peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Viikkopäivitys 13.2.2020 - julkaisutiedote

tekijä Marja-Liisa Lohtander (Päivitetty ‎13-02-2020 16:33 tekijä Marja-Liisa Lohtander VISMA )

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat uudistukset ja korjaukset:

 

Myynti

 • Siirsimme asiakkaan ja tuotteiden lisätietokenttien hallintasivujen käyttöoikeudet CRM:n alta Myynti -osion alle. Jatkossa lisätietokenttien hallinta on sidottu myyntireskontraan ja siellä valittuihin rooleihin tai toimintokohtaisiin oikeuksiin. Aiemmista CRM-rooleista oikeudet eivät periydy käyttäjille, mutta jos käyttäjälle on asetettu toimintokohtaisia oikeuksia lisätietokenttien hallintaan, ovat ne edelleen voimassa.
 • Korjasimme koulutusympäristössä olleen tilanteen, jossa myyntilaskujen lähetys sähköpostilla ei onnistunut. 
 • Päivitimme myyntisuoritusten muokkausnäkymää ja lisäsimme näkymään linkin josta pääsee porautumaan myyntilaskun tietoihin, mikäli suoritus on kohdistettu laskulle.
 • Poistimme mahdollisuuden poistaa pankin viitesuorituksia Suoritukset -näkymässä.

 

Tuotteet ja varasto

 • Lisäsimme tuotteelle mahdollisuuden nollata varastohallinnan tuotteen viimeisimmän hankintahinta-arvon. Lisäksi arvo nollautuu jatkossa jos tuotteelle valitaan eräseurannaksi "ei linkitystä". Nollaamisella tarkoitetaan sitä, että tuloksena on sama tilanne kuin että arvoa ei olisi asetettu lainkaan. Muutos koskee vain varaston arvostusmenetelmäksi FIFOn valinneita yrityksiä (FIFO konversion tehneitä).
 • Jatkossa tuotetta ei voi poistaa jos sillä on varastoarvoa tai määrää varastossa. Kyseisessä tilanteessa tuote tulee ennen poistoa joko inventoida nollaan käsittelykorin inventointitoiminnolla tai suorittaa arvolle korjauskirjaus varastoraporttien kautta. Toinen vaihtoehto on poistaa tuote käytöstä asettamalla se julkaisemattomaksi. Julkaisutilan vaihto ei vaadi varastoarvojen nollaamista.
 • Jatkossa varaston voi poistaa vain jos sen varastoarvo on nolla ja myöskin tuotteet on määrällisesti nollassa. Varastoarvon voi korjata tekemällä korjauskirjauksen varastoraporttien kautta ja määrän voi inventoida nollaan käsittelykorin toiminnolla. Inventoinnin yhteydessä tehdään myös automaattisesti tarvittaessa korjauskirjaus. Tuotelistaukseen saa näkyviin tuotteiden varastokohtaiset määrät ja sieltä voi poimia tarvittavat tuotteet käsittelykorin kautta inventointiin.

 

Kirjanpito

 • Korjasimme virhetilanteen, jossa Oletustiliöinneissä käytettävien tilien valitseminen oli tietyssä tilanteessa estynyt. 

 

Palkat

 • Korjasimme yrityksen perustamisessa ilmenneen tilanteen, jossa liikevaihtoluokan valitseminen aiheutti paketin vaihtumisen.
 • Lisäsimme Lomalaskennan asetuksiin Lomalaskentatavan kaavariville mahdollisuuden siirtää riviä jo ennen tallentamista.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Teimme muutoksen workday.nv -resurssiin (työaikatietojen tuonti) siltä osin, että nyt resurssi mahdollistaa myös päällekkäiset tuntikirjaukset kun kirjauslajilla on poissa päältä valinta “Vaikuttaa työssäolotunteihin”. 
 • Lisäsimme salesinvoice.nv -resurssiin (myyntilaskun/myyntitilauksen tuonti) SalesInvoiceAmount kentälle vapaaehtoisen attribuutin "pricetype". Sen sallitut arvot “customer” ja “netvisor”. Arvo “customer” ei tee mitään, “netvisor” -arvolla laskuriveille huomioidaan Netvisorissa syötetyt hintakertoimet ja asiakashinnat. SalesInvoiceAmount -arvoksi kannattaa jättää 0, jotta laskun loppusumma lasketaan oikein rivisummista.

 

Yleiset

 • Päivitimme Taustaprosessit -valikon näkymää selkeämmäksi tulevia muutoksia varten. 
 • Teimme muutoksen Netvisorin uloskirjautumiseen siten, että jatkossa käyttäjälle ei näytetä Netvisorin uloskirjautumissivua, vaan hänet ohjataan takaisin kirjautumissivulle.

 

 

3 Kommentit
Markus Peltola
CONTRIBUTOR ***
tekijä Markus Peltola

Ohjelmistorajapinta

 • Teimme muutoksen workday.nv -resurssiin (työaikatietojen tuonti) siltä osin, että nyt resurssi mahdollistaa myös päällekkäiset tuntikirjaukset kun kirjauslajilla on poissa päältä valinta “Vaikuttaa työssäolotunteihin”.


Tarkoittaako tämä sitä, että myös Netvisor mobiilisovelluksen kautta pystyy syöttämään päällekkäisiä tuntikirjauksia, jos molemmissa kirjauslajeissa ei ole tuota "Vaikuttaa työssäolotunteihin" valintaa päällä?

tekijä Tuomas Vitikainen

Moi Markus!

 

Tämä rajapintamuutos on tehty juuri siksi, että jatkossa mobiilisovelluksella pystyy syöttämään päällekkäisiä tuntikirjauksia.

 

Rajapintamuutoksen myötä näiden kirjausten tekeminen onnistuu jo nyt JOS valitsee kirjauslajin ennen kuin syöttää työn alkamis- ja loppumisajan. Kokonaan tämän ongelman ratkaiseva korjaus on tehty mobiilisovelluksen seuraavaan versioon, joka julkaistaan näillä näkymin ensi viikolla.

 

Terveisin,

Tuomas Vitikainen

Hanna Karhu
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hanna Karhu (Päivitetty ‎21-02-2020 10:29 tekijä Hanna Karhu )

Pankin viitesuoritusten poistaminen laskulta, tai ainakin mahdollisuus siirtää toiselle laskulle/kohdistamattomaksi olisi ehdottoman tärkeää, sillä joskus viitesuoritukset lipsahtavat väärille laskuille, etenkin yrityksissä joissa halutaan käyttää vakioviitettä.  Sen verran korjausta oli tullut että suorituksen summan saa muutettua nollaksi.