peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Netvisorin vanha myyntilaskunäkymä poistuu 3.12.2020

(updated by Jani Korhola VISMA ‎17-09-2020 08:23 )

Hei,


Nyt kun uusi myyntilaskunäkymä on jo lähes 90% käyttäjiemme käytössä, niin olemme alkaneet valmistelemaan vanhan näkymän poistoa. Tulemme poistamaan vanhan myyntilaskunäkymän käytöstä 3.12.2020. Tulemme viestimään tästä myös käyttöliittymässä marraskuun alusta lähtien.

Ei - poistamista ei voi enää estää, mutta teemme toki vielä pieniä parannuksia myyntilaskunäkymään ennen kuin vanha viedään pois. Ja toki jatkamme uuden näkymän kehittämistä toiveiden pohjalta. Tällä hetkellä tietoomme on tullut seuraavat toiveet jotka tullaan toteuttamaan tässä syksyn aikana:
1. Viivakoodinlukija myyntilaskulle
2. Hyvityslaskun hyvittäminen (tehdään uusi veloituslasku)
3. Lähetetyn laskun palauttaminen lähettämättömäksi estetään

Listan kolmas kohta on yksi askel kohti sitä, että voimme taas sallia lähetetyn laskun muokkaamista vähän vapaammin. Verottajan ohjeen mukaan kun tiettyjen tietojen muutos edellyttää sitä että lasku on lähetettävä uudestaan ja vanha lasku on hyvitettävä. Kaikkien tietojen muokkaamisen osalta näin ei toki ole ja niitä myyntilaskulla voikin muokata myös nykyisin.

Lisäksi pohdimme myös mahdollisuutta sallia käyttäjälle vapaammat kädet vaikuttaa siihen, mitä laskutietoja laskulla näkyy. Tällä hetkellä käyttäjällä ei ole mahdollisuutta piilottaa hänelle itselleen tarpeettomia laskun tietoja, jolloin ne vievät käyttöliittymästä turhaan tilaa ja hidastavat käsittelyä.  

Nyt on siis vielä aikaa esittää asioita joita teidän mielestänne uudella myyntilaskulla tulisi parantaa ennen vanhan poistoa. Lupausta toteuttamisesta on toki etukäteen mahdotonta antaa, mutta sen voi luvata, että asia tulee käsitellyksi säädyllisessä ajassa.

6 Kommentit
CHAMPION ***
(updated by Teemu Kolehmainen torstai )

Voisitteko kertoa että missä tuolla verottajan ohjeessa lukee, että lasku pitää lähettää uudestaan. Pakolliset laskumerkinnät löytyy, mutta ei tuollaista mainintaa. Onhan tuo nyt naurettavaa, että jos esim. satut tekemään kirjoitusvirheen vaikka asiakkaan osoitteessa niin lasku uusiksi sen takia. Etenkin tuo osoitteen lukittuminen laskun lähettämisen jälkeen on täysin turha ja kiusantekoa laskun tekijää kohtaan. Osoite kun ei vaikuta laskun tositteeseen mitenkään. Itse antaisin kirjanpitäjälle oikeuden muokata mitä vaan tietoja, asiakkaalle ehkä rajatumman. Kirjanpitäjä kuitenkin tietää mitä tekee. Kyllä tästä tulee asiakkaidenkin suunnalta riemu repeämään kun tulee paljon turhia hyvityslaskuja teidän tekemien tulkintojen takia jotka on vedelty jostain teidän omasta taikahatusta.

CHAMPION ***

Teemun kanssa samaa mieltä! Muistan että olen aiheesta ilmaissut kantani jo aikoja sitten, tiedot jotka eivät vaikuta kirjanpidon tositteeseen millään tavalla, olisi asiakkaan muokattavissa. Heti jos muutos vaikuttaa jo muodostuneeseen tositteeseen, korjaukseen tarvittaisiin kirjanpitäjän oikeudet. 

Hei Teemu ja Kati,

 

Noita lähetyksen pakottavia tietoja tulemme mahdollisesti vielä säätämään, joten nykytilanne ei välttämättä ole lopullinen. Uskoisin että tähän palataan vielä. Lisäksi jos laskulla on nyt osoitteessa kirjoitusvirhe, niin tämän pystyisi jatkossa korjaamaan esimerkiksi paikallisella tulostamisella, jolloin hyvityslasku ei olisi pakollinen. On myös hyvä muistaa että kirjanpidon tositteen oikeellisuus ei ole ainoa asia missä yhdenmukaisuus pitää pystyä todentamaan. Myös lähetetyn ja vastaanotetun laskun tulee olla yhtenevät.

CONTRIBUTOR **

Hei,

 

keräsin meidän yrityksen käyttäjiltä kommentteja/toiveita:

  • Yleisnäkymä epäselvä. Yhdellä silmäyksellä ei laskusta saa selvää, koska asiat liian hajallaan toisistaan. Vanhassa näkymässä sekä laskun tiedot, että laskurivit näkyivät yhdellä silmäyksellä. Uudessa on liikaa skrollausta ylösalas.
  • Lokerot liian hailakalla eroteltu
  • Teksti ennen laskurivejä ja Teksti laskurivien jälkeen ovat vierekkäin näytöllä. Jos ne olisi kuten sanotaan, eli teksti laskurivien jälkeen olisi konkreettisesti laskurivien jälkeen, auttaisi hahmotamaan paremmin tulevaa laskun ulkoasua
  • Myyntitilauksen / laskun toimituserän nettopaino piilotettu Lisätiedot kentän alle.

t Outi

GURU ***

@Outi Koivikko

Ytimekkäästi kirjoitettu, juuri nämä itsekin allekirjoitan ja toivon että nämä huomioidaan.

Uudessa on liikaa skrollausta ylösalas. Kyllä ergonomia olisi hyvä huomioida ihan näissä pienissäkin jutuissa, nyt se jää kovin usein huomoimatta.

Hei Outi ja Tuula,

 

Tuo mainitsemani suunnitelma siitä, että käyttäjät voivat itse vaikuttaa näkyvien kenttien määrään myös laskun otsikkotietojen osalta (riveillähän tämä on jo mahdollista), auttaa varmasti tuohon tiedon hajanaisuuteen ja skrollailuun. Myös monesta paikasta tuttu "supista / laajenna" -toiminne noille otsikkotiedoille voisi olla tässä hyvä. Etenkin silloin kun asiakas- ja toimitusosoitetietoihin ei tarvitse puuttua.

 

Teksti ennen ja jälkeen laskurivien -kentät tulevat pysymään nykyisillä paikoillaan. Lisäksi paino- ja tilavuustiedot tulevat ainakin toistaiseksi pysymään lisätietojen alla.