peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Toistuvaislasku poistuu - korvaajana Sopimuslaskutus

tekijä Jani Korhola (Päivitetty ‎21-04-2021 14:49 tekijä Jani Korhola VISMA )

Olisikohan kolmas yritys - Toistuvaislaskutus loppuu

 

Kerran vielä. Tarkoitus on saada kaikki asiakkaat käyttämään sopimuslaskustusta, sillä lopetamme toistuvaislasku-toiminnallisuuden 30.12.2021. Olemme nyt saaneet myös sen paljon puhutun konversiopainikkeen takaisin siihen kuntoon että palautamme sen 29.4.2021 toistuvaislaskutuksen päänäkymään. Konversiopainike ei kuitenkaan ole kaiken kattava tie onneen vaan siinä on tiedossa olevia puuteita jotka on lueteltu alla. Uskomme että asiakkaat tarkastavat palvelukorit muutenkin konversion jälkeen, mutta nämä ovat asioita, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.Konversiopainikkeen toiminnasta

 • Painike tekee konversion siten, että palvelukorista tulee asetuksiltaan mahdollisimman täsmälleen yhtäläinen alkuperäisen laskupohjan kanssa. Jos siis haluat samalla muuttaa toistuvan laskutuksen rakennetta, niin silloin konversio ei ole sinulle. Silloin ainoa tapa tehdä konversio on näpytellä kaikki palvelukorit sopimuslaskutuksen puolelle käsin.

 

Asiat mitkä estävät konversion

 • Verotuskäsittelyn erot
  • Mikäli laskupohjan ja asiakaskortin verotuskäsittelyssä on eroja, niin näitä laskupohjia ei pysty ottamaan konversioon mukaan. Nämä pitää ensin korjata (joko laskupohja tai asiakas) ja tehdä konversio tämän jälkeen. Vaihtoehtoisesti nämä voi tehdä manuaalisesti uutena palvelukorina.

 

Asiat jotka tulee huomioida ja tarkistaa konversion jälkeen palvelukorilta

 • Teksti ennen laskurivejä 
  • Tekstiksi tulee konversiossa sekä palvelukoriin asetettu teksti että se mikä on tässä kentässä laskupohjalla
  • Tämän voi korjata konversion jälkeen asetuksista haluamaansa muotoon
 • Laskentakohteet: 
  • Laskupohjan laskentakohteet tulevat myös palvelukoriin laskentakohteiksi, jos niitä on käytetty laskupohjalla
  • Jos laskentakohteita ei ole laskupohjalla käytetty, niin konversio hakee laskentakohteet asiakkaiden / tuotteiden takaa
  • Jos laskupohjalla on esim. Yksittäisiä tyhjiä kenttiä niin niillekin yritetään hakea laskentakohteet asiakkaiden / tuotteiden takaa (palvelukorilla tätä ei pysty estämään)
 • Hinnat
  • Mikäli toistuvaislaskutuksessa on valittu "Hae hintatieto: Laskurivin takaa", mutta asiakkailla on käytössä hintaryhmiä joihin toistuvaislaskutuksessa käytetyt tuotteet kuuluvat, huomioi sopimuslaskutus nämä laskun muodostuksessa.
 • Toimitustapa ja toimitusehto
  • Näiden osalta tulee konversion yhteyteen “kolmio”, joka ilmoittaa että mikäli nämä poikkeavat (ovat laskupohjalla / asiakkaalla eri). Nämä voi konvertoida, mutta on hyvä tarkastaa konversion jälkeen että laskulle tulee halutut tiedot.

 

Siltä varalta, että jokin menee kaikesta huolimatta pahasti pieleen, niin palvelukorien yhteyteen tulee konversion peruutusmahdollisuus. Jos poistat palvelukorin, niin laskupohja palautetaan toistuvaislaskutukseen ja konversiota voi yrittää korjausten jälkeen uudelleen.

51 Kommentit
Kuisma Puurunen
CHAMPION *
tekijä Kuisma Puurunen

Voisitteko samalla korjata puutteen kustannuspaikkakäsittelyssä: Sopimuslaskutuksessa ei voida asettaa (tuotteelle) kustannuspaikkoja. Ilmeisesti oletusarvo on, että kustannuspaikka on asetettu tuotteelle oletukseksi, jota kautta se päätyy laskullekin. Meillä on lukuisia esimerkkejä tilanteista, jossa tuotteelle ei voida asettaa oletuskustannuspaikkaa, vaan käyttökohde määrittää sen.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Kuisma,

Tuo on sen verran isompi muutos että emme sitä tähän yhteyteen pysty toteuttamaan. Voin kirjata tästä kehitystoiveen meille. Aikataulua en tälle pysty nyt antamaan.

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***
tekijä Teemu Kolehmainen

Missäköhän vaiheessa tuo siirtopainike mahtaa ilmestyä? On kyllä maailman huonoin aika tehdä muutoksia kesken vuosi-ilmoitus ja tilinpäätösajan, kun tunnetusti on muutenkin kiireitä.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Teemu,

Olemme hieman jäljessä aikataulusta, mutta siirtopainike saataneen joulukuun aikana näkyviin. Emme ole sitä tuoneet vielä, sillä haluamme ensin saada sopimulaskutukseen tehtävät muutokset valmiiksi, jotta uusien käyttäjien ei tarvitse opetella ensin nykyistä ja heti perään uutta liittymää. Lisäksi tämä työ sisältää sopimuslaskutuksessa olevien puutteiden korjaamisen jotta siirto olisi ylipäänsä mahdollista.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Kerrottehan sähköpostitse, kun tuo siirtopainike on valmis?

Christel Vaenerberg1
CONTRIBUTOR ***
tekijä Christel Vaenerberg1

Hei

Vähän epämäärisesti ilmoitit :... Näitä ovat esimerkiksi eräpäivän asettaminen maksuehdosta riippumatta tietylle päivälle..
Tärkeätä on että maksuaikakin voidaan itse asettaa. tällä hetkellä ei voi laittaa esim.

45 tai 60 päivää.

Christel Vaenerberg1
CONTRIBUTOR ***
tekijä Christel Vaenerberg1

siis maksuehto.

Christel Vaenerberg1
CONTRIBUTOR ***
tekijä Christel Vaenerberg1

en myöskään ymmärrä miten voi miettiä hallintaa sopimuslaskupuolella kun kuutio ei ole käytössä!!!

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Christel,

Palvelukorissa voi asettaa maksuehdoksi sen mitä maksuehdoiksi on tallennettu. Maksuehtoja saa lisättyä Myynti - Myynnin perustiedot - Maksuehdot. Eli esimerkiksi tällainenkin onnistuu

Tuo Eräpäivä-asetus tuodaan osaksi palvelukoria siksi, että tällä hetkellä on olemassa useita laskukupohjia joissa on käytetty maksuehdosta poikkeavaa eräpäivää ja näiden siirto sopimuslaskutuksen puolelle ilman tätä vaihtoehtoa olisi työlästä käyttäjille.

Tuota kommenttia kuutiosta en ymmärrä. Voisitko avata sitä hieman?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Pia,

Asiasta tiedotetaan meidän viikkojulkaisutiedotteessa ja lisään tiedon myös tälle sivulle. Eli jos seuraat näitä niin sitä kautta on mahdollisuus saada myös sähköpostiin tieto.

Christel Vaenerberg1
CONTRIBUTOR ***
tekijä Christel Vaenerberg1

Toistuvaislaskussa teillä on bugi joka on minulle vahvistettu. Se ei tunnista yli 30 päivän maksuehtoja. Eli sopimuskuutiossa pitää voida lisätä minkälaisia maksuehtoja vaan.

ja viittaan tähän: Toivomme että käytte ennen pohjien siirtoa läpi nykytilanteenne ja mietitte onko pohjat hallittavissa helpommin sopimuslaskutuksen puolella. ..  KUn ei ole käytössä nyt miten voi edes sitä miettiä kun en tajua tai näe miten se toimii!!

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Christel,

Eli maksuehtojen suhteen ei tarvitse olla huolissaan, sopimuslaskutuksessa myös nuo pitkät maksuehdot ovat mahdollisia.

Juuri tuon tutustumistarpeen takia meillä on tähän suunniteltu tuo siirtymäaika, jotta kenenkään ei tarvitse heti siirtyä käyttämään sopimuslaskutusta. Toivomme kuitenkin että siirron kanssa ei jäädä viivyttelemään turhia ja varaatte hieman aikaa sopimuslaskutukseen tutustumiseen. Ohessa vielä linkki meidän ohjeeseen Sopimuslaskutus – Netvisor tukiportaali .

Maarit Hulkko
CONTRIBUTOR ***
tekijä Maarit Hulkko

Sopimuslaskutus näyttää näkyvän nyt jo ainakin meillä vaikka emme ole sitä ottaneet käyttöön aiemmin sen ollessa kiinni crm:ssä jota yrityksellä ei ole (vai muistanko väärin). Pääsee testailemaan.

Siirtonappia täälläkin odotellaan kovasti, ettei nyt vain tarvitse tehdä käsin :smileygrin:

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Maarit,

Tuon muutoksen teimme jo että Sopimuslaskutus näkyy kaikille myyntireskontran käyttäjille. Siirtonappi on tosiaan hieman myöhässä, mutta joulukuun aikana se on tarkoitus vielä saada julkaistua.

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***
tekijä Teemu Kolehmainen

Kyllä nämä asiat kannattaisi miettiä ennen kun lähtee uudistuksia tekemään. Kustannuspaikka on aika olennainen tieto, toivottavasti tulee pian sopimuslaskutukseen, kun yrityksiin joissa ei ole ollut toistuvaislasku ennen käytössä ei voi enää niitä luoda ja näin ollen joutuu uudet toistuvat laskut tekemään puutteellisella sopimuslaskutuksella ja kustannuspaikkatiedot joutuu sitten käydä mitä ilmeisimmin lisäämässä käsin laskujen muodostumisen jälkeen. Toistuvaislaskutus osoittaa paremmuutensa jo ainakin tuossa, koska siinä oli olemassaoleva lasku pohjana uusille muodostuville laskuille, tässä kun ne laskut muodostuvat annettujen tietojen perusteella ja kun kaikkia tietoja ei voi edes määritellä tällä hetkellä niin ei voi kovin hyvää arvosanaa antaa. Tässä olisi ollut kätevää se, että olisitte pitäneet toistuvaislaskutuksen toimivana ominaisuutena niin kauan kunnes on varmistettu että sopimuslaskutus ajaa samalla tavalla asiansa kuin sopimuslaskutus.

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei kaikki!

Toistuvaislaskutuksen korvaaminen sopimuslaskutuksella on saanut jatkoa tämänpäiväisessä julkaisussamme: . Jatkamme tämän parissa vielä ensi vuoden puolella, ja seuraavaksi sopimuslaskutusta parannetaan lisäämällä palvelukorikohtaiset toimitusosoitteet ja laskentakohteet.

Toni Lehikoinen
CONTRIBUTOR *
tekijä Toni Lehikoinen

Milloin toistuvaislaskutuksen siirtopainike sopimuslaskutukseen on käytössä? Aika alkaa käydä vähiin, jos määräpäivä 30.4.2018 pysyy voimassa.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Toni,

Meillä on ollut tässä ylimääräisiä viivästyksiä ja emme ole ehtineet vielä tehdä kaikkea tähän liittyvää valmiiksi. Julkaisu tapahtunee parin viikon kuluttua. Katsomme samalla tuon määräpäivän uudestaan, eli voimme joustaa siinä koska viivästys on meistä johtuvaa.

Jaana Hukkinen
CONTRIBUTOR *
tekijä Jaana Hukkinen

Hei,

Edelleen odotellaan sitä siirtopainiketta - tai edes selkeitä ohjeistuksia esimerkkien kera. Onko tiedossa uutta aikataulua, koska tuo siirtopainike saataisiin käyttöön?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Heippa,

Edelleen odotellaan siirtopainiketta... Olen samaa mieltä Jaanan kanssa, että selkeämmät ohjeetkin kaivattaisiin. Jos toistuvaislaskutus poistuu 30.4. ei kauheasti aikaa jää siirtämiseen ja tarkisteluun, kun ei ennen tuota sopimuslaskutusta ole käyttänyt.

Jukka Salminen
CHAMPION *
tekijä Jukka Salminen

missä vaiheessa siirtonappi on tänään 3.4.18?  Onnistuuko siirto, nappia painamalla sopimuslaskutukseen?

Jukka Salminen
CHAMPION *
tekijä Jukka Salminen

Tätä samaa lupausta laulettiin Severan uuden version kanssa pari vuotta. Mahdottomia ei saa luvata.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Jukka ja muut,

Meillä on valitettavasti ollut huomattavasti enemmän työtä muutamien muutosten kanssa mitä olemme joutuneet tekemään sopimuslaskutukseen liittyen. Tästä syystä myös tämän julkaisu on viivästynyt. Nyt näyttää siltä että kaikki parannukset joita olemme sopimuslaskutukseen tehneet saadaan julkaistua tässä huhtikuun aikana. Siirtonappi jää kuitenkin vielä odottamaan ja näin ollen myös tuo siirtymäaika tulee venymään kesän yli. Kerromme tästä tarkemmin kun aikataulu tälle varmistuu. Ja tässä vaiheessa myös pahoittelut tästä aikataulujen venymisestä aiheutuneesta vaivasta.

Tästä huolimatta kaikki uusi laskutus jossa voidaan hyödyntää laskujen toistuvuutta, suositellaan tehtäväksi sopimulaskutuksen puolelle. Näin siirtymää alkaa pikkuhiljaa jo tapahtumaan ja samalla sopimuslaskutuksen käyttö tulee tutummaksi. Ohjeistus löytyy täältä ja muokkaamme sitä aina kun teemme päivityksiä Sopimuslaskutus – Netvisor tukiportaali .

Muutokset ja joita olemme tuomassa sopimuslaskutukseen lyhyesti:

- Palvelukorikohtaisesti asetettava valuutta, eli jatkossa myös laskutus ulkomaille onnistuu

- Palvelukorissa on mahdollista asettaa tuotekortilta poikkeavat laskentakohteet

- Mahdollisuus määritellä palvelukorissa asiakaskohtainen toimipaikka

- Myyntilaskujen lähetys automaattisesti ilman CRM-osiota

- Selkeytystä siihen miten annetut päivämääräasetukset näkyvät muodostettavilla laskuilla

Kuisma Puurunen
CHAMPION *
tekijä Kuisma Puurunen

Kiitos siirtymäajan jatkamisesta siihen saakka, kunnes nuo mainitsemasi sopimuslaskutuksesta puuttuvat oleelliset toiminnallisuudet on saatu lisättyä.

Tulevaan toistuvaislaskutus > sopimuslaskutus -siirtopainikkeeseen pari kysymystä: voiko toistuvaislaskupohjia siirtää olemassa olevaan palvelukoriin, vai muodostuuko niistä kokonaan uusi palvelukori? Jos yrityksessä ryhdytään uusien sopimusten kanssa nyt käyttämään sopimuslaskutusta ja vanhempien sopimusten kohdalla odotetaan siirtopainiketta, olisi suht. tärkeää, että pohjien siirrossa voisi tuon valinnan tehdä.

Toistuvaislaskutus kopioi laskun tiedot ja kopioitavalla laskulla voi olla tuoterivien seassa erillinen kommenttikenttä. Tällaista kenttää ei pystytä määrittelemään sopimuslaskutukseen. Miten tuleva toistuvaislaskutus-sopimuslaskutus-siirto huomioi tämän?

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei Kuisma,

Toistuvaislaskupohjan konvertointi sopimuslaskutukseen muodostaa aina uuden palvelukorin, ja nimenomaan sellaisen korin, jossa tuotteet ja asiakkaat ovat korin "etusivulla", eikä välilehdellä "Asiakaskohtainen tuotelaskutus". Etusivulla myös kommenttirivin lisääminen on mahdollista, ja toistuvaispohjalla olevat kommenttirivit siirtyvät sinne.

Kuisma Puurunen
CHAMPION *
tekijä Kuisma Puurunen

Hei Laura,

Jos oikein ymmärsin, niin ei tule lainkaan mahdolliseksi siirtää toistuvaislaskutuksesta aineistoa sopimuslaskutuksen "asiakaskohtainen tuotelaskutus" -näkymään? Miten suosittelisitte toimintamalliksi tilanteessa, jossa juuri tällaiselle on tarvetta?

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei Kuisma!

Tuossa tilanteessa sopimuslaskukorit tulee muodostaa manuaalisesti: palvelukorien muodostaminen asiakaskohtaisen tuotelaskutuksen puolelle ei valitettavasti onnistu ongelmitta. Toisaalta, mikäli yrityksessä on käytössä  toistuvaispohjia joissa on useita asiakkaita samalla pohjalla, muodostuvat tuotteet, hinnat ja riviselitteet samanlaisina kaikille toistuvaispohjasta luoduille laskuille tälläkin hetkellä.

Timo Joronen
CHAMPION **
tekijä Timo Joronen

Vaikuttaa nyt täältä katsoen siltä, että nykykoodarit eivät enää tee vuokaavio harjoituksia riittävällä tarkkuudella eli siis näitä iterointi kierroksia tai sitten ne tehdään ylimalkaisesti, mentaliteetillä "kyllä käyttäjät hoitaa ICT suunnittelun ja iteroinnin". Toki koodauksessa ennenkin tehtiin mokia mutta yleensä ne eivät olleet ihan näin perustavanlaatuisia virheitä. Voihan olla myös niin, että ylempi taho / suuret pelurit ovat vaatineet ao. muutoksia???

Marjukka Jokinen
CONTRIBUTOR *
tekijä Marjukka Jokinen

Miten saan vakioviitteen sopimuslaskuille?

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei Marjukka,

Korjaus alkuperäiseen vastaukseeni. Viitenumeroiden muodostus sopimuslaskutuksessa toimii samoin kuten uuden laskun luomisessa muutenkin.

- Vakioviitteen saa sopimuslaskulle, kun lisää vakioviitteen sopimuslaskutettavan asiakkaan tietoihin. Kenttä löytyy asiakaskortin "Lisätietojen muokkaus"-välilehdeltä.

- Jos asiakkaalle on asetettu factoring-tili, niin viite muodostetaan ko. factoring-yhtiön viitekäsittelyn mukaisesti. Factoring-viite yliajaa vakioviitteen, eli jos asiakkaalla on sekä vakioviite että factoring-tili, muodostetaan laskulle factoring-viite.

Marjukka Jokinen
CONTRIBUTOR *
tekijä Marjukka Jokinen

Hei!

Kiitos tiedosta.

Meille olisi tärkeää saada vakioviite käyttöön. Kannattaako vielä laskut

siis tehdä toistuvaislaskutuksen kautta, vai millä aikataululla

vakiovitteen saa käyttöön sopimuslaskutuksen puolelle?

Terveisin

Marjukka Jokinen

On 2018-04-18 12:43, laura.sainio wrote:

VISMA SOLUTIONS COMMUNITY

TOISTUVAISLASKU POISTUU - KORVAAJANA SOPIMUSLASKUTUS

uusi kommentti henkilöltä Laura Sainio - Näytä kaikki tämän

blogiviestin kommentit

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei Marjukka,

Kuten yllä totesin, niin minulle kävi asiaa tarkistaessani erhe, ja annoin virheellistä tietoa. Pahoitteluni tästä!

Jos vakioviite on asiakkaan taakse asetettu, käytetään sitä sopimuslaskutuksen kautta muodostuvilla laskuilla.

Maarit Hulkko
CONTRIBUTOR ***
tekijä Maarit Hulkko

Moi!

Onko mitään tietoa aikatauluista, esim. milloin siirtonappi toistuvais-/sopimuslaskutuksen välille palaa takaisin?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Maarit,

Tarkoituksemme on tässä kesän aikana viimeistellä näitä roikkumaan jääneitä muutoksia. Tämän tarkemmin en pysty aikataulusta vielä kertomaan. Mikäli asiakkaalle on tarve tehdä uusia pohjia, niin nämä suositellaan tehtävän sopimuslaskutuksen puolelle.

Kaisa Häivälä
CONTRIBUTOR *
tekijä Kaisa Häivälä

Hei!

Voisiko toistuvaislaskutuspohjien lisäämisen ja muokkaamisen palauttaa käyttöön niin kauaksi aikaa kuin on mahdollista tehdä siirrot sopimuslaskutukseen?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Kaisa,

Muokkaus ja lisäys onnistuu niillä asiakkailla joilla on ollut olemassa olevia toistuvaislaskupohjia. Koska tiedämme että toistuvaislaskutuksessa on  tiettyjä puutteita / ongelmia, niin emme sen takia halua lisätä konvertoitavaa laskumassaa turhaan ja siksi uudet asiakkaat eivät tuota palvelua saa otettua käyttöön.

Kaisa Häivälä
CONTRIBUTOR *
tekijä Kaisa Häivälä

Hei!

Onko toistuvaispohjien lisäykselle joku toinen tapa, koska uusien toistuvaislaskupohjien lisäys myyntilaskun kautta ei onnistu - laskulla ei ole enää pudotusvalikossa kohtaa ”ota toistuvaislaskun pohjaksi”!

Tämä hidastaa tällä hetkellä laskujen tekemistä todella paljon.

Onko sopimuslaskutuksen käyttöönoton aikataulusta tietoa?

Onko tulossa parempaa ohjeistusta/koulutusta sopimuslaskutuksesta?

Tällä hetkellä olemassa olevat ohjeet ovat puutteelliset! Mikä merkitys on esim palvelukorilla? Mikä hyöty saadaan, jos useita asiakkaita liitetään samaan palvelukoriin?

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Kaisa,

Jos yritykseen on luotu toistuvaislaskuja aiemmin, pääsee uusia pohjia muodostamaan myynnin valikosta "Toistuvaislaskutus" ja siitä avautuu sivu, jolta pohjan pääsee muodostamaan. Suositeltavaa kuitenkin on, että mikäli uuden pohjan voi luoda sopimuslaskutuksen puolelle, niin se tehtäisiin sinne.

Aikatauluun ei ole tarkennusta antaa.

Ohjeistus päivitetään kun sopimuslaskutuksen muutokset saadaan julkaistua. Mikäli palvelun nykyohjeistuksessa / käytössä on haasteita, niin voit tehdä tukipyynnön ongelmaksi kokemastasi aiheesta ja tukemme vastaa siihen.

Palvelukori on periaatteessa vastaava kuin toistuvaislaskupohja. Hyödyt riippuvat siitä millaista laskutusta ollaan muodostamassa, mutta jos myyt esimerkiksi jotain kk-maksullista palvelua, niin voit asettaa hinnan asiakaskohtaisesti samalle palvelukorille.

Marjukka Jokinen
CONTRIBUTOR *
tekijä Marjukka Jokinen

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olen lomalla 2.7.-15.7.2018 välisen ajan. Palailen asiaan palattuani toimistolle.

Viestit eivät välity eteenpäin.

Kiireellisissä isännöintiin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä

isannointi@hulkkonenconsulting.fi

Tilitoimiston asioissa voi olla yhteydessä

tilit@hulkkonenconsulting.fi

IlkkaV
CONTRIBUTOR *
tekijä IlkkaV

Kysymys: Ei kai toistuvaislaskutus voi mitenkään loppua kahden viikon päästä? 

 

En ole jaksanut siirtää pohjia sopimuslaskutukseen, koska enimmäkseenhän siellä on esillä vain tuo tälläkin hetkellä näkyvä virheilmoitus:

 

"Toistuvaislaskupohjien siirto sopimuslaskutuksen palvelukoreiksi on toistaiseksi estetty siirrossa havaitun virheen takia. Palautamme siirtopainikkeen kun vika on korjattu."

 

Eli ette kai te nyt todellakaan aio lakkauttaa toistuvaislaskutusta, ennen kuin saatte tuon siirron jotenkin vakaasti toimimaan? Tästähän on jäänyt vain kuva, että ei noita kannata siirtää, koska painike ei toimi (välillä luulette, että toimii, sitten löytyy uusi virhe ja em. virheilmoitus palaa agendalle). 

 

Mikä aikataulu asiassa oikeasti on? 

 

PirkkaSuksi
CONTRIBUTOR *
tekijä PirkkaSuksi

Palvelukorin valuutta

Onko tästä infoa/tietoa koska olisi tulossa mahdollisuus asettaa palvelukorin valuutta?

Christel Vaenerberg1
CONTRIBUTOR ***
tekijä Christel Vaenerberg1

Tässä nyt on odotettu mont avuotta korjauksia toistuvaislaskutukseen tai sopimuslaskutukseen.

Mikä on tilannevaluutan kanssa spoimuskoreissa ja myös laskentakohteiden käytön osalta.

 

Lukee toistuvaislaskutuksessa että se poistuu 2019 mutta olisi hyvä saada aikataulun - TAAS. Itse jään eläkkeelle ja työt pitäsii siirtää

mutta kun en tiedä missä mennään näitten kanssa?
christel

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola (Päivitetty ‎06-02-2020 15:51 tekijä Jani Korhola VISMA )

Hei Christel ja PirkkaSuksi,

 

Sopimuslaskutukseen on tehty 2019 aikana paljon korjauksia sekä parannuksia liittyen laskentakohteisiin ja valuuttakäsittelyyn. Ohessa julkaisutiedotteemme aiheesta silloin kun isoimmat muutokset tehtiin. 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-uutiset/Viikkopaivitys-11-7-2019-julkaisutiedote/ba-p/233290

 

Toistuvaislaskutuksen alasajon osalta suunnitelmat ovat vielä aikataulun osalta avoinna.

KIM HJORT
CONTRIBUTOR *
tekijä KIM HJORT

Hei, saatteko toistuvaislaskut ajettu sopimuslaskuiksi? Voisi jopa maksaa sellaisesta palveluksesta. 

IlkkaV
CONTRIBUTOR *
tekijä IlkkaV

Minä oon 44 v ja aika varma siitä että minäkin jään eläkkeelle ennen kuin tämä homma toteutuu. 

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Ilkka ja Kim,

 

Pitää paikkansa että hieman on tämä konversio jäänyt paitsioon muiden töiden takia. Jatkamme tämän parissa taas syyskuussa ja silloin siis katsotaan että mitä tämän konversion kanssa lopulta käy. Eli lähdemmekö sitä toteuttamaan ja jos lähdemme, niin missä laajuudessa ja onko se sellainen mitä teemme itse taustalla vai tuleeko se asiakkaille käytettäväksi.

 

Sen tiedämme jo nyt, että toistuvaislaskutusta on käytetty niin monella eri tavalla, että kaikkiin eri kombinaatioihin emme edes yritä mahdollistaa konversiota. Eli mitä monimutkaisempi toistuvaislaskupohja, niin sitä vahvemmin suosittelen että sopimuslaskutukseen luodaan näille uudet palvelukorit käsin.

 

Palaan siis tähän syyskuun aikana.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei,

 

Otimme tämän taas työpöydälle ja katsoimme että toistuvaislaskutusta käyttää vielä noin 250 yritystä joilla on sitten vaihteleva määrä toistuvaislaskupohjia. Yksittäisten pohjien (alle 10) tuskin kannattaa odotella konversionappia, mutta isommissa määrissä siitä on varmasti apua.

 

Pari huomiota konversionapin toimintaan liittyen:

- Mikäli laskupohjan ja veloitettavan tuotteen tai asiakkaan verokäsittelyissä on eroja, niin näissä emme hyvin todennäköisesti pysty sanomaan varmasti että konversion jälkeiset laskut muodostuvat oikein. Näissä tapauksissa emme tee konversiota, vaan ilmoitamme asiasta käyttäjälle ja pyydämme käyttäjää korjaamaan tiedot ennen kuin konversio voidaan tehdä. Toinen vaihtoehto on näissä tehdä siirto käsin luomalla palvelukorit itse.

- Samaa haastetta on toimitustavan ja toimitusehdon kanssa jos pohja ja asiakkaan oletus eroavat toisistaan, mutta näissä aiheutuvan haitan koko on pienempi.

 

Jatkamme tämän parissa tarkennan tuon konversion aikataulua / ohjeita / mahdollisia puutteita lokakuun aikana.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Päivitys yllä olevaan.

 

Niille asiakkaille joilla on 10 tai alle toistuvaislaskupohjaa, tulee käyttöliittymässä kehoitus siirtyä sopimuslaskutuksen käyttäjäksi. Katsotaan miten aikataulun kanssa käy, mutta pyrimme saamaan suurempia massoja varten konversiotyökalun käyttöön tammikuussa 2021. Edellisen kommentin rajoitteet ovat toki edelleen valideja.

KIM HJORT
CONTRIBUTOR *
tekijä KIM HJORT

Moi,

 

Nyt olisi tammikuu 2021. Onko jo suunnitelma @Jani Korhola miten konversio etenee?

KIM HJORT
CONTRIBUTOR *
tekijä KIM HJORT

Hei, voisitteko olla yhteydessä miten tämä etenee, toivoisimme konversio nykyiset pohjat sopimuslaskutukseen.