Mijn Communities
Help

Afstand splitsen kan beïnvloed worden door het type reis (enkel/retour)

door Bastiaan Friederichs

Icon_expense.png

Woensdag 7 december hebben we het mogelijk gemaakt om een KM-declaratie te splitsen zodat er meerdere variabele mutaties naar Gemal aangeleverd worden. (https://community.visma.com/t5/Nieuws-Youforce-APP/Splitsen-van-kilometer-declaraties-beschikbaar/ba...)

 

Kort daarna hebben enkele klanten contact opgenomen omdat zij hadden verwacht dat het aantal kilometers waarop gesplitst wordt, beïnvloed zou worden door een enkele reis of retour.

 

Het betrof hier klanten die gebruik maken van de functionaliteit KM-declaraties om woon-werk te vergoeden. En het komt regelmatig voor dat er een afspraak geldt als “de afstand wordt vergoed tot 30 km enkele reis”, wat impliceert dat als de reis een retour betreft de te vergoeden afstand verdubbeld wordt.

Vanaf nu ondersteunen we ook deze variatie, door het aanvinken van de extra instelling “Verdubbel de kilometers indien het een retour betreft” 

 

BastiaanFriederichs_0-1672909908550.png

 

 

Dient een medewerker een enkele reis in van 100 km, dan zullen de volgende variabele mutaties worden aangeleverd bij Gemal:

  1. 30 km naar invoercode 2576
  2. 70 km naar invoercode 1970

 

Dient een medewerker een retour-reis in van 100km, dan zijn dit de mutaties:

  1. 60 km naar invoercode 2576
  2. 40 km naar invoercode 1970

 

In het laatste geval verdubbelen we de waarde van “Splitsen vanaf aantal kilometers” indien het een retour betreft. (alleen indien de instelling “Verdubbel de kilometers indien het een retour betreft” actief is)