Mijn Communities
Help

Langere doorlooptijd verwerken loonaangiftebestanden

door Anonymous

Update Maandag 27 december -14.00 - Het afgelopen weekend is de achterstand in het verwerken van de loonaangiftebestanden ingelopen. Er is geen vertraging meer. 

Update woensdag 22 december -10.45 - Helaas zien we dat de doorlooptijd voor de loonaangiftebestanden langer is dan 24 uur, zoals we eerder hebben gemeld. Het kan dus langer dan een dag duren voordat de bestanden klaar staan in de module Loonaangifte. 

De vertraging onstaat doordat veel klanten momenteel tegelijkertijd afsluiten en doordat vanwege de vele verwerkingen met terugwerkende kracht, de bestanden die het systeem moet genereren vaak 12 keer zo groot zijn als in een normale periode. 

Donderdag 16 december 2021 – 10.30 uur - Op dit moment zijn alle klanten bezig in de laatste fase van de maandafsluiting. Omdat iedereen graag wil dat de medewerkers voor de feestdagen hun salaris ontvangen, zien we dat de verwerkingen worden afgesloten in een kortere tijdspanne dan in andere maanden het geval is.

Hierdoor worden er tegelijkertijd ook veel meer loonaangiftebestanden aangemaakt dan anders. Deze bestanden worden per uur opgepakt en verwerkt. Vanwege het grote aanbod van loonaangiftebestanden duurt dit proces nu langer dan je gewend bent.

We zien dat de meeste loonaangiftebestanden de volgende dag klaar staan in de module Loonaangifte.

  • Als je in de ochtend een verwerking hebt afgesloten, staan de aangiftebestanden uiterlijk de volgende ochtend klaar.
  • Voor de verwerkingen die je in de middag afsluit, geldt dat de aangiftebestanden in de middag van de daarop volgende dag klaar staan.

We verwachten dat deze langere doorlooptijd ongeveer t/m volgende week dinsdag 21 december 2021 zal duren.