Mijn Communities
Help

Hoe werkt de inbox nu, straks en in de toekomst?

door Lotte v Dijk (Bijgewerkt ‎15-11-2023 15:55 door Lotte v Dijk )

De inbox in Mijn Youforce is de centrale plek voor al je taken en notificaties. In Mijn Youforce heeft de inbox een veel prominentere plek gekregen dan het oude 'Mijn taken' in het Youforce Portaal met tegels. Door deze veel prominentere plek wordt de inbox veel meer gebruikt. Dit levert veel mooie wensen en ideeën op en op het gebied van actieve signaleringen soms ook zorgen, daarom delen we graag enkele aankomende verbeteringen.

 

In ontwikkeling

Op korte termijn zullen wij de volgende onderdelen verbeteren:

 

  1. Een kortere inbox

Allereerst zullen we beginnen met het inkorten van de inbox. Dit betekent dat je binnen de inbox scrollt naar jouw notificaties en niet meer helemaal naar beneden in de pagina. 

 

  1. Verwijderen actieve signalen afkomstig uit HR Core Beaufort

Een actief signaal uit HR Core Beaufort is altijd bedoeld als herinnering. Bijvoorbeeld medewerker Joris is 12,5 jaar in dienst of het contract van Saar loopt binnenkort af. Nadat je deze notificatie hebt gelezen is deze niet meer relevant. Daarom wil je een actief signaal kunnen verwijderen. 

 

Achtergrond informatie over de inbox

Op het ideeën forum heb je mogelijk al gezien dat meerdere verbeteringen de status 'in onderzoek' hebben. Bijvoorbeeld het scheiden van de inbox tussen persoonlijk en HR voor anderen en filter mogelijkheden. We leggen graag met iets meer achtergrond uit wat de status is van dit onderzoek en waarom het nog even duurt voordat je deze verbeteringen ziet in jouw Mijn Youforce omgeving.

 

De huidige situatie van de inbox bestaat uit een ‘oude’ en ‘nieuwe’ inbox. De inbox in Mijn Youforce is dus een combinatie van de takenlijst uit het Youforce Portaal en de nieuwe inbox van Mijn Youforce. Als gebruiker merk je daar in principe niets van, maar het is wel de reden dat de ontwikkelingen die we gaan bieden complexer zijn dan je op het eerste oog zou denken.

 

Toekomst

Op dit moment zijn de verschillende modules, zoals Verzuim Management, Performance Management en Self Service, super druk bezig om allemaal over te gaan op de Mijn Youforce inbox. Zodra iedereen over is op de Mijn Youforce inbox kunnen jullie uitkijken naar de volgende verbeteringen:

 

  1. Automatisch verversen

Je hoeft niet meer zelf op herladen te klikken maar als een taak is afgerond, verdwijnt deze automatisch uit jouw inbox

 

  1. Spreiden van de notificaties tussen HR voor anderen en Persoonlijk 

De inbox zal ook wijzigen op het moment dat je verandert van weergave van HR voor anderen naar Persoonlijk. Zit je op het tabblad Persoonlijk, dan zullen in de inbox jouw persoonlijke taken worden weergegeven en andersom. 

 

Verder zullen wij onderzoeken wat voor deze Mijn Youforce inbox mogelijk is qua filter mogelijkheden die jullie ook genoemd hebben op het ideeën portaal. Want ook dat maakt de inbox nog beter bruikbaar als de centrale plek voor alle taken en notificaties. We blijven je informeren als we meer duidelijk hebben wat we daarin kunnen doen.

 

We krijgen soms vragen of de inbox ook een handige vervanger is voor Self Service Te doen voor HR Professionals. Dat is een terechte vraag. Welke mogelijkheden daarvoor zijn lees je in dit kennisartikel. 

 

Kortom, de inbox is nu al een van de belangrijkste onderdelen van Mijn Youforce. Op korte termijn volgen verbeteringen rondom de lengte van de inbox en het verwijderen van signalen. En we blijven volop werken aan alle wensen en ideeën die jullie ons hebben aangedragen. Nogmaals enorm bedankt voor alle input.

31 Opmerkingen