peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Sijaistustoiminnallisuus ostolaskuille helpottamaan lomakauden laskukäsittelyä

tekijä Jani Korhola (Päivitetty ‎15-05-2019 20:37 tekijä Jani Korhola VISMA )

Useiden asiakaspyyntöjen ansiosta Netvisoriin on nyt julkaistu sijaistustoiminnallisuus, jonka avulla ostolaskujen käsittely toimii sujuvasti myös lomakausien aikana. Toiminnallisuus kuuluu ostoreskontraan ja on lisämaksuton palvelu yritykselle. Lomakausi on juuri alkamassa ja siksi toivommekin että tämä auttaa useita yrityksiä kesän kiireissä.

 

Ohessa lyhyt esittely ja tarkemmat ohjeet toiminnon käyttöön löytyvät tukisivuiltamme. Toiminnallisuuden voi ottaa käyttöönsä osto-valikosta tai ostoreskontran kautta. Käyttöönottoon tarvitaan samat oikeudet kuin muissakin lisäpalveluissa. Kun palvelu on käyttöönotettu, näkyy sijaisuuksista kertova logisivu myös henkilöille joilla on hyväksyntäkierron asettamiseen tarvittavat oikeudet.

 

Sijaistus_1.png

Sijaistus_2.png

Toiminnallisuus on tehty käyttäjälle mahdollisimman yksinkertaiseksi. Kun sijaistus on otettu käyttöön, riittää että lomalle jäävä henkilö itse tai käyttäjähallitsija käy asettamassa henkilön “perusasetuksissa” poissaolon ajankohdan sekä sijaiset. Sijaisuudet huomioidaan laskuilla “Voimassa” annettujen päivämäärien puitteissa. Alla olevan esimerkin mukaisesti sijaistajat näkevät laskut omalla työlistallaan siis 17.6.-14.7.2019 välisenä aikana. Tätä ennen tai tämän jälkeen heille näkyvät vain heidän “omat” laskunsa. Sijaistusta ei siis tarvitse ottaa erikseen pois käytöstä. Useamman sijaisen asettaminen varmistaa myös sen että lasku näkyy seuraavalla henkilöllä, mikäli ensimmäinen sijaistaja jää lomalle.

 

Sijaistus_3.png

 

Huomioitavaa on että sijainen lisätään kiertoon ja saa näin ollen samat oikeudet kyseisen laskun asiatarkastukseen / hyväksyntään kuin mitä sijaistettavalla henkilölläkin olisi. Sijaisiksi voidaan asettaa vain henkilöitä joilla on laskujen asiatarkastus ja/tai hyväksyntäoikeudet. Myös laskulistausten haut toimivat siten että laskuja voi hakea sekä alkuperäisen käsittelijän että sijaisen nimellä.

 

HUOM! “Poissaolot ja sijaisuudet” -välilehti näkyy vain niille käyttäjille joilla on asiatarkastus tai hyväksyntäoikeudet.

 

5 Kommentit
KariKinnunen
CONTRIBUTOR **
tekijä KariKinnunen

Mahtavaa! Tätä onkin odotettu, kiitos paljon!

 

-Kari

Virpi Oittinen
CHAMPION *
tekijä Virpi Oittinen

Näyttää sille, että sijaisuustoiminnolla sijaiselle ohjautuneet asiatarkastettavat tai hyväksyttävät laskut eivät näy Mobiilissa. Onko niitä mahdollista saada nousemaan myös Mobiiliin? Helpottaisi kovasti kesäajan toimintoja.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei @Virpi Oittinen,

 

Tälle kesälle tuo ei valitettavasti ehdi, mutta on kyllä meidän suunnitelmissamme. Mobiilikäyttö kuitenkin lisääntyy koko ajan, joten siihen suuntaan tulee meidän palveluakin viedä.

Virpi Oittinen
CHAMPION *
tekijä Virpi Oittinen

Näkeekö sijainen asiatarkastettavan laskun liitteen vai onko kyse jostakin oikeuksien määrittelystä? Olisi tärkeää, että liite avautuisi myös sijaiselle.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Virpi,

 

Kyllä sijaisen pitäisi nähdä laskujen kuvat sekä liitteet kuten sijaistettavakin ne näkisi. Tässä näyttää olevan bugi, jonka otamme korjaukseen saman tien ja korjaus tähän tulee viimeistään ensi viikon torstaina (4.7).