Mijn Communities
Help

Pas nu zelf de instellingen aan voor SSO voor Professionals

door Pedro Morales (Bijgewerkt ‎29-11-2023 08:00 door Sabine Koelewijn VISMA )

Beheerders kunnen nu zelf SSO voor professionals activeren

In de afgelopen periode hebben we jullie meegenomen in de ontwikkelingen rondom Single Sign On voor professionals. Inmiddels hebben we dit voor meerdere klanten kunnen activeren. In dit artikel gaven wij aan dat als je gebruik wilt maken van SSO voor Professionals dat je dit kunt aanvragen. Vanaf vandaag kan je zelf de instellingen aanpassen voor SSO voor Professionals.

 

SSO voor professionals activeren in Configuratie Youforce

Zelf de instellingen voor jouw professionals beheren is natuurlijk fijn, maar waar doe je dit dan? Dit kan in onze nieuwe module Configuratie Youforce. In deze module geven we je basisinformatie over jouw Youforce omgeving, zoals de naam van de organisatie, het klantnummer en welk HR Core systeem jullie gebruiken. 

 

SabineKoelewijn_0-1701240048152.png

 

Daarnaast kan je op deze pagina ook Single Sign On aanzetten voor professionals. Het werkt hier alleen net andersom. We hebben namelijk de restricties voor Single Sign On standaard geactiveerd. Als je gebruik wilt gaan maken van SSO voor professionals kan je deze restrictie deactiveren. Dit doe je door op Wijzigen te klikken, het schuifje bij Restricties Single Sign On om te zetten en vervolgens klik je op Opslaan. Let op: je bent vanaf dat moment zelf verantwoordelijk voor de tweefactorauthenticatie. 

 

Wat kunnen we nog meer verwachten van Configuratie Youforce? 

Het geven van de basisinformatie en het activeren van SSO is niet de enige reden waarom we deze module hebben ontwikkeld. We hopen met deze ontwikkeling voor de beheerder de taken zo veel mogelijk op één plek te krijgen. De volgende stap is ook om het onderdeel Tenant Settings in Youforce Account Beheer, de plek waar je instelt voor wie onyouforce accounts aangemaakt dienen te worden, te verplaatsen naar Configuratie Youforce. Dit zal begin december plaatsvinden. Het proces zal hetzelfde blijven, alleen de functionaliteit wordt verplaatst. 

PedroMorales_1-1701074593270.png

 

 

Hoe krijg ik toegang tot Configuratie Youforce? 

Configuratie Youforce is voor iedereen beschikbaar. Je moet deze alleen wel toevoegen via Autorisatiebeheer. Het recht Toegang tot Configuratie Youforce staat onder de module Autorisatiebeheer en Toegangsbeheer. Vervolgens kan je het proces Configuratie Youforce terugvinden in Mijn Youforce onder de tab Beheer en in de categorie Gebruikersbeheer. 17 Opmerkingen