Mijn Communities
Help

Oplossing nieuwe vergoedingen bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten cao Ziekenhuizen

door Frank JHM Poell (Bijgewerkt ‎24-07-2023 14:38 door Frank JHM Poell VISMA )

Met ingang van 1 juli 2023 wordt de vergoeding voor bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten binnen de cao Ziekenhuizen toegekend per dienst.

De huidige regelingen binnen HR Core Beaufort Tijdregistratie zijn niet geschikt voor deze nieuwe vergoedingen. Nu zijn er twee manieren op dit op te lossen: 

 

  1. De ontwikkeling van nieuwe regelingen binnen Tijdregistratie.
  2. Roostersystemen maandelijks de hoeveelheid bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten laten berekenen en dit aanleveren via Beaufort Indirect Muteren (DPIA100 bestand). 

Aangezien het aanleveren van looncomponenten door roosterapplicaties via de route indirect muteren momenteel al gedaan wordt door verschillende roosterleveranciers voor een behoorlijk aantal klanten en dit tevens de werkwijze wordt voor alle roosterleveranciers en klanten als in de toekomst Beaufort Tijdregistratie wordt uit gefaseerd is gekozen voor deze oplossing.

 

Momenteel is Visma|Raet in overleg met de roosterleveranciers in de sector Ziekenhuizen (Ortec, Interflex, Monaco, Intus en Paralax) om deze oplossing te realiseren. Omdat er veelal sprake is van 'maatwerk'-achtige koppelingen is het advies om ook met uw roosterleverancier contact op te nemen.

 

Naast het berekenen van het aantal diensten per dagsoort zal er gebruikgemaakt moeten worden van variabele directe doorbelastingen voor de kostentoerekening van deze diensten. Door variabele directe doorbelasting te gebruiken worden de kosten van de bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten door Gemal geboekt op de juiste kostensoort, -plaats en -drager combinaties via de Gemal journaalpost. Hierdoor is het niet nodig om deze kosten nog te herverdelen en te journaliseren via PKB. Dit is ook niet mogelijk aangezien de uren van deze diensten niet langer worden doorgegeven aan Tijdregistratie en dus ook niet aan de verdeeluren PKB. 


Wij houden u verder op de hoogte van deze ontwikkelingen. In de release notes volgt een meer uitgebreide beschrijving van de werkwijze. Daarbij zal inzicht worden gegeven in de gebruikte rubrieken voor de bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten (zie ook dit bericht) en de variabele directe doorbelastingen.

9 Opmerkingen