peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Viikkopäivitys 13.6.2019 - julkaisutiedote

tekijä Laura Sainio (Päivitetty ‎14-06-2019 10:04 tekijä Laura Sainio VISMA )

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat uudistukset ja korjaukset:

 

Osto

 • Lisäsimme ostolaskun jaksotustyökaluun mahdollisuuden rivikohtaiseen jaksotukseen. Lisäksi jaksotuksiin on mahdollista asettaa seurantakohteet. Ohjeet löydät täältä>>

Myynti

 • Lisäsimme uuden myyntilaskunäkymän rivitietoihin kentän "Tilausnumero", joka siirtyy verkkolaskusanomalla kentässä <RowIdentifier>. Kenttää voidaan käyttää laskurivikohtaisesti poikkeavan ostotilausnumeron ilmoittamiseen myyntilaskulla. 
 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena uuden myyntilaskunäkymän Asiakas-kentän asiakkaan vaihto kadotti asiakkaan nimen tilanteessa, jossa asiakastiedoksi tallennettiin sama asiakas, joka oli jo alunperin laskulla.
 • Lisäsimme myyntireskontran asetuksiin Laajennetun tuotehallinnan osalta mahdollisuuden valita, niputetaanko myyntitilaus- ja myyntilaskutulosteilla saman mallin tuoterivit yhteen, vai tulostetaanko ne erikseen.
  • Oletusvalintana on alkuperäinen toimintatapa, eli niputus on käytössä oletuksena. 
 • Lisäsimme myyntireskontran asetuksiin myös mahdollisuuden määrittää, montako desimaalia näytetään yksikköhinnassa tarjous- tilaus ja laskutulosteilla
 • Muutimme myyjäraportin csv-tulostusta niin, että se sisältää nyt myös myyjille kohdistamattomat rivit.
 • Korjasimme virheen, jossa myyntitilauksen tai -tarjouksen lähettäminen sähköpostitse epäonnistui ja antoi virheen "Sähköpostilaskun saatepohjaa ei ole määritetty". 
  • HUOM! Jos yrityksessäsi edelleen esiintyy sama virhetilanne, niin keskeytä lähetysprosessi, mene "Myynnin perusasetukset"-sivulle, tallenna asetukset ja aloita tämän jälkeen lähetysprosessi uudelleen. 

Palkat 

 • Palkkatietoilmoituksen uudelleenmuodostaminen on nyt mahdollista myös nykyisillä arvoilla. Nykyarvoja voidaan käyttää sekä korvaavan ilmoituksen luomiseen että hylätyn ilmoituksen korjaamiseen. Nykyarvot haetaan palkansaajan tiedoista, työsuhteen tiedoista, tilityspisteiden tiedoista ja tulolajeilta. 
 • Korjasimme palkkojen hyväksymistoiminnosta virheen, jonka seurauksena Esimies-roolilla pystyi hyväksymään oman palkkalaskelmansa ohi yrityshierarkian.

Tuotteet ja varasto

 • Käsittelykorista voi nyt hallita tuotteiden julkaisutilaa massatoiminnolla. 

Ohjelmistorajapinta

 • Korjasimme asiakastietojen muokkaukseen käytettävän rajapintaresurssin customer.nv toiminnallisuutta. Vakioviitteen saa nyt päivitettyä tyhjäksi antamalla se rajapintasanomalla muodossa <customerreferencenumber></customerreferencenumber>. 

 

6 Kommentit
Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Hei

Siis ostolaskun jaksotustyökaluun on tullut seurantakohteen lisäys, mutta ei varsinaiselle ostolaskulle. Yleensä jaksotetaan kuluja jotka kohdistuvat pidemmälle ajalle, jos taas ostetaan ajoneuvoja, koneita, kalustoa yms. mihin seurantakohde ehdottomasti tarvitaan niin ne kirjataan kerralla taseeseen missä kulukirjaus tapahtuu poistoina. Menikö nyt seurantakohdeponnistukset vähän väärään osoitteeseen vai ymmärsinkö jotain ihan pieleen? Edelleen kaivataan seurantakohteen lisäys ihan ostolaskujen tallennukseen, koska kalustohankinnat tehdään ostolaskuilla ja osalla yrityksistä niitä on paljon.

T:Tuula

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Moi Tuula!

 

Korholan Jani, joka vastaa ostojen kehittämisestä, on jo kesälaitumilla, joten en valitettavasti saa tähän asiaan vastinetta häneltä. Keskustelin asiasta meidän kouluttajien kanssa, ja tämä nyt julkaistu parannuskin on toivottu. Mutta tietenkin myös kuvaamasi tarve on olemassa. Pyydän Jania palaamaan tähän keskusteluun jahka hän palaa jälleen työn ääreen!

 

Terveisin Laura Sainio/Nevisor tuotekehitys

 

 

 

 

 

 

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Moi Tuula,

 

Meillä oli tässä lähtökohtana puhtaasti jaksotukseen liittyvät toiveet ja siksi seurantakohde lisättiin jaksotuksen yhteyteen. Se että esimerkkisi mukaiset kertaluontoiset kirjaukset sisältäisivät seurantakohteen, voidaan lisätä myöhemmin ostolaskulle. 

Tuomo Kolehmainen
CONTRIBUTOR **
tekijä Tuomo Kolehmainen

Moi,

 

Saadaanko tuo RowIdentifier-kenttä myyntilaskun riville myös ohjelmistorajapinnan kautta, kun tuodaan myyntilaskuaineistoa?

t. Tuomo

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tuomo,

 

Tieto tulee mukaan viimeistään siinä vaiheessa kun uudistamme myyntilaskuresurssimme, joskaan tämä ei tule tapahtumaan vielä lähimpien kuukausien aikana. Mikäli tuolle tiedolle esiintyy enemmänkin tarvetta meidän asiakkaidemme keskuudessa, niin voidaan katsoa olisiko tieto mahdollista tuoda jo nykyiseen resurssiin.

Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Seurantakohteet ostolaskulle on myös sellainen ongelma kun nyt ne lisätään tositteelle ja kun joudutaan korjaamaan ostolaskua niin taas uudelleen korjattava tositetta. Tämä on ongelmana erityisesti luottokorttilaskuilla kun kuitteja tulee viimetipassa tai tiliöintejä joutuu korjaamaan jostain muusta syystä.