Mijn Communities
Help

In ontwikkeling: Medewerker Verzuim Management / toegang tot eigen re-integratiedossier

door Sonja Wachters

 

SonjaWachters_3-1702291848007.png

 

Medewerkers kunnen nu al inzicht krijgen in hun eigen verzuimregistraties via de Youforce app en Mijn Youforce, maar wij zijn ook bezig met de ontwikkeling dat de medewerkers zelf hun eigen re-integratiedossier kunnen inzien.

 

Met Medewerker Verzuim Management hebben jouw medewerkers eenvoudig toegang tot alle relevante verzuiminformatie uit het re-integratiedossier. Zo zijn medewerkers direct op de hoogte van de gemaakte afspraken en bijvoorbeeld de inhoud van de probleemanalyse en het plan van aanpak.  

 

SonjaWachters_4-1702291848003.png

Verzuimdossier inkijken
Medewerkers hebben volgens de privacywet het recht om hun eigen dossier in te zien. Dankzij Medewerker Verzuim Management kunnen medewerkers rechtstreeks hun eigen re-integratie dossier inzien, wanneer en waar zij dat willen in de veilige Youforce omgeving.

 

SonjaWachters_5-1702291848007.png

Documenten delen
Medewerkers zijn vaak afhankelijk van de casemanager of leidinggevende wanneer zij de probleemanalyse of het plan van aanpak ontvangen. Bedrijfsartsen zijn verplicht om zowel werkgever (leidinggevende/casemanager) als medewerker tegelijk en over hetzelfde te informeren. Met deze nieuwe functionaliteit wordt dit eenvoudig mogelijk gemaakt. De documenten in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter worden nu gelijktijdig verstrekt aan werkgever én werknemer!

 

In control
Jouw organisatie en de betrokkenen bij een re-integratiedossier bepalen of een item wel of niet gedeeld wordt met een medewerker. Zo kan bijvoorbeeld een herinnering als ‘Bloemetje sturen’ op ‘niet delen’ gezet worden. Bij items die wel gedeeld worden, kan je voorkomen dat medewerkers lange en verwarrende omschrijvingen zien doordat het mogelijk is om een alternatieve titel in te stellen voor de medewerker. Zo blijft jouw organisatie in control!

Voor Medewerker Verzuim Management is een additioneel abonnement vereist. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met jouw Customer Success Manager.

2 Opmerkingen