peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Netvisorin myyntilaskujen käsittely uudistuu vaiheittain

tekijä Jani Korhola

Hei,

Päivitys!

Julkaisemme uuden myyntilaskunäkymän pilottikäyttöön keskiviikkona 28.3.2018 mikäli haluat olla mukana pilotissa, niin ilmoita pilottiin lisättävä yritys tukeemme tuki.netvisor@visma.com. Tällöin uusi myyntilaskunäkymä tulee mahdolliseksi ottaa käyttöön (kts. kuva alla). Aloitamme pilottien lisäämisen pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Otamme pilotin aikana vastaan palautetta (tällä sivulla ja/tai tuen kautta) ja teemme tarvittavat muutokset ennen kuin julkaisemme myyntilaskunäkymän laajemmin käyttöön.

Pilottiaika tulee kuitenkin olemaan kohtalaisen lyhyt, eli tarkoitus on tuoda näkymä kaikille valittavaksi viimeistään toukokuun aikana.

Uudistuksella haluamme helpottaa laskujen luomista uusille asiakkaille sekä mahdollistaa olemassa olevien tilausten ja laskujen helpomman käytön pohjina muille laskuille.

Koska julkaisu osuu kiireiseen tilinpäätösaikaan ja vaikuttaa isoon osaan asiakkaistamme, niin mahdollistamme uuden ja vanhan laskunäkymän käytön rinnakkain. Yrityksessä voidaan siis ottaa uusittu myyntilasku käyttöön ajankohtana joka heille parhaiten sopii. Huomioitavaa tässä on se, että asetus on käyttäjäkohtainen. Mikäli uuden laskunäkymän käytössä tulee vastaan tilanteita, jossa halutaan palata takaisin vanhaan, niin sekin onnistuu siirtymäkauden ajan jonka kesto tullee olemaan muutaman kuukauden mittainen. Toki tässä on huomioitava se, että jos esim. uudessa näkymässä on luotu laskuja jotka ovat uudessa “Luonnos” -tilassa, eivät nämä näy vanhalla näkymällä.

Alla vielä tarkempaa tietoa siitä, mitä muuttuu ensimmäisen julkaisun yhteydessä tammi-helmikuussa ja mitä jää myöhempiin vaiheisiin julkaistavaksi.

Muutokset vaiheessa 1

Suurimmat muutokset ensimmäisessä vaiheessa ovat käyttöliittymän muuttuminen, uusi “Luonnos” -tila laskulle, mahdollisuus muokata lähetetyn laskun tietoja nykyistä laajemmin reskontraoikeuksilla, yksikköhinnan laskeminen tarkemmin, välisummarivit sekä selkeämpi laskun liitteiden käsittely.

Alla tämänhetkinen työversio myyntilaskunäkymästä.

Huomioitavina asioina laskulla on, että sen otsikko- ja rivitietoja pääsee muokkaamaan suoraan näkymästä klikkaamalla haluttua tietoa. Erillistä “laskun muokkaustilaa” ei siis enää ole.

Toinen huomioitava asia on sivupalkissa oleva laskun käsittelyhistoria josta näkee mitä muutoksia laskulle on tehty ja kenen toimesta. Myös laskujen lähettämisestä jää merkinnät historiaan. Lisäksi laskun liitteet näkyvät näppärästi tässä samassa sivupalkissa ja liitteitä voi lisätä suoraan “tiputtamalla” ne laskulle.

Kolmantena isona muutoksena on laskurivien käsittely. Käyttäjä pystyy itse vaikuttamaan riveillä näkyviin sarakkeisiin käyttöliittymässä. Näin ollen ns. “turhat” sarakkeet saadaan pois näkyvistä. Tämä on käyttäjäkohtainen asetus. Huomioitavaa tässä on kuitenkin se, että asiakkaalle lähtevälle laskulle tämä asetus ei vaikuta, joten laskuaineistossa liikkuvat samat tiedot kuin ennenkin“Luonnos”-tila laskulla

Laskun voi tallentaa tilassa “Luonnos”, jolloin sitä ei voi vielä lähettää. Näin laskua voidaan täydentää pikkuhiljaa kuukauden aikana ilman huolta siitä, että joku lähettää sen vahingossa. Kun laskulla on kaikki tarvittavat tiedot kerättynä, niin tämän jälkeen lasku voidaan muuttaa lähetysvalmiiksi ja lähettää asiakkaalle.

Laskun tietojen muokkaaminen lähetyksen jälkeen

Uudessa laskunäkymässä laskun tietoja pääsee muokkaamaan vapaammin myös laskun lähetyksen jälkeen. Olemme rajanneet tietoja kuitenkin siten, että reskontraoikeuksilla pääsee muokkaamaan sellaisia laskutietoja jotka eivät verottajan ohjeen mukaan vielä “pakota” lähettämään laskua uudelleen. Myös kirjanpitäjän oikeuksilla laskun muokkausta on rajoitettu.

Reskontraoikeuksilla muokattavat tiedot ovat:

 • Laskun lisätietokentän muutokset ja laskun kommentointi yleensä
 • Laskurivien selitteet ja kommentit
 • Viitteemme ja viitteenne kenttien muutokset
 • Vapaa teksti ennen tai jälkeen laskurivien
 • Toimitustavan tai -ehtojen muuttaminen
 • Sopimustunnuksen lisääminen
 • Myyjän lisääminen / muuttaminen
 • Sisäiset tiedot kuten:
  • korko- ja perintäkiellot
  • Maksusuunnitelman lisääminen laskulle
  • Liitteen lisääminen laskulle
  • Hankintahinnan päivittäminen (vaikuttaa myyntikatteeseen ja provisioon)


Yksikköhinta

Yksikköhinnan voi antaa jopa 12 desimaalin tarkkuudella. Myös laskurivisumman laskenta tapahtuu tällä tarkkuudella mikäli luku ei pyöristy johonkin tasalukuun aiemmin. Tämä tulee auttamaan niitä asiakkaita joilla on tuotteita / tuotepaketteja joissa tuotteen yksikköhinta jää todella pieneksi. Asiakkaalle lähtevällä laskulla (paperi) tieto näytetään korkeintaan 4 desimaalin tarkkuudella. Aineistolla (verkkolasku) voidaan lähettää arvo maksimissaan 5 desimaalilla.

Välisummarivit

Laskurivien väliin voidaan lisätä välisummarivejä joiden avulla voidaan laskea tämän rivin yläpuolella olevat laskurvivien summat yhteen. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi koontilaskukutuksessa kun tietoja halutaan erotella esim. tilauskohtaisesti.

Liitteiden käsittely

Liitteiden käsittelyä selkeytetään vaiheittain. Nyt ensimmäisessä vaiheessa kaikki liitteet näkyvät näppärästi tässä samassa sivupalkissa ja liitteitä voi lisätä suoraan “tiputtamalla” ne laskulle.

Myyntiosion tulevaa jatkokehitystä

Työ ei ole yllä mainittujen muutosten jälkeen vielä ohi. Tulemme vielä 2018 aikana tuomaan käyttäjälle näkyviä muutoksia myyntilaskuun liittyen. Näistä ensimmäisinä listalla ovat:

 • Saatavien valvonnan automatisointi
 • Liitekäsittelyn massatoiminnot
 • Jaksotustyökalu myyntilaskulle (rivikohtainen)
 • Ostopuolen ALV-koodien käsittelymahdollisuus myyntilaskulle
 • Perintä- ja korkolaskutuksen päivitys
 • Rajapinnan yhtenäistäminen uuden myyntilaskunäkymän kanssa
39 Kommentit
Joel Hietala
CHAMPION **
tekijä Joel Hietala

Hyvältä vaikuttaa. Varsinkin tuo välisumma on meille hyödyllinen ja toivottu ominaisuus.

Vielä kun saisitte asiakaskohtaisen hinnaston (puitesopimushinnasto) toteutettua niin, että tuotteet voi suoraan "tiputtaa" laskulle niin nopeautuisi homma huomattavasti.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Joel,

Tämäkin on meidän työlistalla, mutta aikataulu tuon osalta on vielä täysin auki. Moni muukin on sitä kyllä toivonut.

Taina Toikka
CHAMPION **
tekijä Taina Toikka

Laskun tietojen muokkaaminen lähetyksen jälkeen

Reskontraoikeuksilla muokattavat tiedot ovat:

 • Laskun lisätietokentän muutokset ja laskun kommentointi yleensä

-- tarkoittaako siis, että laskulle pääsee laittamaan kommentin vaikka reklamoinnista, maksusuunnitelmasta tai muusta? Eli kommentti joka näkyy vain myyntireskassa, ei mene laskulla asiakkaalle?

tekijä Sanna Edelman Domingues de Jesus

Hei,

voiko tulostaa tämän jälkeen lopulta laskun siten, että saa siitä kopion sellaisena kuin se on asiakkaalle lähtenyt? Tämä on oikeudelliselta kannalta erittäin tärkeää! Nyt on pitänyt kelata erikseen takaisinpäin alkuperäisiin tiloihin "lasku", "muistutus", "huomautus" jne. Siten niihin tulee väärä päivä. Muutoinkin muistutuksiin on tullut päivämääräksi väärä. Näitä on sitten kiva esittää eteenpäin, "ettei se ole oikea päivämäärä". Näiden pitäisi olla perusasioita. Toivottavasti tulevat nyt kuntoon.

Frank Russi
CHAMPION *
tekijä Frank Russi

Sellaisen huomion tein, että pesäpallomailojen myynnissä on hurja kate! :smileygrin:

Sinänsä uudistus on tervetullut, vaikka jäin pohtimaan tulevaisuutta:

 • Mitä muutoksia APIn kautta järjestelmään työnnettäviin laskuihin on tulossa?
 • entä perintäpuolelle? ainakin automatisointia ja ilmeisesti myös helpommat karhukirjeet ja myöhästymismaksut hitaille asiakkaille?

Saako muuten APIen kautta työnnettyä laskuihin mukaan liitteitä?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Tulevatko luonnos-tilassa olevat laskut täsmäytysnäkymään mukaan? Eli onko ne summineen myyntireskontrassa mukana?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Taina,

Juuri tätä tuo tarkoittaa.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Milja,

Nämä näkyvät kyllä myyntireskontrassa, mutta koska ne eivät ole ns. "valmiita laskuja", niin mielestäni niitä ei pidä tuoda täsmäytysnäkymään. Jos näet asian toisin, niin mietitään tätä lisää.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Frank,

- API on tarkoitus yhtenäistää käyttöliittymän kanssa, eli käytännössä samat tiedot pitäisi lopulta olla syötettävissä laskulle sekä liittymästä että rajapinnasta. API tulee muuttumaan jälkikäteen, sillä sinne tehtävät muutokset vaativat myös etukäteen tiedottamista kumppanien suuntaan.

- Saatavien valvontaan mahdollistetaan automaatio ja lisäksi viivästys-, huomautus- ja korkomaksujen käsittelyä tullaan helpottamaan.

- APIn kautta voi tuoda jo nyt liitteitä ja nämä voidaan lähettää verkkolaskun tai pdf-ekirje -palveluun menevien laskujen mukana.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Sanna,

laskuhistoriaan jää jatkossa linkki lähetetylle laskulle, josta sen sitten voi tulostaa sellaisena kuin se lähetettiin asiakkaalle.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Olen samaa mieltä, että ei pidä tuoda.

Frank Russi
CHAMPION *
tekijä Frank Russi

ping Enna Rane

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Monet muutokset ovat ihan tervetulleita. Myyntilaskuluetteloon ei ole vieläkään tullut ominaisuutta millä voi hakea kaikkien solujen sisältä tietoa ns "selite-haulla" Tätä odotellessa; tällä hetkellä myyntilaskuluettelo on epäkäytännöllinen ja tuottaa virheellisiä hakuja.
Laitoin aiempaankin ketjuun tämän esimerkin: eräs asiakaamme haluaa, että laskutamme heitä 50pv netto, jotta he maksaisivat laskut sovitusti 60pv netto. Eli siis laskuttaessa laitamme 50pv ja käymme muuttamassa laskun lähetyksen jälkeen 60 pv. Tämä ei siis jatkossa enää onnistu?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Kyllähän sinne on tullut se "Vapaa selite", joka hakee laskun kaikista kohdista.

Maarit Hulkko
CONTRIBUTOR ***
tekijä Maarit Hulkko

Vapaa selite ei vain toimi yhtä hyvin kuin vanha Selite-haku Hymiö Onnellinen ehkä käyttäjävika Hymiö Silmänisku

Maarit Hulkko
CONTRIBUTOR ***
tekijä Maarit Hulkko

Jani Korhola

Milloin julkaisette tämän ensimmäisen vaiheen? Ollaan tuota luonnos-mahdollisuutta odoteltu jo kovasti Hymiö Onnellinen

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

"Vapaa selite ennen laskurivejä" ei ole sama kuin vanha selite haku. Vanha selite haku hakee koko myyntilaskun sisältä syötettyä hakusanaa. Tämä luvattiin, että on tulossa takaisin ns. pikahakuun. Myyntitilausarkistossa tämä vanha selite haku on vielä käytössä ja se on käytetyin työkalumme kun etsimme jotain.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

En tarkoita tuota, vaan siellä "vapaa selite". Olen testannut sitä vaikka millä keinoin ja kyllä se hakee kaikista laskun tiedoista.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

No okei se ei hae laskurivien koodeista tai nimikkeistä, mutta esim riviselitteistäkin. Kerro joku esimerkki, mihin tuo vapaa selite ei sinulla toimi?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Maarit,

Kovasti toivon että saadaan tämä helmi-maaliskuun vaihteessa ulos. Testaus on käynnissä niiltä osin mitä on valmiina mutta vielä pitää vähän koodiakin tehdä lisää.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Missä vaiheessa otatte laskurivien sarakkeiden valinnan (turhat sarakkeet pois) käyttöön myös asiakkaille meneville laskuille? Alennusprosentit olisi hyvä saada valita pois ihan yleensä ja verosarakkeet olisi hyvä saada valittua pois ulkomaille meneviltä (pdf) laskuilta. Kappalemäärät ja yksikköhinnatkin ovat tarpeettomia meidän projektipohjaisessa hinnoittelussa, mutta niiden poistamista ei kai uskalla toivoakaan.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Jari,

Tämä on tiedostettu tarve asiakkaiden suunnasta ja tulemme tämän vielä toteuttamaan. Aikataulua on tällä hetkellä vielä vaikea arvioida, mutta aikaisintaan tätä ehditään edistämään loppuvuoden puolella. Voi siis mennä myös ensi vuoden puolelle.

Siihen asti nuo muutokset onnistuvat tilaamalla meidän tuesta laskupohjamuutoksen.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Jari ja muut,

Minun pitää valitettavasti todeta että julkaisu menee maaliskuun loppupuolelle, sillä kuten edellisessä kommentissani totesin niin työtä on vielä jäljellä.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Ei toiminut vielä silloin kun vanha haku oli käytössä ja testattiin niitä rinnakkain. Tarkistin meidän omalta Netvisor yhteyshenkilöltä, ja hänenkin mukaansa pitäs toimi niinkuin sanoit. Joten hieno homma, jos on jo saatu korjattua.

Milloin toi "vapaa selite" haku mahdollisuus tulee myyntilaskuluettelon etusivulle pikahauksi, niinkuin aiemmin sanottiin, että tulee?

Joel Hietala
CHAMPION **
tekijä Joel Hietala

Tarjoukselta, tilauksesta ja laskulta pitäisi myös pystyä piilottamaan rivien summat. Näin asiakas ei keksi ruveta palastelemaan tarjousta silloin kuin hinta on voimassa kokonaisuudelle.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei,

Julkaisemme uuden myyntilaskunäkymän pilottikäyttöön keskiviikkona 28.3. mikäli haluat olla mukana pilotissa, niin ilmoita pilottiin lisättävä yritys tukeemme tuki.netvisor@visma.com. Tällöin uusi myyntilaskunäkymä tulee mahdolliseksi ottaa käyttöön (kts. kuva alla). Aloitamme pilottien lisäämisen pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Otamme pilotin aikana vastaan palautetta (tällä sivulla ja/tai tuen kautta) ja teemme tarvittavat muutokset ennen kuin julkaisemme myyntilaskunäkymän laajemmin käyttöön.

Pilottiaika tulee kuitenkin olemaan kohtalaisen lyhyt, eli tarkoitus on tuoda näkymä kaikille valittavaksi viimeistään toukokuun aikana.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Tässä on puhuttu myyntilaskuista, tuleeko muutos myös myyntitilausten listauksiin ja näkymiin, esim "avoimet myyntitilaukset" listaus on nykyisellään täysin onneton hakujen yms kanss ?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Heidi,

Tilausnäkymien päivitys on meidän työlistallamme, mutta tässä yhteydessä niitä ei muuteta. Aikataulua en osaa vielä tälle antaa.

Frank Russi
CHAMPION *
tekijä Frank Russi

No niin, tässä alustavaa palautetta:

 • laskua ei voi poistaa => poistin vanhan näkymän kautta
 • kotinapin alapuolella olevassa "osoite-rivissä" ei pääse reskontraan vaan ainoastaan alkunäkymään toisin kuin vanhassa näkymässä (kuva alla)

Screen Shot 2018-04-09 at 11.12.35.png

 • UI on freesi, hetki varmaan menee asioiden löytymiseen. On jotenkin tosi pelkistetty ja ehkä siksi vaikea hahmottaa
 • Meillä puuttui yhdestä laskusta laskutusosoite, jolloin järjestelmä herjasi reskotrassa, mutta laskulta ei meinannut mitenkään löytää mikä puuttui => tähän joku järkevämpi tapa nostaa puutteet esille!

Tossa alkuun, kehuja sitten perässä Hymiö Onnellinen

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Frank,

Kiitos palautteesta. Laskun poistamiseen on jo korjaus tulossa. Käyn nuo muut huomiot läpi erikseen meidän käyttöliittymäsuunnittelijoiden kanssa.

Joel Hietala
CHAMPION **
tekijä Joel Hietala

välisummarivit ei toimi oikein. Laskee kyllä muokkausnäkymässä summat, mutta kun tallentaa niin summat muuttuvat.

Lisäksi ulkoasua pitää jotenkin jäsennellä selkeämmäksi. Vanha on selkeämpi.

Ostolaskuilta poimittujen tuotteiden nimet näkyvät huonommin kuin vanhassa näkymässä. Kenttä pitäisi olla säädettävissä. Laskua on vaikea muokata kun ei näe mikä tuote on kyseessä.

Frank Russi
CHAMPION *
tekijä Frank Russi

ULkoasu on tosiaan epäselkeä, vaikken osaa tarkemmin täsmentää. Jotenkin hailakka josta on vaikea erottaa mitään.

Minna Apilainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Minna Apilainen

Millonkas tän uuden näkymän pitikään näkyä kaikilla? Toukokuun lopussa?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Minna,

Kyllä, toukokuu oli suunnitelmana. Pilotin aikana saimme muutamia palautteita pienistä parannuksista ja haluamme julkaista ensin ne, jotta käyttö olisi asiakkaillemme helpompaa. Tarkoituksemme on julkaista nämä muutokset tässä lähiviikkojen aikana ja samassa yhteydessä käyttö laajenee siten että kuka tahansa voi ottaa uuden myyntilaskun käyttöönsä.

Minna Apilainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Minna Apilainen

Hei,

hieman vie aikaa kun kaikki löytyy, mutta varmasti ok-juttu kun uuden näkymän oppii. Hymiö Onnellinen

Mutta yksi on hukassa: kertoisitteko mistä löydän kohdan jossa lukee tulosta lasku? Vanhemmassa myyntinäkymästä se löytyy helposti, uudesta en sitä löydy millään... :smileyconfused:

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Minna,

Laskulla tuota painiketta ei löydy, mutta voit tehdä sen tuosta "Lähetä lasku" -painikkeesta. Tämä ohjaa samaan lähetysprosessinäkymään, mutta joudut vaihtamaan kanavan itse mikäli haluat tulostaa laskun paikallisesti.

Vaihtoehtoisesti pääset tulostamaan laskun "Avoimet laskut" -listauksesta. Laskurivin oikeassa reunassa on nuolipainike jota kautta tulostuksen voi tehdä. Tällöin tuo tulostusvalintakin on oletuksena "paikallinen tulostus".

Minna Apilainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Minna Apilainen

Ok, kiitos neuvosta! Hymiö Onnellinen

Sitten onkin heti toinen kysymys, miksiköhän en pysty uudelle myyntilaskulle lisäämään liitettä? Tulee vain virheilmoitus. Kävinkin liittämässä laskulle liitteen vanhassa näkymässä, siellä se onnistui kyllä.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Minna,

Kiitos huomioista. Löysimme näiden perusteella muutaman kohdan jotka korjaamme ja julkaisemme tässä lähiviikkojen aikana.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei Heidi,

 

Tilausnäkymien päivitys on meidän työlistallamme, mutta tässä yhteydessä niitä ei muuteta. Aikataulua en osaa vielä tälle antaa.


Onkohan tämä edennyt yhtään, siis myyntitilauspuolen näkymän parantaminen?