Mijn Communities
Help

Besluit CO2 reductie werkgebonden personenmobiliteit uitgesteld

door Jos Ruitenbeek (Bijgewerkt ‎31-01-2023 17:05 door Jos Ruitenbeek VISMA )

Recent is bekend geworden dat de omgevingswet is uitgesteld naar 01-01-2024. Dit uitstel heeft directe gevolgen voor het besluit CO2 reductie werkgebonden personenmobiliteit, omdat dit besluit is gekoppeld aan de omgevingswet. Het besluit kan hierdoor ook niet per 01-07-2023 inwerking treden, dat zal op z’n vroegst 01-01-2024 worden. Er zal dus in 2023 nog geen sprake van een wettelijk verplichte registratie zijn.

 

Aangezien er nog een behoorlijk aantal uitvoeringsvraagstukken liggen en de handreiking waarin hierover duidelijkheid zou worden gegeven nog niet is verschenen, geeft dit uitstel ook extra ruimte om de gewenste duidelijkheid te creëren. Om de Europese doelstellingen te halen en de  aangekondigde evaluatie in 2025, op basis van registratie door werkgevers, te kunnen uitvoeren lijkt vrijwillige registratie aan werkgevers een reële mogelijkheid. Of en in welke vorm dit zou kunnen plaatsvinden moet, gezien het recente uitstel nog worden besloten, door het ministerie.  We hopen dat hier snel duidelijkheid over is. In de tussentijd zullen we ook zeker stappen maken zodat onze oplossingen nog beter aansluiten op de doelen m.b.t. verduurzaming die we al regelmatig horen.
We blijven intensief in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en waterstaat en andere betrokken organisaties om de uitwerking van het besluit zo helder en uitvoerbaar als mogelijk te krijgen. Uiteraard informeren wij u als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

5 Opmerkingen
Wim Boogaard
CHAMPION *
door Wim Boogaard

Beste @Jos Ruitenbeek, hebben jullie inmiddels vervolginformatie te melden over dit onderwerp en de beschikbare oplossing in Youforce? Ik lees het vervolg graag. 

Jantien Nijland
CONTRIBUTOR **
door Jantien Nijland

Lees graag mee. Wij werken met Visma.Net HRM&Payroll.

Madelon van Amersfoort
CONTRIBUTOR ***
door Madelon van Amersfoort

@Jos Ruitenbeek  is er inmiddels al vervolginformatie te melden over dit onderwerp en de beschikbare oplossing in Youforce Self Service? De tijd begint nu namelijk wel te dringen.

door Jos Ruitenbeek

@Madelon van Amersfoort We werken aan de laatste details voor het advies mbt woon-werk verkeer en de benodigde Self Service aanpassingen. We verwachten begin volgende week de community post te doen met alle details.

door Jos Ruitenbeek

@Madelon van Amersfoort we hebben inmiddels de informatie geplaatst, zie dit artikel. Daarnaast hebben we zojuist ook een artikel geplaatst over het uitstel. Jullie kunnen wel gebruik gaan maken van de registratie per 1.1.2024.