Mijn Communities
Help

Nieuwe inloggen - Salarisbestanden HR Core Online klanten (handmatig inzenden/bestanden downloaden)

door Sabine Koelewijn (Bijgewerkt ‎21-03-2023 16:05 door Sabine Koelewijn VISMA )

Naar aanleiding van een aantal vragen die wij ontvangen hebben via ons Service Center, nu wij het tussenscherm geactiveerd hebben voor professional gebruikers met een certificaat, willen we jullie wijzen op het volgende.

 

Salarisaanlevering

Ben je inmiddels overgestapt naar het nieuwe inloggen als professional, dan is het niet meer mogelijk om salarisbestanden handmatig te verzenden met IBU via internet explorer vanuit HR Core Online. Sinds november vorig jaar is het mogelijk om deze bestanden automatisch te versturen, net als bijvoorbeeld de bestanden voor Self Service.

 

Volg de stappen zoals beschreven in dit bericht: Automatische export salarismutatiebestanden naar Payroll Gemal, zodat zonder handmatige interactie de salarismutatiebestanden (SBFT*-files) naar Payroll Gemal verstuurd kunnen worden.

 

Bestanden downloaden vanuit Gemal naar HR Core Online

Ben je inmiddels overgestapt naar het nieuwe inloggen als professional, dan is het  niet meer mogelijk  om binnen HR Core Online handmatig bestanden te downloaden met IBU via internet explorer vanuit Gemal naar de J -drive. Een voorbeeld hiervan zijn de werkgever synchronisatie bestanden (WG*.XML), salaristabellen  en ‘1917’ bestanden (BEST*.DAT).

 

Wij werken eraan om ook deze bestanden zonder IBU te kunnen ophalen naar HR Core Online. Tot die tijd raden wij aan om de bestanden eerst lokaal te downloaden en dan te uploaden via klant-hosted. Dit kan door lokaal Youforce op te starten via admin.youforce.com en dan 

  1. Ontvangen  - Gemal werkgever / Payroll Gemal Direct / Gemal (al naar gelang het bestand)
  2. Zenden - klant - hosted

 

Let er wel op dat bij het zenden via klant-hosted, het klantnummer automatisch wordt toegevoegd. Verwijder deze voordat de bestanden worden verwerkt binnen HR Core Online.