Mijn Communities
Help

Welkom bij Youforce API & bestandsuitwisseling

door René Sanders (Bijgewerkt ‎18-09-2023 10:21 door Marloes Feenstra VISMA )

Welkom op de community van de Youforce API's & bestandsuitwisseling. Wat fijn dat je ons hebt weten te vinden! In dit artikel vertellen wij je hoe en waar je alle informatie over onze API's kunt vinden.

RenSanders_0-1679923128348.png

 

Domein API

De Youforce API suite biedt diverse mogelijkheden om externe systemen te integreren met het Youforce platform. Zo biedt Youforce API suite specifieke domein API's voor de integratie met domein specifieke systemen.  Met de domein API's kunnen externe systemen rechtstreeks data lezen en schrijven naar het Youforce platform. Een domein API bevat alleen data die specifiek op een bepaald domein van toepassing is. Zo krijgt bijvoorbeeld een Learning systeem niet de verzuimmeldingen door en de IAM API bevat geen opleidingsdata.


Vanuit Youforce worden de volgende domein API's aangeboden:

 • Identity & Access Management API voor integratie met Identity & access management systemen
  Zie voor documentatie Kennisbank - IAM API
 • Learning API voor integratie met Learning & development systemen
  Zie voor documentatie Kennisbank - Learning API
 • Workforce Management Systeem (WFM) API voor integratie met Planning & tijdregistratie systemen
  Zie voor documentatie Kennisbank - WFM API 
 • Medical Leave base API (MLM Master data) API voor integratie met Medical Leave systemen. Deze API bevat alleen de basis medewerkergevens. Voor de verzuimgegevens kan gebruik worden gemaakt van het Sivi bericht. 
  Zie voor documentatie Kennisbank - MLM Master Data API 
 • Recruitment API voor integratie met een Recruitment systeem.
  Zie voor documentatie Kennisbank - Recruitment API 

Extensie API biedt additionele velden bovenop een domein API. Denk hierbij aan vrije velden of niet domein specifieke velden die jullie wel willen meegeven aan een extern systeem. 
Zie hiervoor het artikel Eigen rubrieken met de Extensions API 

File API & bestandsuitwisseling 

Naast de domein API's kent de Youforce API suite ook een file API. Met de file API kunnen bestanden tussen Youforce en een externe applicatie uitgewisseld worden waardoor een geautomatiseerde koppeling op basis van bestandsuitwisseling mogelijk is.

Meer informatie over de file API is te vinden in de Kennisbank - file API

 

Ook wordt de module ‘zenden & ontvangen’ vervangen door een nieuwe module ‘Bestandsuitwisseling’. Deze nieuwe module is nu Controlled Available. De nieuwe module samen met de file API vervangt de IBU. Wil je weten wat zenden & ontvangen en wat de IBU doet, lees dan dit bericht.


Meer informatie over deze nieuwe module wordt is te vinden in de Kennisbank - Bestandsuitwisseling

Developer portal

Zowel de File API als de domein API's worden aangeboden via de Visma Developer Portal (https://oauth.developers.visma.com/). Een handleiding die beschrijft hoe je de nieuwe API-applicatie aanmaakt op de Visma Developer Portal vind je hier.

Partnerprogramma

Visma | Raet heeft een uitgebreid en sterk groeiend partnernetwerk. Je kunt op verschillende manieren met Visma | Raet samenwerken. Ons partner programma kent meerdere vormen van partnerships. Zo kun je een gecertificeerde integratie partner worden of jouw oplossing onderdeel laten zijn van ons software portfolio. 

Meer informatie over het partner programma is te vinden op de website van Visma Raet.

Een overzicht van de huidige integratie is te vinden op de community onder Kennisbank Partners

 

 

2 Opmerkingen