Mijn Communities
Help

Aanpassing herstelschema

door Maarten VB

Icon_sickleave.png

We hebben het presenteren van het herstelschema onderzocht omdat het niet voor iedereen duidelijk was. Zeker nu we de eigen verzuimgegevens ook beschikbaar gaan stellen aan medewerkers, is het belangrijk dat de informatie goed begrepen wordt.

 

Vooral bij een relatief complex herstelschema, met een deelherstel in het verleden, een huidige herstelpercentage en een reeds geregistreerd toekomstig deelherstel was het nu vaak verwarrend.

 

Vanaf nu is de nieuwe versie beschikbaar op productie. Hieronder zie je twee screenshots van de oude & nieuwe situatie van het herstelschema.

 

Oude situatie

managerold1.png

 

Nieuwe situatie

manager1.png

 

De volgende twee zaken zijn de belangrijkste wijzigingen om het duidelijker te maken voor de manager en straks ook voor de medewerker:

 

  • De sortering is omgedraaid
    We laten nu het deelherstel zien gesorteerd op ingangsdatum aflopend. Hierdoor staat in de meeste ziektegevallen het actuele deelherstel helemaal boven aan en anders net onder een toekomstig deelherstel (zoals in het screenshot hierboven). Dit maakt het een stuk duidelijker voor zowel medewerker als manager.

  • De "tijdslijn" is duidelijker gemaakt
    Enkel het actuele deelherstel heeft een blauw bolletje en is dikgedrukt. In de oude versie had toekomstig deelherstel ook een (kleiner) blauw bolletje wat vaak tot verwarring leidde over wat nu actueel was.