Mijn Communities
Help

De eerste goedkeurder als enige goedkeurder

door Jim Zwetsloot (Bijgewerkt ‎05-10-2021 16:57 door Jim Zwetsloot VISMA )

Vanaf heden is het mogelijk om de workflow-configuratie zo in te stellen dat enkel de eerste goedkeurder die u in Visma.net Financials vastlegt, voldoende is om een taak goed te laten keuren in Visma.net Approval. 

 

Voorheen moest de workflow zo worden ingesteld dat na goedkeuring van de eerste goedkeurder er altijd minimaal één extra stap plaatsvond. Vanaf heden is dit niet meer nodig. Hoewel er nog steeds een stap moet worden vastgelegd in de workflow-configuratie, is deze niet meer verplicht om de workflow te laten slagen. U stelt dus een stap in die in de praktijk nooit zal worden uitgevoerd. Demarkeer hiervoor wel het aankruisvakje “Blokkeer het document als er geen goedkeurders zijn gevonden”. Stel bijvoorbeeld via de optie “Criterium voor stap” een uitzonderlijk hoge waarde in bij de optie “Boven de limiet”. U kunt dan een factuurbedrag instellen dat in de praktijk nooit of zelden voorkomt. Een tweede optie is om via “Configuratie” onder “Rollen” een extra rol toe te voegen waaraan u vervolgens geen dimensies koppelt. Deze rol kunt u dan in de workflow-configuratie opnemen.

2021-10-05 10_18_46-Window.png

2021-10-05 10_20_09-Window.png

Als u deze functionaliteit niet wilt gebruiken, dan hoeft u niets te doen. Wilt u dat wel, dan moet u bovenstaande instellingen vastleggen. Als u niets wijzigt, dan blijft de normale werking van de eerste goedkeurder en de vervolgstappen gehandhaafd zoals voorheen.

 

Meer informatie over deze nieuwe functionaliteit vindt u in het Online Help Centre van Approval. Dit vindt u door rechtsboven op het vraagteken te klikken. Klik vervolgens op Online help > News.

 

2021-10-05 13_58_07-Window.png

 

 

2 Opmerkingen