peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Viikkopäivitys 13.6.2019 - julkaisutiedote

(updated by Laura Sainio VISMA ‎14-06-2019 10:04 )

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat uudistukset ja korjaukset:

 

Osto

 • Lisäsimme ostolaskun jaksotustyökaluun mahdollisuuden rivikohtaiseen jaksotukseen. Lisäksi jaksotuksiin on mahdollista asettaa seurantakohteet. Ohjeet löydät täältä>>

Myynti

 • Lisäsimme uuden myyntilaskunäkymän rivitietoihin kentän "Tilausnumero", joka siirtyy verkkolaskusanomalla kentässä <RowIdentifier>. Kenttää voidaan käyttää laskurivikohtaisesti poikkeavan ostotilausnumeron ilmoittamiseen myyntilaskulla. 
 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena uuden myyntilaskunäkymän Asiakas-kentän asiakkaan vaihto kadotti asiakkaan nimen tilanteessa, jossa asiakastiedoksi tallennettiin sama asiakas, joka oli jo alunperin laskulla.
 • Lisäsimme myyntireskontran asetuksiin Laajennetun tuotehallinnan osalta mahdollisuuden valita, niputetaanko myyntitilaus- ja myyntilaskutulosteilla saman mallin tuoterivit yhteen, vai tulostetaanko ne erikseen.
  • Oletusvalintana on alkuperäinen toimintatapa, eli niputus on käytössä oletuksena. 
 • Lisäsimme myyntireskontran asetuksiin myös mahdollisuuden määrittää, montako desimaalia näytetään yksikköhinnassa tarjous- tilaus ja laskutulosteilla
 • Muutimme myyjäraportin csv-tulostusta niin, että se sisältää nyt myös myyjille kohdistamattomat rivit.
 • Korjasimme virheen, jossa myyntitilauksen tai -tarjouksen lähettäminen sähköpostitse epäonnistui ja antoi virheen "Sähköpostilaskun saatepohjaa ei ole määritetty". 
  • HUOM! Jos yrityksessäsi edelleen esiintyy sama virhetilanne, niin keskeytä lähetysprosessi, mene "Myynnin perusasetukset"-sivulle, tallenna asetukset ja aloita tämän jälkeen lähetysprosessi uudelleen. 

Palkat 

 • Palkkatietoilmoituksen uudelleenmuodostaminen on nyt mahdollista myös nykyisillä arvoilla. Nykyarvoja voidaan käyttää sekä korvaavan ilmoituksen luomiseen että hylätyn ilmoituksen korjaamiseen. Nykyarvot haetaan palkansaajan tiedoista, työsuhteen tiedoista, tilityspisteiden tiedoista ja tulolajeilta. 
 • Korjasimme palkkojen hyväksymistoiminnosta virheen, jonka seurauksena Esimies-roolilla pystyi hyväksymään oman palkkalaskelmansa ohi yrityshierarkian.

Tuotteet ja varasto

 • Käsittelykorista voi nyt hallita tuotteiden julkaisutilaa massatoiminnolla. 

Ohjelmistorajapinta

 • Korjasimme asiakastietojen muokkaukseen käytettävän rajapintaresurssin customer.nv toiminnallisuutta. Vakioviitteen saa nyt päivitettyä tyhjäksi antamalla se rajapintasanomalla muodossa <customerreferencenumber></customerreferencenumber>. 

 

6 Kommentit
GURU ***

Hei

Siis ostolaskun jaksotustyökaluun on tullut seurantakohteen lisäys, mutta ei varsinaiselle ostolaskulle. Yleensä jaksotetaan kuluja jotka kohdistuvat pidemmälle ajalle, jos taas ostetaan ajoneuvoja, koneita, kalustoa yms. mihin seurantakohde ehdottomasti tarvitaan niin ne kirjataan kerralla taseeseen missä kulukirjaus tapahtuu poistoina. Menikö nyt seurantakohdeponnistukset vähän väärään osoitteeseen vai ymmärsinkö jotain ihan pieleen? Edelleen kaivataan seurantakohteen lisäys ihan ostolaskujen tallennukseen, koska kalustohankinnat tehdään ostolaskuilla ja osalla yrityksistä niitä on paljon.

T:Tuula

Moi Tuula!

 

Korholan Jani, joka vastaa ostojen kehittämisestä, on jo kesälaitumilla, joten en valitettavasti saa tähän asiaan vastinetta häneltä. Keskustelin asiasta meidän kouluttajien kanssa, ja tämä nyt julkaistu parannuskin on toivottu. Mutta tietenkin myös kuvaamasi tarve on olemassa. Pyydän Jania palaamaan tähän keskusteluun jahka hän palaa jälleen työn ääreen!

 

Terveisin Laura Sainio/Nevisor tuotekehitys

 

 

 

 

 

 

Moi Tuula,

 

Meillä oli tässä lähtökohtana puhtaasti jaksotukseen liittyvät toiveet ja siksi seurantakohde lisättiin jaksotuksen yhteyteen. Se että esimerkkisi mukaiset kertaluontoiset kirjaukset sisältäisivät seurantakohteen, voidaan lisätä myöhemmin ostolaskulle. 

CONTRIBUTOR **

Moi,

 

Saadaanko tuo RowIdentifier-kenttä myyntilaskun riville myös ohjelmistorajapinnan kautta, kun tuodaan myyntilaskuaineistoa?

t. Tuomo

Hei Tuomo,

 

Tieto tulee mukaan viimeistään siinä vaiheessa kun uudistamme myyntilaskuresurssimme, joskaan tämä ei tule tapahtumaan vielä lähimpien kuukausien aikana. Mikäli tuolle tiedolle esiintyy enemmänkin tarvetta meidän asiakkaidemme keskuudessa, niin voidaan katsoa olisiko tieto mahdollista tuoda jo nykyiseen resurssiin.

GURU ***

Seurantakohteet ostolaskulle on myös sellainen ongelma kun nyt ne lisätään tositteelle ja kun joudutaan korjaamaan ostolaskua niin taas uudelleen korjattava tositetta. Tämä on ongelmana erityisesti luottokorttilaskuilla kun kuitteja tulee viimetipassa tai tiliöintejä joutuu korjaamaan jostain muusta syystä.