Mijn Communities
Help

Herziening weergave van de workflow knoppen

door Christiaan Sluis (Bijgewerkt ‎13-06-2023 08:47 door Christiaan Sluis VISMA )

Update 13-06-2023

Gisteravond is de release succesvol uitgevoerd. We komende tijd gaan we de Beta tegel weghalen.

 

Update 02-06-2023

We zien dat er ondanks de Beta tegel in januari al beschikbaar is gesteld, er nog weinig gebruik van is gemaakt en dat nog niet alle klanten hun communicatie op orde hebben. Wij zullen daarom eenmalig de uitrol hiervan uitstellen tot maandagavond 12 juni.

 

Weergave van de knoppen in de workflows

 

Eind vorig jaar hebben we een bericht geplaatst over een herziening van de weergave van de knoppen in een workflow. In januari is de Self Service Beta tegel vrijgegeven voor alle klanten, zodat je kon testen en je handleidingen of quick reference cards (QRC) kon aanpassen. Voor wie gebruik maakt van Robotics processen kon hier ook vast op geanticiperen. In deze tijd hebben we de feedback meegenomen en (deels) doorgevoerd. Op 6 juni 12 juni zullen wij in de avond een omzetting doen zodat deze nieuwe weergave standaard is vanuit de huidige Self Service tegel (of link, voor Mijn Youforce gebruikers). Vervolgens zal ook de Beta tegel verdwijnen omdat deze geen toegevoegde waarde meer heeft.

 

Wat is het ook alweer?

Een nieuwe look & feel voor de knoppen binnen mutaties. Met name aan het einde van de workflow. De knoppen zijn nu standaard onderaan een formulier te vinden. Dit helpt de gebruiker in de voorspelbaarheid van waar er geklikt moet worden, en vergroot de kans op succesvolle afronding van de mutatie.

 

Zo zijn de knoppen voor Bewerking, verwijderen en Terug nu ook grijs. Terug en Verder bevatten allebei een punt in de richting die het beschrijft (zie voorbeeld 1).

 

De tekst bij afronden van het formulier is ook aangepast om hier op in te spelen en de gebruiker te wijzen op de benodigde actie (zie voorbeeld 2).

 

Op basis van feedback hebben we de bijlagen standaard ingeklapt gelaten conform de huidige functionaliteit. Zie voorbeeld 3 hoe het eruitziet als je dit opent in het afrondende scherm.

 

De naam, werking, volgorde en tooltips van de knoppen veranderen niet.

 

Voorbeelden

Voorbeeld 1: Knoppen tijdens een proces (in een dialoog)

ChristiaanSluis_7-1685456033123.png

 

Voorbeeld 2: Knoppen bij het afronden van een proces

 

ChristiaanSluis_6-1685455976911.png

 

 

Voorbeeld 3: Opengeklapte bijlage bij het afronden van een proces

 

ChristiaanSluis_5-1685455929083.png

 

 

Vervolg

We zijn ervan overtuigd dat dit een verbetering is in het gebruikersgemak. We hebben ook enige vervolgstappen in gedachten. Daarbij werken we aan veel fronten tegelijk, waaronder de integratie met Mijn Youforce. Wij kijken daarbij continu naar wat op dit moment de prioriteit heeft. Door te abonneren op de community blijf je op te hoogte van alle ontwikkelingen.

11 Opmerkingen