annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Vanaf 21 oktober gewijzigde inlogpagina

door sanderdercksen

Vanaf 21 oktober zal de inlogpagina gewijzigd worden voor een meer dynamische werking. In het kort komt het erop neer dat de pagina in twee delen gesplitst zal worden: pagina 1 - het ingeven van de gebruikersnaam en pagina 2 - de authenticatie.

Waarom deze wijziging?

  • Vanuit Visma willen we authenticatie toepassingen toestaan die de noodzaak van een wachtwoord wegnemen.
  • Ondersteuning naar SAML SSO voor web- en mobiele applicaties. Dit betreft organisaties die inloggen met een andere "identity" provider dan Visma; bijvoorbeeld Azure AD of Active directory

Hoe ziet de inlogpagina er na 21 oktober uit?

De eerste pagina toont een pictogram van de Visma-applicatie waar u op dat moment wilt inloggen en vraagt enkel om de gebruikersnaam.

image.png

De tweede pagina wordt dynamisch opgebouwd op basis van de mogelijke authenticatie toepassingen (Wachtwoord, Azure AD, Active directory, etc.). Voor het wachtwoord wordt daarbij de mogelijkheid geboden om te zien wat u hebt getypt door te klikken op het "oog".

image.png

 Om een volgende keer snel in te loggen markeert u de optie Sla mijn emailadres op in de eerste pagina. Bij de volgende inlog zal dan een enkele pagina getoond worden, waarmee u direct kunt inloggen. 

 image.png

1 Opmerking
consigliere
CONTRIBUTOR **
door consigliere

Los van de functionele redenen "smoelt" het ook beter!