peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Uudistettu Myyntireskontra ja Myyntilaskuluettelo olemassa olevien rinnalle tutustumista varten julkaistu 24.11.

tekijä Jani Korhola

Hei,

Julkaisimme 24.11. uusitun myyntireskontranäkymän (Avoimet myyntilaskut) sekä myyntilaskuluettelon. Samalla asiakaslistauksessa käyttöön otettu Laajennettu haku -toiminnallisuus tulee osaksi näitä listausnäkymiä. Olemme myös yhtenäistäneet myyntireskontranäkymän sekä myyntilaskuluettelon toimintoja. Käytännössä löydät siis enemmän toimintoja myyntireskontranäkymästä kuin aiemmin. Lisäksi myyntilaskujen lähettämisen yhteydessä ollut "Viimeistele prosessi" -painike on poistettu ja järjestelmä suorittaa aineiston lähettämisen ja tositteiden muodostamisen itsenäisesti loppuun asti.

Uusia ja vanhoja näkymiä on mahdollisuus käyttää rinnakkain vuoden 2016 loppuun asti. Palautetta toiminnasta ja toiveista voi kirjata tälle sivulle kommentteina. Tammikuussa 2017 tulemme poistamaan vanhat listausnäkymät pois käytöstä.

Seuraavassa muutamia huomioitavia asioita uusissa listausnäkymissä. Esimerkit on otettu myyntireskontranäkymästä. Alla olevat kuvat voivat vielä hieman muuttua, sillä teemme testien yhteydessä vielä viimeisiä viilauksia näkymien ulkoasuun.

Saatavat yhteensä

Avoimet myyntilaskut -näkymään on uutena ominaisuutena tuotu grafiikkaa avointen myyntilaskujen näyttämiseen. Halutessaan käyttäjä voi vaihtaa graafin myös tuttuun "taulukkomuotoon".

Laajennettu haku -toiminnallisuus

Tämä on esitelty asiakaslistauksen uusinnan yhteydessä ja siihen voi tutustua siihen liittyvässä blogikirjoituksessa​. Alla olevien muiden toimintojen kanssa tallennusmahdollisuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden muodostaa omia raporttejaan hyvin vapaasti.

Sarakkeet

Käyttäjällä on nyt mahdollisuus muokata listausnäkymien sarakevalinnat mieleisikseen. Valinnat tallennetaan ja ovat näin ennallaan kun näkymään tullaan uudestaan. Oletuksena tuomme näkyviin samat sarakkeet kuin on vanhoissa näkymissäkin.

Sarakkeisiin liittyen muutama huomioitava ja käyttöä helpottava asia.

Maksusuunnitelma: Näet suoraan listausnäkymästä onko laskulla maksusuunnitelma vai ei. Linkistä pääsee porautumaan itse suunnitelmaan.

Kohdistetut hyvitykset: Laskulle kirjatut maksusuoritukset ja hyvityksen ovat nyt eroteltuina. Lisäksi esim. Asiakkaan mukaan ryhmiteltynä näet myös kyseisen asiakkaan kokonaistilanteen - paljonko asiakkaalle lähetetyistä laskuista on maksettu ja paljonko on hyvitetty.

Edellisen lähetyksen kanava: Näet helposti miten lasku on viimeksi lähetetty. Auttaa esimerkiksi vikatilanteissa missä asiakas kertoo ettei lasku ole saapunut perille.

Ryhmittely

Laskujen ryhmittelymahdollisuuksia on lisätty. Ensimmäisellä käyttökerralla laskut on ryhmitelty tutusti laskun tilan mukaan. Asiakkailla joilla on CRM käyttössään, voivat ryhmitellä laskut myös lisätietokenttien perusteella.

Laskukohtaiset toiminnot

Laskurivin lopusta löydät toimintopainikkeen jonka avulla voit helposti tehdä laskulle tilamuutoksia, kirjata laskun maksetuksi, luoda hyvityslaskun tai lähettää laskun uudelleen.

Massatoiminnot

Yllä mainittuja laskukohtaisia toimintoja voi tehdä myös useammalle laskulle kerrallaan. Tämä onnistuu valitsemalla halutut laskut (tilasta riippumatta). Sitä mukaa kun laskuja valitaan, aktivoituu sivun alaraunassa toimintopainikkeet sen mukaan mitä toimenpiteitä laskuille voi tehdä.

Laskun toiminnot: Kuten yllä laskukohtaisesti, voi toimenpiteitä tehdä myös usealle laskulle kerrallaan.

Käsittele laskut: toiminto lähettää lähetettävissä olevat lähettämättömät sekä uudelleen lähetettävät laskut

Käsittele erääntyneet:

44 Kommentit
Mikko Jurvelin
CONTRIBUTOR *
tekijä Mikko Jurvelin

Hei,

Haluaisin näkyville maksumuistutus- ja maksuhuomautus-päivämäärät raporttiin, sekä toki haun näiden päivien perusteella.

Lähetän esim. maksuhuomautuksen kaksi viikkoa maksumuistutuksen lähettämisestä, mutta tällä hetkellä minun pitää käydä kaikki muistutetut laskut yksitellen läpi, jotta tiedän milloin muikkari on lähtenyt. Tämä on turhan työlästä.

Mikko

Taina Toikka
CHAMPION **
tekijä Taina Toikka

Ehdottomasti, tämän saman asian olen joskus laittanut toiveena Communityn jonnekin ideasivulle tms. Tosi turhauttavaa käydä lasku kerrallaan hakemassa muikkarin päivämäärä.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Mikko,

Hakuehdoksi asti tuo päivämäärä ei ole ainakaan ensimmäisessä versiossa tulossa, mutta kun valitset tuon "Edelllisen lähetyksen kanava" -sarakkeen ja rajaat haulla näytettäviksi laskuiksi vain maksumuistutetut, niin silloin näet jo suoraan myyntilaskuluettelosta edellisen lähetyksen päivämäärän. Laskuille pomppimisen voi siis unohtaa. Tämä ei ole ihan täydellinen ratkaisu, mutta parannus nykyiseen.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei.

Vuosien päivät olen ehdottanut/pyytänyt asiakas-/laskuraportteja, josta näkyy laskun summa ja myös suoritusten summat siinä valuutassa, kun ne on syötetty. Eli tällä hetkellä näkyy vain euroissa, mutta rinnalle tulisi saada se valuutta, jolla lasku/suoritus syötetty. Tätä on kyllä jo lupailtukin, että olisi tulossa, mutta varmistelen.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Milja,

Listauksiin on tulossa sarakkeena "Valuuttasumma", josta nähdään missä valuutassa lasku on lähetetty.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei.

Näkyykö listauksessa myös avoin summa alkuperäisessä valuutassa + saako suorituksista myös tiedot valuutassa?

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***
tekijä Teemu Kolehmainen

Tämä on huomattava parannus aikaisempaan, ei tarvitse enää käydä jokaiselta laskulta erikseen kurkkimassa koska on lähetetty muistutus tai huomautus.

Tarja Toivanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Tarja Toivanen

Hei,

Toimistomme laskuttavat henkilöt eivät koe uudistusten edistävän työtään vaan päinvastoin. Laskutuksemme koostuu lähinnä vuokralaskuista. Omistamme n 2500 opiskelija-asuntoa, joissa asuu n 3600 opiskelija-asukasta. Asiakkaille lähetetään laskut pdf-muodossa sähköpostin liitteenä. Kertavuokrattavien tilojen laskuja lähetämme mm. yhdistyksille, mutta heilläkään ei ole verkkolaskujen vastaanottomahdollisuutta eli laskut lähtevät pdf-muodossa sähköpostitse. Sähköpostiin kirjoitettavat saatesanat vaihtelevat lähes joka kerta ainakin osittain.

Uutta versiota testatessamme hämmennystä aiheutti esim. laskun lähettäminen kohdasta "Lähettämättömät". Valitsimme lähettämättömän laskun ja lähetimme sen. Lähtikö lasku asiakastiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen? Jos asiakkaan takana ei ole sähköpostiosoitetta eikä verkkolaskutusosoitetta, minne lasku lähtee?

Käyttäjämme siis haluavat edelleen päästä käsittelemään laskuja niin, että sen voi tulostaa pdf-muotoon ja lähettää sähköpostin liitteenä.

Yksi vuokralaskuja tekevä henkilömme on lomalla, joten todennäköisesti palaamme asiaan vielä maanantaina.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei! Päivityksen myötä laskuluettelosta on poistunut ominaisuus, jolla on voinut valita listasta usemman laskun ja tämän jälkeen valita "Tulosta laskut". Onko ominaisuus tulossa vielä takaisin? Nyt jokainen lasku pitää erikseen avata tulostusta varten ja se hankaloittaa ja hidastaa työtä huomattavasti.

Sanna Mustajärvi
CONTRIBUTOR **
tekijä Sanna Mustajärvi

Hei,

miten pystyn tässä uudessa näkymässä tulostamaan myyntilaskuista paperiset versiot?

Sanna

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Minäkin odotan vastausta tähän.

Telia Kemppainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Telia Kemppainen

Uudistetun laskuluettelon haku ei toimi. Kun kirjoittaa asiakkaan nimen hakukenttään, ohjelma tietenkin etsii useammasta kentästä tietoa kuin aiemmin ja näin tulee enemmän tuloksia. Mutta kun yritän käyttää laajennettua hakua, esim rajauksilla asiakas (tietty asiakas) ja tila (avoin) ohjelma näyttää vain murto-osan asiakkaan avoimista laskuista. Mistä tämä johtuu? Aiempi haku oli kätevämpi, koska se oli nopeampi ja ei mennyt niin paljon aikaa klikkailuun jos halusi katsoa esim. juuri avoimia laskuja yhdeltä asiakkaalta. Olisi parempi, jos aluksi aukeava näkymä olisi suppeampi ja hakisi tietoja suppeammin ja halutessaan hakua voisi laajentaa. Vanhaa näkymää ei kannata poistaa käytöstä, ennen kuin haku saadaan kuntoon.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tarja,

Uudessakin näkymässä pääsee kyllä valitsemaan laskun lähetyskanavan kuten ennenkin. Tuollainen tilanne missä tätä valintaa ei ole tullut on voinut olla mahdollinen jos taustalla on ollut toinen lähetys menossa samanaikaisesti. Mikäli tämä tilanne toistuu, niin pyydän sinua lähettämään tukeemme tarkemmat tiedot tapahtuneesta, jotta voimme tutkia tätä tarkemmin.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tuomo ja Anna,

Tuomme tulostustoiminnon takaisin. Tässä samassa yhteydessä ottaisin mielelläni vastaan tilanteita jolloin paikallinen tulostus massana on tarpeen. Tietysti poislukien normaali lähetysprosessi jossa tämän voi valita tulostusmuodoksi.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Sanna,

Yllä tähän jo vastattukin. Jos laskua ei ole maksettu, niin onnistuu myyntilaskun lähetyksen kautta ja valinnaksi paikallinen tulostus. Muuta tulostusta varten tuodaan vielä paikallinen tulostus myös myyntilaskuluettelon puolellekin.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Telia,

Voit luoda tuollaista toistuvaa hakua varten vaikka tyhjän hakupohjan alla olevan esimerkin mukaan. Kun sitten hakua lähtee tekemään niin muokkaa vain halutut arvot noihin kenttiin niin haku on lähes vastaava kuin aiemminkin. Tuomme laajennetun haun myös osaksi avoimet myyntilaskut näkymää, jolloin näitä voi hyödyntää myös siellä.

Telia Kemppainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Telia Kemppainen

Hakupohja ei poista sitä ongelmaa, että haku ei näytä valituilla ehdoilla kaikkia laskuja, jotka sen pitäisi näyttää. Tällä hetkellä uudessa näkymässä näyttää eräällä asiakkaalla avoimia laskuja 6 kpl ja vanhassa näkymässä avoimia on samoin ehdoin 46 kpl. Ilmeisesti uusi näkymä näyttää vain marraskuun aikana tehdyt laskut, vaikka tottakai sen pitäisi näyttää myös kaikki muut. En ole laittanut mitään hakuehtoa lasku/toimituspäivämäärän suhteen.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Olisikohan kyse, että olet hakuehdoiksi laittanut vain avoin, jolloin listaus ei näytä muita avoimia tiloja, kuten erääntynyt, huomautettu, perinnässä.. On kyllä huono ominaisuus tämä.

Päivi Kontu
CONTRIBUTOR ***
tekijä Päivi Kontu

Myyntilaskujen etsiminen on nyt huomattavasti työläämpää kuin ennen. Miksi ihmeessä pitää toimiva systeemi tehdä hankalammaksi uudistuksen myötä, olisi kyllä hyvä tehdä käyttäjätutkimusta ennen uudistusten julkaisua. Kun ennen etsin vaikka tietyn asiakkaan laskuja sain muutamalla nimen kirjaimella pop-upiin valinnan josta asiakkaan voi näppärästi valita, nyt ei pop-upia tule vaan pitää kirjoittaa koko nimi. Myös laskun tilan mukaan etsintä oli helppoa ja nopeaa.

Myös meille erittäin tärkeä ominaisuus eli kommentin toistuminen laskuluettossa on ihan oleellista, niiden mukaan pystymme erottamaan asiakkaan eri projektit toisistaan, TÄTÄ EI SAA POISTAA.

Telia Kemppainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Telia Kemppainen

Sehän se taitaakin olla ongelma. Vanhassa siis tämäkin kätevämmin, kun näyttää myös erääntyneet ja muistutetut.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Käsittääkseni täytyy "tila" -kohtaan laittaa kaikki nämä: avoin, erääntynyt, muistutettu, huomautettu ja perinnässä, että tulee kaikki "avoimet" laskut.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Esimerkki missä haluaisin massana tehdä yksittäisen pdf-tiedoston joukosta laskuja on se, että asiakas pyytää kopiot kaikista avoimista laskuistaan. Tai tullin tarkastaja pyytää kopiot kaikista myyntilaskuista jotka on tehty X Oy:lle jne.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Meillä tulostetaan kaikki laskut arkistoon, myös verkkolaskuina lähetetyt.

Sanna Mustajärvi
CONTRIBUTOR **
tekijä Sanna Mustajärvi

Hei, kuukauden vaihteessa teen paljon myyntilaskuja. Tulostamme edelleen kaikki myyntilaskut arkistoon. Ennen tämä oli paljon helpompaa.

Taina Toikka
CHAMPION **
tekijä Taina Toikka

Miksi ei voi hyväksyä päivämäärää kirjoitettuna? Muodossa 01112016-30112016?

Mä sitten niiiiin inhoan tuota kalenteritoiminnon napsuttelua päivämäärissä. Näppäimet on tosi paljon nopeampia.

Enkä parin ekan käyttökerran jälkeen kyllä innostunut uudesta hakutoiminnosta yhtään, jotenkin sekava ja kankea.

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***
tekijä Teemu Kolehmainen

Vanha haku oli tosiaan selkeämpi, siinä on kaikki hakuehdot suoraan esillä. Nyt pitää ensin klikkailla laajennettu haku ja valita sieltä mitä tietoja tarvitsee, joko asiakkaan, laskunumeron tai päivämäärien mukaan tai sitten näiden yhdistelmän mukaan.

Esim. kun hakee uudella haulla laskun numerolla ilman laajennettua hakua, niin haku antaa myös sellaiset laskut joiden viitenumerossa on sama numerosarja kuin laskun numerossa. Jos taas haet asiakkaan nimellä ilman laajennettua hakua ja jos asiakkaan nimessä on useampi sana, niin haku etsii kaikki mahdolliset joista löytyy yksikin näistä haetuista sanoista.

Vielä tuosta laskujen kommentin näkyvyydestä, siinäkin mielestäni vanha systeemi oli parempi, kun kommentti oli näkyvissä suoraan laskuluettelossa. Nyt kun siinä on tuo huutomerkki puhekuplassa, niin sitä pitää erikseen klikata kun haluat katsoa kommenttia. Itse käytän tuota kommenttia mm. siihen kun asiakkaat pyytävät maksuaikaa, ennen se on ollut niin selkeää kun on lähettänyt asiakkaille muistutuksia, niin tuo kommentti on ollut suoraan näkyvissä ja siitä on nähnyt että asiakkaalle x on sovittu tuohon asti maksuaikaa, eipä muistutella häntä vielä.

Tämä on taas tätä, että miksi korjataan sitä mikä ei ole edes rikki. Haussa selviät vanhalla näkymällä paljon nopeammin kuin nyt, samoin tuossa kommenttiasiassa. Uudistusten pitäisi kaiketi säästää käyttäjien aikaa, mutta tässä tapauksessa ainakin aikaa kuluu vanhaan verrattuna enemmän.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Haku.png

Tämä hakutoiminto on enemmän kuin toimiva ja käytämme sitä päivittäin. Meidän pitää hakea myyntilaskuja samaan aikaan, asiakkaan, projektinumeron ja esimerkiksi selite kentän tiedon mukaan. Nykyisessä haussanne tämä ei toimi. Tai jos toimiikin on se hyvin epäselvä! Haluamme, että tämä toiminto pysyy käytössä, ihan niinkuin myyntitilausarkistossakin, jota käytämme myös päivittäin. Myöskin "Avoimet myyntilaskut" -puoli koki pudotuksen alaspäin ulkoasussa. Miksi erääntyneet saatavat tulee pinkan alimmaiseksi vaikka niitä nimenomaan tässä pitäisi seurata? Yritin antaa tälle uudistukselle mahdollisuuden, mutta töitäkin pitää tehdä joten painan aina "Siirry käyttämään vanhaa näkymää tämän istunnon ajaksi". Ja joku mainitsi tuolla aiemminkin, nykysessä jos haluat listata yhden asiakkaan laskut luetteloksi; automaattinen syöttö ei toimi, vaan sinun pitää käsin kirjoittaa koko asiakkaan nimi täydellisessä muodossa. Ei jatkoon, tämä vaan vaikeuttaa töitäni.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

ps. Meillä siis lukee asiakkaan nimi AINA kohdassa "vapaa teksti ennen laskurivejä". Mistäs tämmönen löytyy uudessa haussanne? Sain juuri opetettua meidän ei-niin-tietokonenerot työkaverit käyttämään tätä vanhaa hakua ja heistä ei ole tuota teidän uutta käyttämään, se on aivan liian epäselvä ja aikaa vievä. Miksi muuttaa jokin hyvä huonommaksi? Vanhaa hakutoimintoa ei missään tapauksessa saa poistaa!

Tarja Toivanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Tarja Toivanen

Hei Jani,

Kiitos vastauksesta! Hienoa, että Netvisoria kehitetään. Esim. on hyvä, että järjestelmä ei kaipaa enää "Viimeistele prosessi" kuittausta. Valitettavasti käyttäjämme kokivat suurimman osan muutoksista hankaliksi.

Tässä listattuna käyttäjiemme kommentteja:

  1. Jos laskua hakee henkilön nimellä kohdasta ”Hae”, hakuun tulee paljon turhia osumia.
  2. Uudistetun Myyntilaskuluettelon ”Laajennettu haku” hakutoiminnot tuntuvat työläiltä
  3. Myyntilaskuluettelossa näkyvä kommenttirivi pitää säilyttää
  4. Paikallista tulostusta tosiaan tarvitsemme. Meille on edelleenkin epäselvää, minne laskut lähtevät, jos lähetyskanavan valintaikkunaa ei tule. Skannauspalveluun?
  5. Omat laskut -listaus on tärkeä. Uudessakin versiossa tämä onnistuu ja näkymän voi tallentaa, mutta valinta ei tule automaattisesti.
  6. Laskuja pitää pystyä tulostamaan eräpäivän jälkeen normilaskuna eikä vain maksumuistutuksena/ huomautuksena. Asiakkaamme ovat valtaosaltaan opiskelijoita. Hoidamme suurimman osan perinnästä itse ja siirrämme vain murto-osan perintätoimistolle.
  7. Laskulistalla olisi hyvä saada näytöltä piiloon tarpeen mukaan esim. Lähettämättömät ja Avoimet laskut, jos haluaa tarkastella vain Erääntyneitä.

Toivottavasti järjestätte käyttäjäwebinaarin tms., kun Myyntireskontran ja Myyntilaskuluettelon toiminnot on päätetty.

Taina Toikka
CHAMPION **
tekijä Taina Toikka

Laajennetun myyntilaskuhaun vienti exceliin, ihan hyvä mutta voisiko niistä päivämääräkentistä poistaa kellonajat?

Tai siis tarvitseeko joku ne kellonajat koska oletan niiden muillekin näkyvän näin: 

30.11.2016 0:00:00

Kun ei tuo kellonaika ole todellinen niin sillä ei silloin voi olla mitään lisäarvoa mihinkään toimintoon. Sotkee näkymää vain turhaan eli näin

    

ToimituspäiväLaskupäiväEräpäivä
30.11.2016 0:00:001.12.2016 0:00:0015.12.2016 0:00:00
Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Taina,

voit toki syöttää päivämäärät itse, mutta tarkistus vaatii päivämäärän muodoksi pp.kk.vvvv, eli pisteet pitää olla välissä.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Päivi ja Teemu,

Tuon "pikahaun" suhteen katsomme miten voisimme sitä vielä parantaa, joten tähän palataan vielä myöhemmin. Tällä hetkellä haun voi kohdistaa vain asikastietoon kirjoittamalla kenttään "asiakas: asiakkaan nimi", mutta tämä ei toki poista sitä tosiasiaa että järjestelmä ei ehdota "osumia" heti muutaman merkin jälkeen.

Kommentti ei ole enää laskun alla oleva toistuva rivi. Nykyisin kommentti löytyy omana sarakkeenaan (sekä tuossa puhekuplassa) ja sen voi tätä kautta ottaa itselleen käyttöön.

Projektien seurantaa varten suosittelen toki ottamaan käyttöön laskentakohteet. Niiden avulla projektien seuranta on mahdollista myös tuloslaskelmalla.

Mikäli laskulle on annettu maksuaikaa, niin myyntilaskulla löytyy laskun toimintovalikosta mahdollisuus asettaa maksusuunnitelma. Tämän tekemällä voi myös näiden maksusuunnitelmien pitämistä seurata paremmin.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Emmi,

Tiedot kyllä löytyvät hausta ja ymmärrän että alkuun tämä aiheuttaa hämmennystä kun hakuehtoja on nyt paljon enemmän. Nuo kentät "Vapaa teksti ennen ja jälkeen laskurivien" ovat tällä hetkellä nimillä "teksti ennen" ja "teksti jälkeen". Myönnän että nuo termit eivät ole hyviä ja tulemme päivittämään ne selkeämmiksi.

Alla kuvakaappaus vielä noista hakuehdoista. Jos tuolla selitteellä tarkoitit jotain muuta kuin tuota "kommentti"-kenttää, niin katsomme mikäli sen saisi vielä hakuun mukaan.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Joo hakuehtoja on enemmän ja ne joutuu klikkaamaan erikseen auki jokaisen tosi pitkältä listalta, kun ei automaattinen syöttökään pelaa. Miksi pitää vaihtaa täysin toimiva versio huonompaan? Meillä käytetään tuota ja tilauspuolen hakua koko ajan. Tämä ei mitään muuta kuin vaikeuta töitä. Voitteko jättää meille muille sen vanhan hakutoiminnon?

Taina Toikka
CHAMPION **
tekijä Taina Toikka

Miksi pisteet? Tiedän, että voi toimia myös ilman pisteitäkin. Käytettävyyttä kehiin...

Päivi Kontu
CONTRIBUTOR ***
tekijä Päivi Kontu

Hei

Kommentin löytyminen eri sarakkeesta on ihan ok, pääasia että on jossain - ja näin se j itse asiassa selkiyttää myyntilaskuluetteloa.

Menee aikansa ennen kuin oppii hyödyntämään kaikkia uudistuksissa tulleita ominaisuuksia kun ei millään työpäivien aikana ehtisi seikkailla ja kokeilla vaihtoehtoja, joku pikaopas olisi paikallaan kun hakutoiminnoilla ei käyttöohjeita tahdo löytyä.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Haluaisin vastauksen kysymykseeni: Voiko vanhan jättää toimimaan niille jotka sitä tarvitsee? Minulle on tullut tästä paljon kyselyjä käyttäjiltämme ja yksikään ei pidä uutta hakuvalikkoa kätevänä tai parempana. Päinvastoin. Tämä on todella oleellinen asia meidän projekti- ja laskutus seurannan kannalta.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Moi Emmi,

Vanha tulee poistumaan alkuvuonna 2017. Pyrimme toki parantamaan uutta mahdollisimman paljon ennen vanhan poistamista. Mainitset tuossa että teette paljon hakuja eri projekteille. Olisiko tuosta haun tallennusmahdollisuudesta hyötyä? Voisitte tehdä projektikohtaiset hakuehdot ja tallentaa ne. Näin hakua ei tarvitsisi tehdä joka kerta uudestaan vaan se olisi valmiiksi käytössä.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei,

Kyllä, tästä on hyötyä jos hakuja voi tallentaa: teiltä varmaan joku tekee semmoset pikalinkit sitte jokaiselle käyttäjällemme ja tulee opettamaan sen myös näille. Olettaisin, että myyntitilauspuolen haku pysyy vanhanlaisena; joka tarkottaa, että teillä on nyt sitten ostolasku-, myyntilasku- ja myyntitilaus haku kaikki erilaisia. Suuriosa käyttäjistämme ei ole kauhean hyviä tietokoneen kanssa ja olemme juuri saaneet nämä itse hakemaan tietoja projekteja varten tuolta. Nykysestä hausta on kaikki tykänneet sen selkeyden takia ja nyt te vaan muutatte sen hankalammaksi. Tälläisistä muutoksista pitäisi keskustella asiakkaiden kanssa, ennen kuin asia on päätetty. Tämä voi teille vaikuttaa pieneltä asialta, mutta tämä on hyvinkin oleellista meidän kaltaiselle firmalle, jossa kaikki pyörii projektinumeroiden ympärillä.

Marleena Häkkinen
CONTRIBUTOR *
tekijä Marleena Häkkinen

Hei! Saako "Käsittele erääntyneet" toiminnon näkymään myös myyntilaskuluettelossa, eikä pelkästään myyntireskontranäkymässä?
Kun siirrän asiakkaalta laskuja perintään, saattaa samalla asiakkaalla olla useampi lasku eri tilauksista. Eli nyt jos myyntilaskuluettelosta siirrän perintään, joudun siirtämään yksitellen ja tämän lisäksi aina siirron jälkeen jää näkyviin vain tämä siirretty lasku, eikä muuta luetteloa.

Jos haluan siis siirtää laskut kerralla joukkolähetyksenä, joudunko siirtämään ne aina myyntireskontranäkymän kautta? Eli ensin mennä asiakkaan laskuluetteloon, jotta näen juuri tämän yhden asiakkaan laskutilanteen ja sitten erikseen myyntireskontranäkymään josta siirrän kyseisen asiakkaan laskut perintään?

Muuten vaikuttaa ihan hyviltä uudistuksilta omaa työtäni ajatellen ainakin. Tosin tuntuu että Netvisorin toiminta on hidastunut järjettömästi ja varsinkin jos asiakas on luurin päässä, tämä on todella ikävää. Lataa myös uskomattoman kauan joitain luetteloita, onko niin paljon toimintoja ettei pyöri kunnolla sen takia?

Tarja Toivanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Tarja Toivanen

Hei,

Kun otan uudesta Myyntilaskuluettelosta "Laajennettu haku" "Laskupäivä" "01.08.2016 - 31.08.2016", saan laskuja yli TEUR 900 arvosta vähemmän kuin vanhasta Myyntilaskuluettelosta valinnoilla "Tila" "mikä tahansa" ja "Päivämäärärajaus" "Rajaa laskun päivämäärän mukaan" "01.08.2016 - 31.08.2016". Miksi näin on? Käsittääkseni uuteen Myyntilaskuluetteloon ei tarvitsisi tuossa haussa muita määreitä laittaa. Uusi Myyntilaskuluettelo listaa laskuja 8.8.2016 alkaen, josta tuo ensimmäinenkin päivä on vajaa. Tarkoitus on siis listata kaikki elokuun myyntilaskut laskun tilasta tms. riippumatta.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Emmi,

Myyntitilaus- ja ostolaskulistaukset tullaan päivittämään tähän uuteen malliin, mutta se ottaa toki oman aikansa. Käymme keskusteluja muutoksista asiakkaiden kanssa ja pyrimme parantamaan tätä jatkossa vielä lisää. Communityn tuoteideointiosioon on tullut uutena nyt "toiminnallisuuksia, joihin voit vaikuttaa" jossa tulemme jatkossa tätä palautetta enemmän kysymään niistä projekteista joita meillä on menossa.

Netvisor-tuoteideointi

Taru Heinonen
CHAMPION ***
tekijä Taru Heinonen

Uuden myyntireskontra näkymä on pääsääntöisesti koettu huonona muutoksena.
Hakuominaisuuksista on tullut palautetta ettei se ole enää yhtä hyvä. Itse olen tässä samaa mieltä.
Nyt hakeakseni tiettyä laskua, joudun aina käyttämään laajennettua hakua, kun se aikaisemmin onnistui pelkälla haulla.
Hakuominaisuuksia pystyy helpoimmin parantamaan valitsemalla "siirry käyttämään vanhaa näkymää tämän istunnon ajaksi". Kiitos että olette tämän mahdollistaneet, mutta päästäkseen takaisin uuteen näkymään, pitää koko ohjelmasta kirjautua ulos. Saisiko tähän korjauksen?

Muiden mielipidettä en tiedä, mutta itselleni nämä uudet näkymät ovat jotenkin sekavia, ehkä se johtuu siitä että rivit ovat niin leveät ja luettelosta muodostuu sen takia niin pitkä. En ole keksinyt vielä mikä on "se" joka saa tästä jotenkin epämielyttävän. Tämä sama koskee siis muitakin osioita jossa käytätte tätä samaa tyyliä, ehkä siihen lopulta tottuu, mutta vaikka olenkin käyttänyt liki alusta alkaen uutta näkymäänne, tätä edelleenkin karsastan.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei,

Idea uudesta laajennetusta hausta on hyvä, koska sinne voi jokainen tehdä itselleen sopivan hakupohjan sopivilla hakuehdoilla. Kuitenkin käyttäminen on jäykkää, sillä valittaessa tallennettu pohja ohjelma suorittaa haun automaattisesti, vaikka haluaisikin hakea eri ehdoilla. Helpompaa olisi, jos olisi mahdollisuus avata tallennettu pohja tyhjänä ilman, että se suorittaa hakua (haku vie aikaa). Kuitenkin erilaisia hakuja esim. asiakkaita tai projekteja on niin monia ettei jokaiselle ole järkevää tallentaa omaa pohjaa. Myöskin se, että syötetyt tiedot jäävät hakukenttään haun jälkeen on mielestäni turhaa, sillä todella harvoin tulee toistettua täysin samaa hakua.

Toiveissa siis olisi käyttää laajennettua hakua vain pohjana, johon eivät tiedot tallennu ja se avautuisi yhdellä klikkauksella. Käyttö vastaisi enemmän entisen näkymän toimintaa, joka mielestäni toimi hyvin.