peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

hyvityslaskun kohdistuksessa jää tosite muodostumatta

tekijä Anonymous

Moikka,

olen ollut huomaavinani että tässä loppukesän aikana on parikin kertaa jäänyt hyvityslaskua kohdistettaessa maksusuorituksen tosite muodostumatta. en ole päässyt kiinni siihen että kuinka näin on käynyt, mutta nämä ovat tulleet sitten esiin täsmäytysnäkymässä rattaasta 'maksut ilman tositetta'. onko kukaan muu huomannut samaa ilmiötä? johtuuko tämä kenties netvisorin ajoittaisesta pätkimisestä (sillä se pätkiminen on myös välillä muodostanut tehnyt tupla tai triplatositteita)?

6 VASTAUSTA6

tekijä Markus Anttonen

Moi

Ostolaskun osalta kumpikin lasku pitää olla vähintään asiatarkistettu ja tiliöity, jotta kummallakin on tosite olemassa. Siinä vaiheessa kun laskut kohdistetaan keskenään, linkitetään kummankin OL -tositteet keskenään. Jos toiselta laskulta puuttuu OL -tosite, niin linkitystä ei saa näkyviin. Myöskin jos toisen laskun tiliöi myöhemmin, niin tämä ei tee takautuvasti tositteen linkitystä. Tämä tekee myös täsmäytysnäkymään sen, että tämä näkyy kohdan maksut ilman tositetta kohdassa.

Tämän saisi korjattua purkamalla kohdistuksen ja tekemällä sen uudestaan kunhan kummatkin laskut on tiliöity ja tosite on näkyvillä.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi,

eli nämä ovat sitten niitä kertoja kun asiakas on ehtinyt kohdistelemaan ennen kuin olen käsitellyt laskun.... sinänsä vakava puute että linkitys/tosite ei muodostu jälkikäteen kun aina ei voi olettaa että kirjanpitäjä ehtii laskut esitiliöimään ennen kuin asiakas ne hyväksyy tai kohdistaa!

Nimittäin se kohdistuksen purkaminen maksutositteet poistamalla ja sitten uudelleen kohdistamalla on hidasta ja riskaabelia (en tiedä miten muutenkaan sen kohdistuksen purun saisi tehtyä ja vahingossa voi jäädä toinen maksusuoritus poistamatta tai poistaa vahingossa väärän jos selain juuri kriittisellä hetkellä jumittaa kuten viime päivinä koko netvisor on jumitellut)

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Vieläkin helpompaa olisi jos kaikki ostolaskut (myös hyvitykset) valittaisiin maksuun, kaikille tulisi tosite ja tätä kautta tieto välittyisi myös maksun saajalle eikä erillistä ilmoitusta saajalle mille laskulle mikäkin hyvitys on kohdistettu tarvittaisi.

Kati Järvenpää
CONTRIBUTOR ***

tekijä Kati Järvenpää

Hei, olethan hyvityslaskun vienyt tulostusprosessiin asti, että tuo tosite muodostuu kirjanpitoon.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi,

taisi jäädä selventämättä että kyse on Ostolaskuista.... Hymiö Onnellinen

Kati Järvenpää
CONTRIBUTOR ***

Hei,

joo, minullakin on tämä käynyt. Syytä en tiedä.