Mijn Communities
Help

Begroeting in Mijn Youforce

door Lotte van Dijk (Bijgewerkt ‎31-01-2024 15:43 door Lotte van Dijk )

Om het gebruik in Mijn Youforce meer persoonlijk te maken voor de gebruikers, hebben we nu een begroeting toegevoegd. Deze groeting zal in de toekomst worden uitgebreid met de voornaam van de gebruiker. 

 

Dit hadden we een tijd geleden natuurlijk al beloofd in het artikel rondom het ontwerpen van de banner. Toch wil ik jullie middels dit nieuwsartikel nogmaals het artikel onder de aandacht brengen. Hierin nemen we jullie mee in alle tips rondom het ontwerpen van de banner. 

 

Wil je weten hoe je de banner upload? In dit artikel leggen we het uit. 

26 Opmerkingen
Riny
CONTRIBUTOR ***
door Riny

Kun je zelf de positie van de groeting bepalen?

Wij hebben in de afbeelding tekst verwerkt waarbij nu de groeting over de tekst heen staat.

Lotte van Dijk
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Lotte van Dijk

@Riny Hallo Riny,

Nee de plaats van de groeting staat vast. Zoals ook in het artikel rondom de banner aangegeven kan je het beste logo's of het onderwerp van de afbeelding aan de rechterkant plaatsen. Wellicht dat jullie marketing afdeling kan helpen met het ontwerpen van de banner. 

 

Ik lees dat je tevens tekst hebt toegevoegd in de banner. Samen met de klantgroep Mijn Youforce hebben wij de banner en begroeting ontwikkeld. Het doel van de banner en de begroeting om Mijn Youforce herkenbaar en persoonlijk te maken.

 

Ik ben benieuwd waarom je precies tekst hebt toegevoegd in de banner? De reden van mijn vraag is eigenlijk: wat mis je precies in Mijn Youforce dat je daarvoor de banner hebt gebruikt?

 

Ik hoor graag van je! 

 

Groeten Lotte

L Weegenaar
CHAMPION *
door L Weegenaar

@Lotte van Dijk  ik ben benieuwd naar de reacties van klanten inzake de begroeting in het logo.  Moet zeggen dat wij veelal niet direct rekening ermee hebben gehouden dat dit een ontwikkeling was, en het klopt dat het wel was aangekondigd. 

 

Bij sommige klanten van ons komt de begroeting in een woord of een gezicht van een logo. Aangezien je aangeeft dat de plaats van de begroeting vast staat; komen er ook mogelijkheden om de begroeting wellicht helemaal uit te zetten of dan wel een andere kleur/lettertype (grote o.a.) hiervoor te gebruiken zodat je er zelf nog invloed op hebt hoe je het wilt presenteren?

 

Riny
CONTRIBUTOR ***
door Riny

@Lotte van Dijk 

 

Goedemorgen Lotte

 

Dank voor je reactie.

We hebben ons logo verwerkt in de banner aan de linkerkant. Ons logo bevat tekst en de begroeting komt net over de tekst. Vandaar mijn vraag. De banner hebben wij al enkele maanden voor livegang ontwikkeld en kennelijk heb ik het bericht dan gemist dat het logo beter aan de rechterkant kon staan.

 

Hartelijke groet,

Riny Puts

 

Tessa Tukker
CONTRIBUTOR ***
door Tessa Tukker

@Lotte van Dijk 

 

Leuk idee die persoonlijke begroeting maar de positie is niet heel handig gekozen.
We waren net zo blij met een leuke banner die we maandelijks kunnen wisselen, nu staat de begroeting over de foto en dat is echt jammer.

Mocht het niet mogelijk zijn de positie te wijzigen, kan er dan een mogelijkheid ingebouwd worden om de begroeting aan/uit te zetten?

 

TessaTukker_0-1704354081604.png

 

door Bas Menken - Gemeente Leiden

Geen heel groot issue, maar veel mooier wordt het er niet van. Ben wel benieuwd hoe het gaat worden als de roepnaam er ook nog inkomt. Er zijn mensen met hele lange roepnamen 😀

BasMenkenGemeenteLeiden_0-1704354222475.png

 

carolien boon
CONTRIBUTOR ***
door carolien boon

Eens met @Tessa Tukker , 

 

Leuk idee, maar zou graag de plek willen wijzigen of kunnen aan en uitzetten.

 

carolienboon_0-1704357827716.png

 

HansMorsman
CONTRIBUTOR ***
door HansMorsman

Eens met @Tessa Tukker en @carolien boon.
Graag de mogelijkheid om het aan of uit te zetten of de plek van de groeting buiten het gebied van de huisstijl plaatsen.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **
door Raymond_de_Rozario

Goedemorgen @Lotte van Dijk ,

 

Ook ik ben het eens met de bovenstaande reacties. Voor nu hebben wij een redelijk standaard banner, maar ik zie hierboven een aantal ontwerpen waar mensen echt aandacht hebben ingestoken. Ook het idee om voor bepaalde evenementen / feestdagen de banner aan te passen is top! Dan wil je niet dat het wordt "verpest" door een begroeting.

 

De begroeting op zichzelf is goed idee en maakt het inderdaad een stuk persoonlijker. Zelf zou ik hebben gekozen voor onderstaande plaatsing. 

 

Raymond_de_Rozario_0-1704364577971.png

 

Jelle - Jeugdhulp Friesland
CONTRIBUTOR ***
door Jelle - Jeugdhulp Friesland

Ook onze banner word er niet mooier op. De groet heeft verder weinig toegevoegde waarde. Optie om hem uit te zetten zou mooi zijn.

Linda_FB_WMD
CHAMPION *
door Linda_FB_WMD

Ik zou de begroeting graag uit kunnen zetten. Ik vind het geen toegevoegde waarde hebben en storend in de banner met de witte achtergrond van de begroeting.

Linda_FB_WMD_0-1704367619153.png

 

IljaRodenburg
CONTRIBUTOR **
door IljaRodenburg

Hardstikke leuk zo'n begroeting, maar het valt niet echt op in onze bannerafbeelding. Het zou helpen als ik de achtergrondkleur en de tekstkleur van de begroeting zou kunnen instellen. En de positie zou ook fijn zijn.

Anja Brouwer1
CHAMPION ***
door Anja Brouwer1

Ik had liever een tekst vak gehad, waar ik tips en trucs wekelijks kan plaatsen voor de gebruiker. De begroetingtekst in de banner vind ik geen geschikte plaats.

Lotte van Dijk
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Lotte van Dijk

Hallo allemaal, 

 

Door een griepje was ik helaas niet in de gelegenheid te reageren op jullie berichten.
Ik wil bij deze graag laten weten dat ik jullie reacties heb gelezen. Zoals jullie weten stellen we feedback erg op prijs. Ik zal dan ook naar aanleiding van deze berichten onderzoeken wat ik hierin voor jullie kan betekenen. 

 

Ik houd jullie op de hoogte! 

 

Groeten Lotte

Danny van Dellen
CONTRIBUTOR ***
door Danny van Dellen

Ook wij zien graag de mogelijkheid om het aan of uit te zetten van de begroeting of de plek van de begroeting buiten het gebied van de huisstijl te plaatsen.

 

Monique1
CHAMPION *
door Monique1

@Lotte van Dijk 

Is al bekend wanneer de begroeting wordt uitgebreid met de voornaam van de gebruiker?

Lotte van Dijk
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Lotte van Dijk

@Monique1 Hallo Monique,

Afgelopen maandag is de voornaam toegevoegd aan de begroeting voor de gebruiker. 

 

Groeten Lotte

PetravanGeenen
CONTRIBUTOR ***
door PetravanGeenen

Hallo @Lotte van Dijk bij ons komt de begroeting nog steeds door n stuk van de tekst. Is al bekend of we deze zelf aan en uit kunnen zetten of in ieder geval de positie kunnen veranderen (en bij voorkeur ook de opmaak zoals de achtergrondkleur)?

 

Groeten Petra

Lotte van Dijk
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Lotte van Dijk (Bijgewerkt ‎02-05-2024 08:50 door Lotte van Dijk )

Hallo @PetravanGeenen

 

Voor nu hebben we nog geen plannen om dit te wijzigen. De banner van Mijn Youforce is bedoeld om een sfeerbeeld van jullie organisatie toe te voegen aan Mijn Youforce. Ook het aanpassen van achtergrondkleuren etcetera zullen naar alle waarschijnlijkheid niet worden toegevoegd omdat we dan de toegankelijkheid van Mijn Youforce niet meer kunnen garanderen.  Wat we wel hebben gedaan bij deze wijziging is het kleiner maken van de begroeting in Mijn Youforce. 

 

Echter werken we in de nabije toekomst wel aan de mogelijkheid om notificaties te versturen naar jullie gebruikers. Hierdoor kan je belangrijke informatie versturen naar jouw gebruikers om hen op de hoogte te stellen van wijzigingen, updates of andere mededelingen. 

 

Hopelijk heb ik hierbij voldoende geinformeerd. 

 

Groeten Lotte

 

 

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **
door Raymond_de_Rozario

Goedemorgen @Lotte van Dijk ,

 

Jullie standpunt snap ik volledig en ik weet uit ervaring dat er technische beperkingen zijn wanneer het gaat om de opmaak van een webpagina. Als ik vanuit een meedenkend UX oogpunt kijk, dan lijkt mij de eerder door mij genoemde plek bij de Inbox een mooiere plek. Als het toch in de banner moet blijven, zouden jullie misschien kunnen nadenken over het idee om de achtergrond van het kader niet wit, maar transparant te maken. Als uitzondering zouden jullie eventueel kunnen kijken of alleen voor dit specifieke gedeelte de kleur van het lettertype zelf aangepast kan worden. 

 

Kijkend naar de voorbeelden die hier zijn geplaatst zou de linker bovenhoek ook nog een optie kunnen zijn? Dan valt het minder over de afbeeldingen. Hier even een paar snelle voorbeelden 🙂 

 

Raymond_de_Rozario_1-1714718353495.pngRaymond_de_Rozario_2-1714718509529.png

Raymond_de_Rozario_3-1714718547513.png

 

 

 

 

Henk1
CONTRIBUTOR ***
door Henk1

Dag @Lotte van Dijk 

 

Wat is precies de logica van het tonen van de voornaam in de begroeting bij IC gebruikers? Bij mijn IC gebruiker zie ik nu staan "Goedemorgen AB" , waarbij AB staan voor mijn voorletters.

 

In Individueel gebruikersbeheer kan ik geen voornaam invoeren. Betekent dit dat IC gebruikers nu altijd zo begroet worden?

 

Voor de volledigheid: Wij hebben dus gescheiden R en IC accounts.

Marcel Bouman
CHAMPION ***
door Marcel Bouman

@Henk1 als je een beetje "burgerlijk ongehoorzaam" bent vul je in je IC-account bij voorletters gewoon je voornaam in, en dan heb je de begroeting zoals je wilt 😉

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **
door Raymond_de_Rozario

@Marcel Bouman Bij ons is dat niet "burgerlijk ongehoorzaam" aangezien IC-accounts handmatig worden aangemaakt en niet via een koppeling lopen. Dat kan gewoon worden aangepast 🙂

PetravanGeenen
CONTRIBUTOR ***
door PetravanGeenen

Hallo @Lotte van Dijk bij ons komen medewerkers 'binnen' op ons Startpunt (intranet) waar dezelfde begroeting ook al staat en niet dwars door een banner heenloopt. Hierboven hebben m.i. toch aardig wat organisaties laten weten dat ze zelf graag de mogelijkheid willen krijgen om de begroeting aan of uit te zetten. Jammer dat Raet hier vervolgens niets mee doet.

Vriendelijke groet,

Petra

Lotte van Dijk
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Lotte van Dijk

Hallo @PetravanGeenen


Ik begrijp dat je het vervelend vind dat de begroeting op dit moment in de banner staat. Echter bedoelde ik met mijn reactie niet dat wij in de toekomst niets met deze feedback zullen doen. Uiteraard luisteren we graag naar de feedback om dit in overweging te nemen. 

Zoals eigenlijk met alles in Software ontwikkeling is het van belang dat er prioriteiten worden gesteld. Over het algemeen doen wij dit door af te wegen wat de meeste gebruiksvriendelijkheid oplevert voor de eindgebruikers. Op dit moment zijn we druk in onderzoek om het navigeren in Youforce te verbeteren. We zien deze feedback van eindgebruikers ook binnenkomen in de vragen die wij stellen in Mijn Youforce. De navigatie verbetering zal direct impact hebben voor de eindgebruikers om bijvoorbeeld gemakkelijker naar de juiste processen te navigeren en om die reden krijgt dit dus bijvoorbeeld een hogere prioriteit. 

De begroeting is daarbij natuurlijk een fijne toevoeging om dit te kunnen wijzigen maar is wel meer een cosmetische oplossing dan dat dit gebruikers belemmert om de taken uit te voeren in Mijn Youforce. 

 

Hopelijk begrijp je de afwegingen die wij maken en is het zeker niet zo dat wij niets met de begroeting zullen doen in de toekomst maar heeft het op dit moment niet de hoogste prioriteit. 

 

Groeten Lotte

PetravanGeenen
CONTRIBUTOR ***
door PetravanGeenen

Hallo @Lotte van Dijk dank je voor deze uitgebreide reactie. Ik snap dat jullie prioriteiten moeten stellen en dat dit geen hoogste prioriteit heeft en ben blij om te lezen dat het hiermee niet van de agenda is verdwenen. Dan wachten we rustig af 🙂

Groeten Petra