peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Syyskuun ohjelmistopäivitys 10.9.2015 - julkaisutiedote

tekijä Timo Pöntinen

header-fi.gif

Hei,

Netvisor päivittyi torstaina 10.9.2015 viimeisimpään versioon. Päivitys ei vaadi teiltä toimenpiteitä. Tässä julkaisutiedotteessa kerromme uusista ominaisuuksista ja parannuksista. Jatkaaksemme tuotekehitystä oikeaan suuntaan, voitte kertoa ajatuksianne viimeisimmistä päivityksistä ja antaa meille arvokasta palautetta esimerkiksi kommentoimalla tähän viestiin tai julkaisun aiheiden omissa tiedotteissa.

Terveisin,

Koko ohjelmistokehitystiimi

Myyntilaskujen automaattinen taustalähetys

Toimme palveluun lisää automatiikkaa sekä aikaa säästäviä toimintoja. Jatkossa myyntilaskuille on mahdollista aktivoida automaattinen lähetyspalvelu. Palvelu on automaattisesti käytössä veloituksetta kaikilla myynnin toimintoja käyttäville yrityksillä.

Palvelun avulla voidaan valita tietyn kanavan kautta luotujen myyntilaskujen lähettäminen automaattisesti eteenpäin haluttuja kanavia pitkin. Tällä voidaan automatisoida esimerkiksi kiinteiden sopimuslaskutuksen muodostamien kuukausilaskujen lähettäminen suoraan asiakkaalle, tai sitten ulkopuolisesta toiminnanohjauksesta tuotujen integraatiolaskujen lähettäminen. Ominaisuus soveltuu eritoten sellaisten laskujen lähetykseen joiden osalta ei ole enää tarvetta laskujen muokkaukselle tai katselmoinnille ennen lähetystä.

Hierarkinen varastopaikka

Kesäkuussa mahdollistimme hyllypaikkojen käsittelyn varastossa. Hyllypaikat luodaan varastohallinnassa ja ne voidaan määritellä tuotteille tuotekortilta. Ominaisuus on käytettävissä tavallisessa- sekä laajennetussa tuotehallinnassa. Hyllypaikka näkyy myös varastoraporteilla sekä varastotapahtumalla. Lue lisää tukisivustoltamme.

Myyntilaskuille suoritusten ja luottotappioiden kirjaaminen massana

Julkaisimme heinäkuussa mahdollisuuden kirjata luottotappiot massana myyntilaskuille. Toiminnallisuus muodostaa myös tositteet arvonlisäveron huomioiden. Syyskuun julkaisussa toimme massakirjauksen mahdollisuuden myös suorituksille. Haluamme näin nopeuttaa myyntilaskujen käsittelyä entisestään. Kirjaukset pääsee tekemään myyntilaskuluettelosta. Lue lisää ohjeestamme.

Kassavirtalaskenta

HUOM! Julkaistaan syyskuun loppupuolella, ei siis mukana 10.9. julkaisussa.

Julkaisemme kaikille uuden version kassavirtaennustenäkymästä. Näkymä on veloituksetta käytettävissä kaikille ostoreskontrakäyttäjille. Toiminto vaatii maksatusoikeudet, kuten nykyinen maksutilannenäkymä.

Kassavirtaennuste mahdollista järjestelmässä olevien maksuliikenne-erien mallinnuksen visuaalisesti sekä taulukkomuodossa. Lisäksi ennusteeseen on mahdollista lisätä omia eriä esim. lainatapahtumien ja muiden osalta joita ei palvelussa muuten mallinneta. Tarkan kuvan saamiseksi laajensimme liiketapahtumille tarkennuksia todellisen rahan kotiutumisen tai lähtemisen osalta ja nyt myyntilaskulle on mahdollista laittaa odotettu todellinen maksupäivä sekä ostolaskuille mahdollista lisätä odotettu todellinen maksuhetki.

Palvelu näyttää kaikki ennustettavat tapahtumat niiden osioiden osalta jotka ovat asiakkaalla käytössä. Palvelu siis yhdistää sopimuslaskutuksen ja myyntitilausten osalta ennusteet tulevaisuuteen, näyttää toteutuneet myynnit ja ennusteen saamisten kotiutumisesta sekä ostojen käyttäytymisen ja lisäksi palkanlaskennan tapahtumat. Mukana on lisäksi myös kaikki viranomaistapahtumat sekä käyttäjän muut lisäämät erät.

Ennuste päivittyy automaattisesti tapahtumien päivittymisen myötä.

Paransimme palkanlaskennan tietojen hyväksyntää sekä toimme esimiehille palkkatietojen vertailurapor...

Mahdollistimme esimiehille helpon tavan seurata palkansaajan palkkaperustehistoriaa palkansaajalistauksesta. Sama vertailunäkymä on käytettävissä palkkatietojen hyväksyntänäkymässä. Lisäksi paransimme hyväksyntänäkymän yleistä käytettävyyttä ja viestintää palkansaajalle.

Palkkavertailunäkymä on avattavissa palkansaajalistauksessa valitsemalla näytettäväksi sarake Palkkavertailu. Palkkojen hyväksynnän käyttöönottoon ohjeistus löytyy Tukisivulta.

Olemme laajentaneet palvelumme mobiilitoiminnallisuuksia

Mobiiliversiossa m.netvisor.fi palvelussa on nyt ostolaskujen asiatarkastamisen ja kirjanpidon raporttien selailun lisäksi mahdollista syöttää myös työaikaa.

Mobiilipalveluun kirjautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin normaaliin palveluun eli vahvasti tunnistautumalla pankkitunnuksille tai mobiilivarmenteella. Olemme tämän lisäksi mahdollistaneet palvelun työajansyöttönäkymässä käyttäjälle mahdollisuuden tilata turvalinkki palvelusta tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Turvalinkin tilaamisen lisäksi lisäsimme palveluun muistutusmahdollisuuden jossa palvelu voi automaattisesti lähettää turvalinkin tekstiviestillä tai sähköpostitse aina päivän, viikon, kuukauden tai palkkajakson loputtua joka helpottaa työaikatietojen ajantasaista keräämistä palvelusta ja nopeuttaa tietojen syöttöä.

Muistutuspalvelu on resurssinhallintapalvelun käyttäjille veloitukseton, mutta tekstiviesteistä veloitetaan hinnaston mukainen veloitus.

Työajan syöttö alku- ja loppuaikojen perusteella

Palvelun työajankirjaus on nyt mahdollista valita syötettäväksi palkkamallin takaa asetettavan valinnan avulla työajan alun ja lopun kellon ajan perusteella. Lisäksi laskennassa voidaan huomioida tauko. Asetus helpottaa kokonaistyöajan laskentaa tehdyn työajan perusteella. Toiminnallisuus on käytössä täydessä liittymässä sekä mobiilitoiminnossa.

Palvelunhallinnan parannuksia

Suora-asiakkaan ja tilitoimiston on nyt mahdollista valita suoraan palvelusta osoite, joihin he haluavat Netvisorin palvelulaskut toimitettavan. Laskutusosoitteen muutos ei vaadi enää yhteydenottoa Netvisor-laskutukseen.

Visma verkkokaupan maksuliikenteeseen kirjanpidon automaatio maksutapahtumista (checkout.fi)

Visma Verkkokauppa mahdollistaa nyt maksamisen käyttäen suomalaispankkien verkkomaksuja checkout.fi maksuooperaattorin kautta.

Netvisor automatisoi checkout.fi maksuoperaattorin kautta maksetun verkkokauppatilauksen tekemällä siitä automaattisesti suorituksen sekä kirjauksen kirjanpitoon heti, kun tieto maksusta on checkout.fi palvelussa.

Ohjelmistorajapintaan mahdollisuus hakea myynti- ja ostotilauksia, laskuja, asiakkaita ja tuotteita erissä sekä mahdollisuus rajoittaa tuotteita, asiakkaita, myyntilaskuja –ja tilauksia sekä ostolaskuja viimeisen muutetun ajankohdan perusteella

Laajensimme ohjelmistorajapintapalveluamme lisäämällä tyypillisiin tietuetyyppeihin mahdollisuuden hakea tietoja myös useamman kappaleen erissä joka tehostaa suurien tietomäärien siirtämistä järjestelmien välillä.

Lisäksi laajensimme perustietuetyyppejä lisäämällä mahdollisuuden hakea päivittyneiden tietojen osalta vain tietyn ajan jälkeen muuttuneita tietoja joka helpottaa palvelun tietojen käyttämistä nk. master-tietoina ja synkronoimasta muutoksia muihin palveluihin.

Kytketyt ohjelmistopalvelut, tuotteet ja kumppanit nyt ryhmiteltyinä ja nähtävillä

http://www.netvisor.fi/palvelut/lisapalvelut-ja-integraatiot/

Pienet parannukset ja korjaukset 

 • Laskentakohderaporttien toimivuutta parannettu jos käytössä paljon laskentakohteita
 • Controllerin tunnuslukulaskennassa ollut virhe kvartaalitiedon näkymisessä on korjattu, nyt kvartaalitieto näkyy oikein
 • Toimittajatietojen kopioinnin pankkitilikäsittelyssä ollut virhe on korjattu (jos kopioitavalla toimittajalla oli paljon tilejä, kaikki eivät kopioituneet oikein)
 • Myyjäraportin avoimien laskujen haussa ollut virhe, joka toi mukaan myös maksettuja laskuja on korjattu
 • Kirjanpidon raporteissa ollut virhe jossa raportoitavat kuukaudet näkyivät tuplana mikäli tilikausi ei ala kuukauden 1. päivä on korjattu
 • Verkkolaskuna saapuneen ostolaskun alirivikäsittelyyn parempi tuki erityyppisille aineistoille.
 • Korjattu virhe sopimuslaskutusessa joka aiheutti sen että arvonlisävero -tunnukset menivät laskulle väärin jos kyseessä ulkomainen asiakas.
 • Viestintäpalvelun viestit voi lähettää nyt myös ruotsiksi / englanniksi
 • Viestintäpalveluun korjaus, jotta se ottaa paremmin huomioon ilmoitukset ostolaskukierron eri vaiheista
 • Pienellä näytöllä ensimmäinen kommentti jäi piiloon tositteella ja ostolaskulla, korjattu
 • Sähköpostilaskuosoite on mahdollista tuoda ja noutaa asiakastietojen mukana rajapinnasta
 • Inventarioraportin PDF-muodostuksessa ollut virhe korjattu
 • Konserniraportoinnissa jos yritys lisätään konserniin kesken tilikauden, alkusaldo ja loppusaldo näytetään nyt kaikissa tapauksissa oikein
 • Konsernin elimininointikirjausten kirjauseron näyttämistä selkeytetty
 • Tarkistamattomat tiliöinnit näkymään on lisätty "ALV-tunnus" -sarake
 • Pääkirjalle lisätty sarake "ALV-%"
 • Verkkolaskuosoitteen syöttö asiakaskortille: Mikäli tieto on virheellinen, annetaan siitä selkokielinen virheilmoitus käyttäjälle
 • Toimittajakirjeet voi tulostaa paikallisesti tai lähettää PDF-ekirje -palveluun ilman myyntireskontran oikeuksia
 • Verolomakkeella 6B kentät 368 ja 369 siirretty otsikon "liiketoiminnan muut kulut" alle
 • Laajennetun tuotehallinnan käsittelykoriin inventointitapahtumien muodostamisen yhteyteen tehty lisää tarkistuksia tiedon oikeellisuuden varmistamiseksi
 • Parannettu virheenkäsittelyä toimittajatietojen poistamisessa ja yhdistämisessä
 • Korjattu tilanne jossa myyntireskontrassa avoimet ja erääntyneet laskut vaihtoivat paikkaa mikäli valittiin "Avaa kaikki"
 • Jälleenlaskutustyökalussa ollut yksikköhinnan virheellinen laskenta on korjattu, virheelliset aineistot korjattu Netvisorin ylläpidon toimesta. Mikäli lasku kuuluu virheen piiriin, niin korjauksesta on merkintä laskun käsittelyhistoriassa.
 • Laskujen jälleenlaskutus moneen kertaan "tuplaklikkaamalla" on estetty
 • Kuluttajaverkkolaskutuksen vastaanottoilmoituksen tehneet asiakkaat voi järjestää myös asiakkaan tai asiakasnumeron perusteella
 • Ostolaskujen hyväksyntä ja asiatarkastus mahdollistettu suoraan ostoreskontranäkymästä
 • Toimittajakirjeiden lähettämiseen lisätty tarkistus että mukana on myös liite, jotta estetään tyhjien kirjeiden lähetys
 • Ostolaskun luonnissa laskun päivää ei enää ehdoteta, vaan kenttä on oletuksena tyhjä
 • Varastoraportilla "Varastonarvostusraportti varastotileittäin" korjattu alkusaldo ja varaston muutos näkymään raportilla oikein. Tiedot näkyivät väärin jos kirjaus oli tehty haettavan aikajakson ulkopuolella, vaikka toimituspäivämäärä oli raportin hakuehdoissa mukana.
 • Muutettu työaikaraportointia niin, että työtunnit raportoidaan omana eränään kaikista tuntimerkinnöistä. Työtunteina raportoidaan ne kirjauslajit, joiden asetuksissa on päällä valinta "Vaikuttaa työssäolotunteihin".
 • Kirjanpidon tietojen tuonnin älykäs excel-lomake pyöristi yli miljoonan euron tositerivien summat väärin. Korjattu.
 • Korjattu ongelma, jossa matkalaskujen tuonnissa Severasta kululaji ei enää kohdistunut automaattisesti, vaan käyttäjän piti kohdistaa se itse.
 • Korjattu ongelma maksujen tuonnissa Netvisorin ohjelmistorajapinnan kautta, jossa eräpäivä ei muodostunut maksulle oikein ja maksu hylkääntyi pankissa.
 • eScan-aineistojen käsittelyn ollessa päällä aukesi tiliotteen käsittelynäkymässä virheellinen eScan-karuselli jota ei saanut kiinni. Vanha eScan-dokumenttien käsittelymahdollisuus otettu tiliotenäkymästä pois ja tuodaan uutena, korjattuna takaisin myöhemmin syksyn aikana.
 • Mikäli eScan-sähköpostituonnin osoitteen on määrittänyt Netvisoriin joku muu kuin käyttäjä itse, eivät nämä dokumentit kohdistu aineiston tuoneeseen käyttäjään, eikä hän yrityshierarkiaoikeuksien vuoksi näe aineistoja eScan-käsittelynäkymässä. Tehty mahdollisuus valita erikseen kehen käyttäjään eScan-sähköpostiosoite kohdistetaan.
 • Korjattu ongelma, jossa eScan-näkymässä sähköpostin kautta tuoduissa dokumenteissa näkyi vain viimeinen sivu.
 • Korjattu ongelma Mobil Scannerista, jossa yritys jolla ei ollut arvonlisäverovelvollisuutta ei voinut tuoda aineistoja Mobil Scannerin kautta.
 • Netvisor-Severa integraatiossa työajan tuonti ei onnistunut jos Severassa palkansaajan numero ei ollut numeerinen.
 • Pidennetty myyntilaskulle muodostuvan laskurivin nimikettä ja selitettä Severasta laskujen tuonnin yhteydessä. Aiemmin nimike katkesi 50 merkkiin, nyt korotettu 200 merkkiin.
 • Korjattu ongelma Mobil Scannerista jossa kuitit eivät tulleet Netvisoriin aina heti lähetyksen jälkeen. Nyt kuitit haetaan vähintään minuutin välein.
 • A-Visor-laajennokseen on lisätty Taseen vertailuraportointi
 • A-Visor-laajennokseen on tehty mahdollisuus järjestellä vuoroja kuljettajittain, numeroittain, päivittäin.
 • Lisätty tieto tositteen luoneesta henkilöstä ohjelmistorajapinnan kirjanpitoaineistonhaku-resurssiin.

Tulossa

Tulemme lähitulevaisuudessa tekemään merkittäviä päivityksiä palvelun ulkoasuun ja navigointiin. Tulemme päivittämään mm. kokonaan uudistuneen tiedotusnäkymän lisäksi jokaiselle uudelle päätason osiolle oman tiedotusnäkymän kaltaisen aloitussivun. Tiedotamme uudistuksesta tarkemmin erikseen myöhemmin ja käyttöönoton pyrimme toteuttamaan omaehtoisen siirtymävaiheen avulla.