Mijn Communities
Help

Automatische export salarismutatiebestanden naar Payroll Gemal

door Sandra Groenewoud

Vanaf nu is het mogelijk om zonder handmatige interactie de salarismutatiebestanden (SBFT*-files) naar Payroll Gemal te laten versturen!

Werkwijze
In de functies 'Aanmaken aanlevering (150101)' en 'Aanlevering proefproductie (150055)' wordt gebruik gemaakt van het stuurgegeven EXP_SAL (Doellocatie exportbestanden salarisaanlevering) voor de locatie van het salarismutatiebestand.

Voor het automatisch kunnen verzenden is er een  nieuwe directory op de J-drive gecreëerd genaamd 'Payroll-exports'. De nieuwe directory is te vinden op hetzelfde niveau als 'Hosted-klant' en 'Klant-hosted'. 

Indien een salarismutatiebestand in deze directory wordt neergezet zorgt de nieuwe functionaliteit ervoor dat het bestand wordt opgepakt en verstuurd naar Payroll Gemal.

 

Op deze manier is het niet meer noodzakelijk om handmatig het bestand te downloaden en weer te uploaden of gebruik te maken van de IE-optie binnen de Citrix omgeving.

Actie
Om gebruik te maken van deze functionaliteit moet de waarde van het stuurgegeven EXP_SAL worden gewijzigd naar de nieuwe locatie zodat het bestand wordt opgepakt nadat het aangemaakt is en verstuurd wordt naar Payroll Gemal.

 

Oude (meest gebruikte) locatie:  \\sd-p-hstfil01\bo4$\<eigen klantnummer>\Raet\intracom\zend

Nieuwe locatie:                               \\sd-p-hstfil01\bo4$\<eigen klantnummer>\Raet\payroll-exports

Het is ook mogelijk om handmatig op de J-drive het salarismutatiesbestand (SBFT*-file) naar deze locatie te verplaatsten zodat deze daarna wordt opgepakt en verzonden.

 

Tijdslijn

Om jullie in deze tijd van het jaar niet voor het blok te zetten om deze nieuwe werkwijze te gebruiken is er voor gekozen om niet voor iedereen tegelijk het stuurgegeven om te zetten. 

We streven er echter wel naar om de HR Core online omgeving zo uniform mogelijk te houden en zullen in de loop van het eerste kwartaal bepalen op welk moment we voor iedereen die nog niet omgezet is deze wijziging alsnog door te voeren. Hierover zal uiteraard nog nadere berichtgeving plaatsvinden.

 

 

18 Opmerkingen