Mijn Communities
Help

Nieuwe instelling voor toekomstig deelherstel

door Maarten VB

We hebben een nieuwe instelling toegevoegd aan ziekteverzuim. Deze instelling bepaald of het toegelaten is om toekomstig deelherstel te registreren.

 

De instelling is toegevoegd aan de configuratiepagina en kan daar aangepast worden door de beheerder. We hebben deze nieuwe instelling samengevoegd met de instelling die het verwijderen van een ziekmelding door een manager toelaat en de koptekst aangepast naar "Extra opties".

MaartenVB_0-1699270503441.png

Indien de optie op "Actief" staat werkt de applicatie zoals je nu gewend bent. Indien de optie op "Inactief" staat zijn de volgende beperkingen van kracht:

  • Bij het aanmaken van deelherstel kan geen datum in de toekomst gekozen worden in de kalender
  • Bij het aanpassen van deelherstel kan geen datum in de toekomst gekozen worden in de kalender

Waarom is deze instelling toegevoegd?

We hebben ondervonden dat toekomstig deelherstel niet correct geintegreerd kan worden naar Youforce verzuimmanagement (RVM 1.0). Dit is een bekend probleem en zal in de toekomst opgelost gaan worden, maar in de tussentijd vonden we het belangrijk om als organisatie zelf te kiezen of je dit toelaat of niet.

 

Wat is de standaard waarde van deze instelling?

Indien je de Youforce app net gaat gebruiken zal de instelling standaard op "Inactief" staan. Ook voor alle organisaties die de Youforce app nu gebruiken, maar nog geen toekomstig deelherstel hebben staat de instelling nu op "Inactief". Enkel organisaties waarbij al toekomstig deelherstel aanwezig is (hetzij geregistreerd via de Youforce app of rechtstreeks in HR Core Online) staat de instelling op "Actief".

 

Moet je als beheerder nog iets doen?

Nee, in principe niet, maar we adviseren wel het volgende: Controleer eerst de instelling op je eigen opgeving. En afhankelijk van de waarde kun je een actie ondernemen:

 

Waarde is "Inactief"

Indien je gebruik maakt van Youforce verzuimmanagement adviseren wij om de waarde zo te laten staan om ervoor te zorgen dat de Youforce app, HR Core Online & Verzuimmanagement allemaal altijd dezelfde data hebben. Indien je gebruik maakt van een ander verzuimsysteem dat toekomstig deelherstel wel kan verwerken kun je overwegen om de optie op "Actief" te zetten.

 

Waarde is "Actief" 

Dit betekent dat er op zijn minst 1 toekomstig deelherstel is geregistreerd op je omgeving. Indien je gebruik maakt van een ander verzuimsysteem dat dit aankan hoef je niets te doen. Indien je gebruik maakt van Youforce Verzuimmanagement en je wilt deze optie eigenlijk liever op "Inactief" zetten neem dan contact op met ons via een ticket aan het Service Center en wij zullen je verder helpen.

1 Opmerking
marjavanderkolk
CHAMPION ***
door marjavanderkolk

Ik ben er geen voorstander van om toekomstige hersteld meldingen te doen, want als er onverhoopt iets wijzigt vergeet men dit weer met alle gevolgen van dien. Bij ons is daarom de optie inmiddels door mij op inactief gezet. Gr> marja