Mijn Communities
Help

Nieuwe banken toegevoegd aan AutoPay

door TomPronk

Nieuwe banken toegevoegd aan AutoPay

Als onderdeel van het uitbreiden van onze dienstverlening omtrent bankkoppelingen zijn er in de afgelopen tijd 5 nieuwe banken toegevoegd aan de bankkoppeling. Dit zijn van Lanschot, SNS, ASN, Regiobank en Knab. 

 

Daarnaast is het nu mogelijk om met de eBury bank handmatig betaal-en-incassobestanden vanuit AutoPay aan te maken.

 

Het grote voordeel van het gebruik van een bankkoppeling is dat afschriften automatisch in Visma.net Financials binnenkomen en dat, afhankelijk van de bank, betaal- en incasso opdrachten rechtstreeks naar de bank kunnen worden verstuurd.

Bankkoppeling opzetten met nieuwe banken

De 5 nieuwe beschikbare banken in de directe bankkoppeling zijn opgezet volgens de PSD2 standaard. Deze standaard maakt het voor ons mogelijk om sneller een koppeling met nieuwe banken op te zetten zonder dat daar ontwikkeling vanuit de bank voor nodig is.

 

Op dit moment kunnen voor deze banken alleen afschriften via de bankkoppeling opgehaald worden.

 

Net als de bestaande banken kunnen deze nieuwe banken ook als volgt worden ingeschakeld vanuit het tabblad Administraties via de knop Nieuwe bankkoppeling. Bij de methode wordt dan uiteraard gekozen voor Automatische bankverbinding.

 

TomPronk_0-1696411863887.png

 

Handmatige koppeling opzetten met eBury

Om de eBury bank beschikbaar te hebben in de lijst is het op dit moment nog even nodig om de taal op Engels (United Kingdom) te zetten.

 

Vervolgens is het mogelijk om wederom via het tabblad Administraties (Administrations) een bankrekening toe te voegen via de knop Nieuwe bankkoppeling (New agreement). In dit geval kies je voor de methode Handmatige verbinding (Manual connection)

 

TomPronk_1-1696411863862.png

 

 

Mocht je hier verder hulp bij nodig hebben dan is het advies om contact op te nemen met je vaste aanspreekpunt voor verdere ondersteuning.

2 Opmerkingen