peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Varmenne käytettävissä Netvisorissa

tekijä Marja-Liisa Lohtander (Päivitetty ‎24-03-2021 10:24 tekijä Marja-Liisa Lohtander VISMA )

Olemme julkaisseet 3.12.2020 Netvisorissa Taloushallinnon sekä Palkkojen etusivulla näkyvän uuden widgetin “Varmenne lakisääteisten ilmoitusten lähettämiseen”. Tämän widgetin kautta voidaan ottaa käyttöön varmenne,  jota tarvitaan Tulorekisteri -ilmoittamisen lisäksi myös muussa lakisääteisessä ilmoittamisessa. Katso -tunnistautuminen poistuu Verohallinnon 9.12. antaman uuden tiedon mukaan 30.4.2021( Verohallinnon tiedote 9.12.2020 - Lisäaikaa Katso -palvelun käytölle ). Tämän jälkeen alv-ilmoittaminen, alv-yhteenvetoilmoittaminen, rakennusalan ilmoittaminen ja tuloveroilmoittaminen ovat mahdollista Netvisorista vain, mikäli varmenne on voimassa. 

 

3.12.2020  julkaisun myötä alv-ilmoittaminen, alv-yhteenvetoilmoittaminen ja tuloveroilmoittaminen on mahdollista Netvisorista varmennetta käyttäen. Mikäli siis yritys tai sen tilitoimisto on jo hoitanut Tulorekisteri-ilmoituksia Netvisorista, toimivat nämä edellä mainittujen ilmoitusten lähettäminen tuota samaa varmennetta hyödyntäen. Mikäli varmennetta ei vielä ole, widget ohjaa varmenteen käyttöönotossa. Rakennusalan ilmoittamisessa varmenne tulee käyttöön myöhemmin. Päivitämme käyttöönoton hetken tähän tiedotteeseen sekä kerromme sen viikkojulkaisutiedotteessamme. Arvioitu käyttöönottohetki on viikolla 13.

 

Tässä vielä lyhyesti varmenteesta:

 • Netvisorissa käytetään Varmennetta seuraavien ilmoitusten lähettämisessä:
  • Alv- ja alv-yhteenvetoilmoittaminen sekä Tuloveroilmoittaminen (3.12.2020 lähtien) sekä
  • Rakennusalan ilmoittaminen (viikolla 13)
 • Tulorekisteri -ilmoittamiseen haetut varmenteet toimivat myös näissä muissa lakisääteisissä ilmoittamisissa.
  • Tilitoimistoasiakkaiden, joilla on Netvisorissa tilitoimistovarmenne (tilitoimisto hoitaa) ja Tilitoimistolinkitys olemassa, ei tarvitse tehdä mitään. Yllä mainittujen ilmoitusten lähettäminen onnistuu tilitoimistovarmennetta käyttäen.
  • Vastaavasti mikäli asiakas on jo antanut valtuutuksen Netvisorille tietojen toimittamiseksi, lähettäminen tapahtuu olemassaolevaa järjestelmäkohtaista varmennetta käyttäen. 
 • Mikäli varmennetta ei ole, asian saa helposti hoidettua uuden widgetin, “Varmenne lakisääteisten ilmoitusten lähettämiseen” kautta. 
  • Tilitoimistokohtainen varmenne voidaan hakea kyseisen widgetin kautta tai 
  • Järjestelmäkohtaisen varmenteen käyttöön voidaan antaa valtuutus.
  • Widgetiin pääsee Taloushallinnon ja Palkkojen etusivun lisäksi näppärästi myös suoraan lakisääteisten ilmoitusten lähetysnäkymissä olevien infojen linkeistä.
 • Varmenteiden uusiminen tapahtuu Netvisorissa automaattisesti eikä niiden uusimiseksi tarvitse tehdä mitään.

 Lue lisää ohjeistamme: Varmenne lakisääteiseen ilmoittamiseen