Mijn Communities
Help

Self Service Business - Vooraankondiging nieuwe routecalculator

door Judith Meijer (Bijgewerkt ‎27-09-2023 17:46 door Léon van Berkel VISMA )

We werken op dit moment aan het vervangen van de calculator voor het berekenen van afstanden, waarbij we Company.info (webservices.nl) gaan vervangen door Here. Volgens onze huidige planning zal dit plaatsvinden in de eerste helft van september 2022. De exactie datum maken we bekend zodra de overstap nadert. Er is geen actie nodig van jouw kant, alles blijft werken zoals voorheen.

 

Waarom doen we dit?

We doen dit om je de beste calculaties te bieden! We gebruiken de nieuwste, uitvoerig geteste en geëvolueerde dienst van Here. Wat ook meespeelt is dat de huidige routeberekeningen plaaatsvinden via een oudere service van Company.info, die eind september 2022 wordt uitgefaseerd. Hiermee sluiten we aan bij Youforce-modules die Here al gebruiken als provider voor route- en/of afstandberekeningen.

 

Opmerkingen

  • De overstap naar een andere provider, brengt enkele minimale verschillen in de berekende afstanden met zich mee. Echter, volgens Here en volgens onze tests zijn de Here-resultaten nauwkeuriger. De verschillen zijn klein. In 95% van de gevallen minder dan 5% verschil in de berekende afstand.
  • Als we kijken naar het huidige gebruik van deze functionaliteit, zien we dat 63% daarvan alleen gebaseerd is op de postcode. De resultaten worden nauwkeuriger als je ervoor kiest om meer gegevens in te voeren, te beginnen met tenminste postcode én huisnummer.
  • Ook het aanvullen van ontbrekende adresgegevens als je een adres toevoegt of wijzigt, gaat plaatsvinden via de service van Here.