peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Viikkopäivitys 11.6.2020 - julkaisutiedote

tekijä Marja-Liisa Lohtander (Päivitetty ‎11-06-2020 18:00 tekijä Marja-Liisa Lohtander VISMA )

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat uudistukset ja korjaukset:

 

Myynti

  • Lisäsimme Asiakaslistaukseen asiakkaiden osoitetietojen massana tulostamisen mahdollisuuden.
  • Poistimme rajoitteen, joka estää ulkomaisten asiakkaiden liittämisen factoring -tiliin. Nyt siis myös ulkomaisen asiakkaan voi liittää factoring-laskutukseen. Omalta rahoitusyhtiöltä tulee kuitenkin tarkistaa rahoittavatko he ulkomaisia asiakkaita.
  • Palautimme Finvoice 3.0 version käyttöön myyntilaskuille Maventan tekemien muutosten jälkeen.
  • Korjasimme asiakkaan lisätietojen tallentamisen toimimaan ilman virheitä myös silloin, kun asiakkaalle on asetettu passiivisessa tilassa oleva myyjä oletusmyyjäksi.
  • Korjasimme myyntilaskun jaksotuksesta virheen, joka esti laskurivin poiston, mikäli riville oli asetettu jaksotussääntö.
  • Selkeytimme myyntilaskun jaksotuksen virheviestintää tilanteessa, jossa jaksotuksen oletustiliä ei oltu asetettu kirjanpidon asetuksista.

 

Tuotteet ja varasto

  • Korjasimme varastotapahtuman linkityksen muokkauksen huomioimaan asetuksen "Aseta varastotapahtumat käsitellyiksi myyntitilauksen toimituksen yhteydessä". Käsitelty -tilassa olevat varastotapahtumat pysyvät korjauksen myötä käsiteltyinä kaikissa tilanteissa.

 

Palkat

  • Mahdollistettu ikään perustuva automaattinen vakuutuskäsittely myös ulkomaalaisille palkansaajille, joilla ei ole lainkaan suomalaista henkilötunnusta. Työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksuille tulee jatkossa oletuksena Automaattinen käsittely kaikille perustettaville palkansaajille ja suomalaisen henkilötunnuksen puuttuessa, palkansaajan ikä lasketaan annetun syntymäajan perusteella.
  • Kuukausittaisten velvoitteiden Lomakertymät -osioon on lisätty ikärajojen tarkastukset Työnantajan sairausvakuutusmaksun jaksotuksiin. Vakuutuksen ikärajojen alle tai yli jäävät palkansaajat eivät enää tule mukaan "Lomapalkkavelan sivukulut"- eikä "Maksetun lomapalkkavelan sivukulujen purkaminen" -osioiden jaksotuksiin.

 

Ohjelmistorajapinta

  • Lisäsimme customerlist.nv (asiakaslistan nouto Netvisorista) -resurssille mahdollisuuden antaa parametrina lista asiakaskoodeja, jonka mukaan palautettavaa vastausta rajataan. Listaan voi antaa maksimissaan 100 alfanumeerista (kirjamia ja numeroita sisältävää) asiakaskoodia.
2 Kommentit
Markus Peltola
CONTRIBUTOR ***
tekijä Markus Peltola

Hei.

 

Kun käytössä on esim. useampi tyel-tilityspiste, niin nyt molemmat tilityspisteet ovat muuttuneet tilaan "Automaattinen käsittely". Johtuuko tästä päivityksestä?

 

Nämä täytyy varmaan käydä nyt käsin muuttamassa takaisin niin, että vain toinen tilityspiste on aktiivisena? Ettei sivukulut jaksotu useampaan kertaan.

tekijä Minna Seistilä (Päivitetty ‎15-06-2020 12:41 tekijä Minna Seistilä VISMA )

Hei Markus,

 

Kuvaamasi tilanne, johtuu tuosta Automaattiseen vakuutuskäsittelyyn tekemästämme muutoksesta. Valitettavasti tuota valintaa ei tällä hetkellä pysty muuttamaan palkansaajan tiedoissa. Korjaus ongelmaan on työnalla ja pyrimme julkaisemaan sen mahdollisimman pian.

 

Pahoittelen virheestä aiheutuvaa haittaa!

----------------------------

(vastausta tarkennettu 15.6.2020 klo 12:20)

 

Vika ilmenee siis palkansaajan vakuutuskäsittelyn näyttämisessä Palkansaajan perustiedot -näkymässä.

 

Tällä hetkellä käyttöliittymässä tiedot näyttävät siltä, kuin palkansaajalle olisi valittuna "Automaattinen käsittely" myös niille Tyel-tilityspisteille, missä palkansaajalla todellisuudessa on "Ei käsittelyä" -valinta. Vika on ainoastaan käyttöliittymässä, näiden tietojen näyttämisessä ja vakuutusmaksut muodostuvat oikein niin palkkalaskelmille kuin Kuukausittaisten velvoitteiden jaksotustositteille. Virhe koskee siis vain Palkansaajan perustiedot -näkymän käyttöliittymää.

 

Jos palkansaajan vakuutuskäsittelyyn valitsee nyt "Ei käsittelyä" -vaihtoehdon, ei muutos näy tallentamisen jälkeen oikein käyttöliittymässä. Tästä huolimatta muutetut tiedot tallentuvat oikein ja tulevat oikein muodostettavaan palkkalaskelmaan ja myös Kuukausittaisissa velvoitteissa jaksotustositteet muodostuvat oikein.