Mijn Communities
Help

Voorkom buitensluiting Visma.net bij nieuwe telefoon indien twee-staps verificatie wordt gebruikt

door TomPronk

Twee-staps (two-step) verificatie voegt een extra beveiligingslaag toe om je Visma account beter te kunnen beschermen. Door twee-staps verificatie in te schakelen log je niet alleen met je wachtwoord in, maar ook bijvoorbeeld via je mobiele telefoon. 

 

Daarnaast is het sinds enige tijd is dit ook mogelijk via vingerafdruk of gezichtsherkenning, zie Visma.net - 2FA met gezichtsherkenning of vingerafdruk

 

Bij het inschakelen van twee-staps verificatie is het belangrijk om de 'eenmalige back-up code' te bewaren indien je een nieuwe telefoon krijgt.

 

In de praktijk zien wij echter dat de back-up code toch vaak niet meer beschikbaar is op het moment dat er wordt overgegaan naar een nieuwe mobiele telefoon. Dit is vervelend want dan kan je niet meer inloggen op dat moment.

 

Om dit te voorkomen is het mogelijk om aanvullend twee-staps verificatie per SMS in te stellen, dit kan op dezelfde manier ingesteld worden als de initiële twee-staps verificatie (via Mijn Visma.net gegevens). Het voordeel is dat het telefoonnummer van de nieuwe telefoon vaak hetzelfde zal zijn en je dus niet van het apparaat afhankelijk bent.

 

Sms.png

Op het moment dat er dan om de code wordt gevraagd kan je kiezen voor "Probeer het op een andere manier"

 

two-step_anderemanier.png

 

Vervolgens krijg je dan de mogelijkheid om jezelf te verifiëren via SMS.

 

Two-step_sms.png

 

Hierna kan er weer ingelogd worden en is het mogelijk om de nieuwe telefoon weer toe te voegen als verificatiemiddel.