Mijn Communities
Help

Vooraankondiging: Bestandsuitwisseling wordt vanaf april 2024 leidend

door Evert van Manen (Bijgewerkt ‎08-03-2024 13:27 door Evert van Manen VISMA )

Zoals eerder gecommuniceerd, wordt IBU uitgefaseerd. Het is vanaf 2 april (na 18.00u) niet meer mogelijk om gebruik te maken van Zenden / Ontvangen met IBU. Dit tijdstip komt nu snel naderbij, waardoor dit bericht op de Gemal community wordt geplaatst.

 

We gaan, om deze overgang definitief door te voeren, in de Gemal release van april 2024 die op 3 april wordt vrijgegeven, voor alle Ceanummers in instelling 0001 de werkgevercode 30050 wijzigen naar waarde 2. Dit betekent volledige overgang naar Bestandsuitwisseling. Zo zorgen wij ervoor dat de output altijd beschikbaar blijft, gelijk aan ‘stap 4’ van de instructie die nodig is voor het activeren van de module Bestandsuitwisseling.

 

Dit betekent dat de Gemal bestanden en bijvoorbeeld ook de betaalbestanden vanuit Raet Betaal Manager, die als ‘telebankingbestand’ gedownload kunnen worden, voortaan bij bestandsuitwisseling gedownload moeten worden.

 

Voor gebruikers van Gemal Direct Integratie geldt nog het volgende: In de module Integratie kan door het vervallen van IBU geen gebruik meer worden gemaakt van het menu 'Zenden bestanden'. Voortaan gebruik je ook hiervoor Bestandsuitwisseling. De applicatiebeheerder zet voor deze bestandsuitwisseling de rechten aan bij de applicatie 'Payroll Gemal Direct Zenden'.