peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR ***

liukuman käyttö Netvisorissa

Hei,

 

Miten liukuman käyttö toimii Netvisorissa? Onko tästä jotain ohjetta? Eli käytännössä palkkalaji 21. kk normaalituntityö (kk-palkat) on mukana liukumassa eli jos tällä leimataan enemmän kuin 8h niin se menee liukumaan, mutta miten kun tämä jää vajaaksi hyväksyttävän syykoodin takia esim. Sairaus/Pekkanen/Työterveys/Rokuli? Miten tehdään niin, että ko. päivältä ei tule -liukumaa, vaikkakin 21. tunnit jää vajaaksi?

 

Satu Miettunen

6VASTAUSTA6

Re: liukuman käyttö Netvisorissa

Hei Satu,

Kaikilla sellaisilla poissaolon kirjauslajeilla, jotka eivät saa vähentää liukumasaldoa tulee asetuksissa olla täppä kohdassa Käytä liukuman laskennassa. Tällöin myös niille kirjatut tapahtumat lasketaan työpäivän pituuteen ja jos tapahtumista kertyy yhteensä tuo 8h täyteen, niin päivällä ei ole vaikutusta liukumasaldoon.

CONTRIBUTOR ***

Re: liukuman käyttö Netvisorissa

Hei,

Kiitos vastauksesta. Testasin liukuman käyttöä, onko ajateltu, että 21. kirjauslajin "kautta" käytetään liukumaa, miten käytännössä kuuluu toimia jos on esim. koko päivän pois liukumista, miten leimaus, että tunteihin tulee -8 tuntia liukumasta.

Toinen mikä tuli mieleen on, että mistä olisi paras tarkistaa kk:den tunnit, kun nythän tuntien yhteismäärä ei pidä paikkaansa, kun on voitu olla liukumista pois ja tunnit on vajaana ja kuitenkin maksuun menee koko kuukauden palkka.

Highlighted

Re: liukuman käyttö Netvisorissa

Hei Satu,

Mikäli työntekijä pitää koko päivän liukumavapaata, tulee silloin kirjata tuolla kirjauslajilla "21. kk normaalituntityö" rivi, jolla tehtynä työaikana on 0h. Näin työajankirjaus tulkitsee päivän käsitellyksi työpäiväksi ja tuo liukumasaldon vähennyksen näkyviin (-8h).

Työaikaraportilta voit tarkastaa kuukauden tunnit. Pääset raportille näin: Työaika>Työaikaraportit>Työaikaraportti

Työaikaraportti-välilehdeltä näet kaikki työaikakirjaukset kirjauslajeittain. Oikeassa reunassa on Työtunnit-sarake, joka laskee yhteen kaikki työaikaan vaikuttavat kirjauslajimerkinnät ja Yhteensä-sarakkeesta näet kaikki tehdyt kirjaukset.

Päiväkohtainen työaikaraportti -välilehdeltä näet liukumatapahtumat päivätasolla jokaiselta palkansaajalta.

CONTRIBUTOR ***

Re: liukuman käyttö Netvisorissa

Hei,

Jos leimaan 21.kirjauslajilla 0,00 niin se ei mene liukumaan. Mutta jos leimaan esim 0,01, sitten vasta laskee liukumaa.

Ja työtunnit laskee mukaan kaikki liukumat ja jos leimaan 0,00 21.kirjauslajilla (päivä liukumista pois) niin se näkyy työtunteina 0,00h. eli ei näiden tuntien perusteella oikein voi tarkistaa, onko tunnit ok. Tässä raportilla näkyy siis kaikki 21. kirjauslajin leimaukset yli ja alitukset on mennyt liukumasaldoon, paitsi tässä tapauksessa tuo 0,00 päivä.

Satu

Re: liukuman käyttö Netvisorissa

Hei Satu,

Normaalin työajan nollakirjaus vaikuttaa liukumaan, mutta päivän perässä ei vain suluissa ilmoiteta tuota liukumavaikutusta. Seuraamalla liukumasaldoa näkymän oikeasta yläkumlasta näet nollakirjauksen vaikutuksen.

Lähtötilanne: liukumasaldo +5,5h

Viikon kirjaukset:

Liukumasaldoon 5,5h kun lisätään tiistaina tehty 2,5h ylityötä ja vähennetään keskiviikon liukumavapaa 7,5h (=nollakirjaus) niin liukumasaldoksi jää 0,5h.

CONTRIBUTOR ***

Re: liukuman käyttö Netvisorissa

Hei,

Vastaatko vielä, mistä nämä ns. normaalitunnit voidaan tarkistaa? Eli lähtökohtaisesti pitäisi näkyä 8h/pvä ja yli/alitukset olisi saldoissa.

Millä perusteella tähän tulee nuo työtunnit? Tuleeko se joka kirjauslajista? Jos esim on leimattu rokulia/palkatonta? Nyt näyttää tulevan esim. lauantailta (lomapäivä) myös työtunnit.