Mijn Communities
Help

Algemene update Self Service

door Christiaan Sluis (Bijgewerkt ‎05-06-2024 10:10 door Christiaan Sluis VISMA )

In onze vorige update hebben wij een aantal wijzigingen aangekondigd. Graag neem ik jullie mee in wat er nu beschikbaar is en waar we verder aan werken.

Nieuwe URL

Op dit moment veranderen wij de URL naar selfservice.youforce.com. Dit is voor onze HR Core Beaufort op dit moment al live in de applicatielink. Voor onze HR Core Education klanten voeren wij nog een kleine wijziging door om dit ook mogelijk te maken. Daarnaast zijn wij voor de HR Core Beaufort Online klanten bezig met het bijwerken van de dynamische links die worden gebruikt in de Proces weergave van Mijn Youforce.

 

Voor de Inbox hebben wij hier nog onderscheid in: de HR Core Beaufort Online klanten zijn nu live met de nieuwe functionaliteit waar ook deze url in wordt gebruikt. Voor de On-prem en Education klanten moeten wij de link aanpassen van de taken. Hier is vanuit jullie geen actie op nodig en zal gebeuren wanneer de betrokken teams hier klaar mee zijn.

Inbox

Al onze HR Core Beaufort Online klanten zijn inmiddels geactiveerd voor de nieuwe Inbox notificaties van Self Service. Dit betekent dat taken voortaan er zo uitzien:

Inbox with GNS.png

Dit heeft de volgende voordelen:

  • De taken worden sneller geladen
  • De taken worden beter weergegeven dan voorheen: workflownaam als titel, daaronder de naam van de medewerker op een consistente wijze en daaronder de uit te voeren activiteit.
  • Taken worden realtime bijgewerkt op basis van autorisatie wijzigingen
  • Taken komen ook zichtbaar in de Youforce App. Zodra het desktop icoon om aan te geven dat ze niet via de app af te handelen zijn, beschikbaar is zullen we deze taken ook tonen. Ze dienen dan daar voor consistentie van de Inbox en om de gebruiker te wijzen op de openstaande taken.

Tevens is het nu mogelijk om bij Workflow definitie op activiteitniveau aan te geven of de gebruiker bij afronding een notificatie ontvangt. Dit configureer je hier:

GNS endstate configuration.png

Sinds het vorige bericht hebben wij een verbetering doorgevoerd in de melding zodat het er als volgt uitziet:

Inbox GNS endstate new.png

Hierbij wordt de Eindstatus van de mutatie gebruikt, maar halen wij de * weg.

 

Ons advies is om dit primair in te richten voor activiteiten die door medewerkers of managers worden gestart. Zij zullen het meest gebaat zijn bij deze notificatie.

Support

De afgelopen periode hebben wij extra aandacht gegeven aan support items. Enkele hiervan bevinden zich nog in de testfase. Daarnaast erkennen wij dat er ook nog veel te doen is op dit vlak, waar we de komende tijd mee aan de slag aan.

Inzet

De komende periode werken wij ook aan het Inzetformulier (type IR). Hiervoor hebben wij met enkele van jullie gesproken en wensen geïnventariseerd. In het bijzonder is er aandacht voor de weergave, met als doel om dat overzichtelijker te maken. Ook willen wij aan de slag met het voorstel dat wij doen op basis van de wijziging in de dialoog. Verder onderzoeken wij wat de (on)mogelijkheden zijn voor het verwijderen van inzetregels. Bij al deze zaken houden wij rekening met de directe feedback die we hebben gekregen, de openstaande support issues en natuurlijk de ideeën op deze community. Zodra wij dit meer specifiek kunnen maken met de oplossingsrichting dan zullen wij dat hier weer vermelden.

 

Afsluitend wil ik jullie graag wijzen op de nieuwe statuspagina. Deze is ook geïntegreerd in de community.

2 Opmerkingen