peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Joel Hietala
CHAMPION **

miten tarkastan että kaikki myyntilaskut on merkitty jollekin laskentakohteelle

tekijä Joel Hietala

Otsikossa on koko asia.

Eli haluan tarkastaa, että kaikki viime vuoden myyntilaskut on merkitty jollekin laskentakohteelle. Miten tämän voi tehdä ilman että klikkaa yksitellen jokaista myyntilaskua auki ja avaa sen muokkaustilaan?

6 VASTAUSTA6
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi Joel,

Tarkastuksen voi tehdä myös kirjanpidosta. Avaa kirjanpidon raportit ja sieltä Tositeselailu.

2018-02-13_10-01-52.png

Rajaa tilikaudella, tositelajilla, kirjanpitotilinumeroilla (myyntitilit mitä käytät) ja sitten paina tuosta "Tuo kohdistamattomat -valinta".

Screen Shot 2018-02-13 at 10.02.29.png

Rastita "Vain kohdistamattomat" ja aja raportti. Tulosjoukossa ovat kohdistamattomat myynnin viennit.

Timo Väänänen
CONTRIBUTOR ***

Minulla olisi jatkokysymys -

Raportilla saan listan myyntilaskuista, joille ei ole merkitty laskentakohdetta. Miten lisään laskentakohteen myyntilaskuille? Jos myyntilasku on lukitulla kaudella, pitääkö kausi avata?

Rane Olsen
VISMA

Moi Timo,

 

ALV-lukituksen siirto/asetus riittää tässä tapauksessa, koska tällä muutoksella ei ole ALV-vaikutusta. Avaa tilikausien hallinta ja siellä paina tuota lukituspäivämäärän perässä olevaa pientä sinistä neliötä:

2018-10-09_09-50-36.png

Sitten siirrä lukitus niin kauas historiaan, että kaikki muokkaukset on mahdollista tehdä:

Screen Shot 2018-10-09 at 9.48.06.png

Aseta lukitus ja sitten kun muokkaukset on tehty, palauta se siihen päivään missä se oli alkujaan.

Hei,

 

Muistakaa tarkastaa, ettei mikään alv-ilmoituksen tieto ole muuttunut, jos siirrätte alv-lukituspäivämäärää Ranen ohjeen mukaisesti. Päivämäärän muuttaminen mahdollistaa sen, että kuka tahansa käyttäjä voi tehdä esim. uuden myyntilaskun ko. päiväyksen jälkeiselle kaudelle. Pelkkä alv-velka- ja -saamistilin saldon tarkastaminen ei riitä, sillä se ei paljasta esim. EU-myyntilaskua. Turvallisempaa on käyttää alv-lukituksen ohitusta, joka mahdollistaa tapahtumien ja tositeiden tekemisen ja muokkaamisen vain ko. ohituksen tekokuukaudelle ja ko. käyttäjän tekemisille.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Milloin saadaan tuo päivämäärän ohitus käyttäjäkohtaiseksi? Helpottaisi kovasti esim. tilinpäätösaikaan, ei tarvitsisi miettiä tekeekö joku toinen avatulle kaudelle jotain.

Omasta mielestäni tuo alv lukituksen ohitus on paljon hankalampi käyttää.

Tuula Jehkonen
GURU ***

tekijä Tuula Jehkonen

Hei Joel

Ota kohdelaskentaraportti eli Taloushallinto/laskentakohderaportointi. Valitse sitten kohdelaskentataulukko tuloslaskelmamuodossa ja koko tilikausi. Kohdistamattomat ovat aivan oikeassa laidassa sarakkeessa kohdistamattomat Hymiö Onnellinen Jos raportti on "hassussa" järjestyksessä niin paina vasemmasta yläkulmasta käännä raportti niin saat kustannuspaikat sarakkeisiin.

T:Tuula