että jos yritysvalikossa on yli 8 yritystä, niin valikkoon tulee hakukenttä, jolla voi hakea tarvittavan yrityksen sen nimellä tai nimen osalla. Jos olen hakemassa yritystä Vadelmahillo Oy, niin kirjoittamalla “vad” saan tarvittavan yrityksen näkyviin. Mitä lyhyempi lista yrityksistä siihen tulee, sen nopeampaa on löytää silmämääräisesti tarvittava yritys.

 

Yrityshaun käytettävyys on kiistämättä vielä heikko johtuen mm. siitä, että alasvetovalikko sulkeutuu aivan liian helposti vahingossa ja yrityksen valinnan joutuu aloittamaan alusta. Tähän on tulossa korjaus. Korjaako tuo valikon käytettävyysongelman vai onko hakutoiminto ylipäätään vääränlainen?

 

Kommenttisi antoi ymmärtää, että tarve olisi saada pidempi lista ja haluaisin kuulla mitkä ovat ne tapaukset tai sinun tarpeet, jotka pidempi lista ratkaisisi sekä sen, kuinka pitkä listan tulisi olla? Suunnittelussa tehdään välillä ratkaisuja perustuen liiaksi olettamiin ja tämän johdosta on tärkeää, että kuuntelemme enemmän asiakkaitamme suoraan, kuinka juuri he käyttävät ohjelmistoamme.  Eli millä eri tavoin käytät hakutoimintoa ja haluatko esimerkiksi selata kaikkia yrityksiä aakkosjärjestyksessä vuorotellen? Jos sinulle sopii, mielellään ottaisin tästä aiheesta kanssasi etäpalaverin.

 

Pyrimme ottamaan käyttäjien tarpeet huomioon siten, että kuulemme asiakkailtamme heidän kertomanaan, minkälaisia tarpeita heillä on ja miksi. Kun tiedämme syyn jollekin kehitysidealle, pystymme suunnittelemaan kokonaisuuden, joka vastaa laajemmin käyttäjien tarpeisiin. Tämän eteen olemme tehneet viime aikoina paljon työtä ja hakeneet projektien eri vaiheisiin käyttäjiä haastatteluihin ja käyttöliittymätesteihin. Testikäyttäjäksi voi ilmoittautua tästä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLmx18ixoyO412_kkdOkaTnt0SSssWNc2SxOmvZBhUy7b9ZQ/viewform

 

Hyvää alkanutta vuotta Hymiö Onnellinen

CHAMPION ***

Vastaus: Yritysvalikko

Heippa

 

Jos sinulla olisi kokemusta kirjanpitäjän työstä voisit käsittää ehkä mitä tässä haetaan.

 

Luulen että Marikin tarkoittaa tässä sitä, että meillä on esimerkiksi päivittäisiä rutiineja, joissa pitää käydä nämä kaikki asiakasyritykset läpi, ja jos niitä on vaikka tuo 30 kpl, niin onko sinusta järkevää näpytellä kaikki haun kautta. Luulen, etten ole ainoa josta asiakasyritysten päivittäiset rutiinit (tiliotteet, saapuneet laskut ym.) on helpompi käydä listalta aakkosjärjestyksessä läpi.

 

Kunhan nyt tuohonkin kaikkien näiden vuosien saisitte tosiaan parannusta, ettei lista häviä ruudusta liian helposti vaikka scrollatessa alaspäin tms. Koko tämän uuden näkymän aikana ette ole vaivautuneet tekemään mitään muutoksia vaikka niitä on lukuisia kertoja toivottu, mutta helppohan teidän on kaikilla testiyrityksillänne leikkiä omissa ympyröissänne kun ei tarvitse tosiaan olla päivittäin tekemisissä kymmenien yritysten kanssa.

Vastaus: Yritysvalikko

Moi kaikki,

 

Luulen että aika pitkälti tämä asia olisi ratkaistavissa palvelunhallinnan etusivun kaltaisen sivun avulla. Tästä voisi esim. yrityksen nimestä vaihtaa yritystä. Samasta listasta näkee myös ALV-lukituksen päivämäärän.

Screenshot 2019-01-03 at 16.21.57.png

CHAMPION *

YRITYSVALIKKO ON KORJATTAVA! hankala hidas

(updated by Jukka Salminen ‎18-02-2019 10:17 )
Olen samaa mieltä ERÄÄN kysyjän kanssa, ketä tämä UUSI YRITYSVALIKKO palvelee Ehkä sellaista, jolla näkymässä on vain muutama asiakas. käyttöliittymän uusi yritysvalikko hidastaa ja vaikeuttaa tehokäyttäjää, jolla on hoidettavana kymmeniä yrityksiä. Tehty muutos ei onnistunut, tähä on saatava nopeasti korjaus, lisäksi tämä "nimi kenttä" on liian lyhyt yrityksen nimelle. ARVOISAT KÄYTTÄJÄT OTTAKAA TÄHÄN KANTAA, JOTTA TÄMÄ SAADAAN KUNTOON.
GURU ***

Vastaus: YRITYSVALIKKO ON KORJATTAVA! hankala hidas

Minäkin toivon tähän korjausta ja lisäksi juuri tuo nimikentän pituus, kyllä minulla menee joskus sekaisin kaksi asiakasta kun pitkät ja lähes samanlaiset nimet mutta loppuosassa on se selvennyt kumpi on kumpi. Myös työskentelynäkymässä oleva asiakkaan nimen kenttä on liian lyhyt, siinäkin näkyy vain osa nimestä ja nimenomaan se osa mikä on lähes samanlainen kuin sillä toisella asiakkaalla!

CHAMPION *

Vastaus: Yritysvalikko

Kiitos Rane! Olet oikeilla jäljillä ja hiukan pitemmälläkin. Tässä Ranen esityksessä olisi ideaa, siitä näkisi heti tilanteen missä mennään näillä kriteereillä, mitä Ranen esittämässä ehdotuksessa on. Lisäksi tarvitaan ryhmittelyä, jotta haku olisi nopeaa. Ryhmittelynä voisi olla 1-asiakkaat joita käytetään päivittäin 2- kerran pari viikossa 3- harvemmin käytettävät. 4-kaikki asiakkaat. Hakutoiminnossa pitää olla aakkoshaku toiminto ja asiakasnumerohaku, joilla asiakas löytyisi nopeasti. Vanhemmat tilitoimistoammattilaiset käyttävät asiakasnumeroa tai sitten, että tilitoimisto ITSE voisi ryhmitellä nämä asiakkaat. Valinnan vapaus on muuten ajankohtainen kysymys, jolloin saadaan useita tyydyttävä ratkaisu.
GURU ***

Vastaus: Yritysvalikko

Minusta tuo palvelupaketti ja y-tunnus sarakkeet ovat kirjanpitäjän kannalta tuossa turhia, yrityksen nimisarake pitäisi olla senverran leveä että siitä näkee minkä yrityksen valitsee vaikka yrityksen nimi olisi pitkä ja samankaltainen toisen yrityksen nimen kanssa. Alv lukitus on oikein hyvä ja lisäisin tähän vielä sarakkeet Tarkastamattomat tiliöinnit, Saapuneet viitesuoritukset, Tiliotteet ja Tiliöimättömät ostolaskut. Näin jo etusivulta näkisi mitä kelläkin on tekemättä.

Toki olisi hyvä jos eri roolissa olevat voisivat lisätä/poistaa sarakkeita oman tarpeen mukaan.

Vastaus: Yritysvalikko

GURU ***

Vastaus: Yritysvalikko

Moi,

Huomasin heti aamusta, tästä uudistuksesta tykkään.

Ei muuten haittaisi että ylhäällä oman nimen vasemmalla puolella oleva yrityksen nimikenttä olisi pikkuisen leveämpi. Minulla on kaksi yritystä joilla on pitkä nimi, molemmilla melkein samanlainen, mutta loppuosa erilainen ja juuri tämä loppuosa ei enää näy kun kenttä on sen verran lyhyt. Kun tekee molempia vuoron perään niin saa olla tarkkana ettei kirjaa esim. tilinpäätöstositteita väärälle yritykselle.

Vastaus: Yritysvalikko

Moi!

Kiitos palautteesta Hymiö Onnellinen

Joo, tuo tekstin katkeaminen on kyllä ongelma. Ollaan miettimässä siihen jotain järkevää ratkaisua, esimerkiksi mainitsemaasi kentän leventämistä tai tekstin rivittymistä.

GURU ***

Vastaus: Yritysvalikko

Jos kenttä rivitetään niin yläpalkin koko kasvaa ja työnäyttö pienenee, ei kiitos! Leventäkään kenttää, eikös siinä ole tilaa? Laittakaa vaikka sen vasemmalla olevan Netvisor tekstin tilalle vaikka Netvisor logo.

Vastaus: Yritysvalikko

Joo, aivan, tarkoitat siis tätä kenttää:

Screenshot 2019-02-22 at 9.44.24.png

etkä tätä:

Screenshot 2019-02-22 at 9.44.32.png

Mutta mietinnässä on!

 

CHAMPION *

Vastaus: Yritysvalikko

en tiedä kumpaa valikkoa tarkoitetaan, mutta yrityskenttä on liian lyhyt, jotta siinä näkyisi kokonaan yrityksen nimi.