Mine produkter
Hjælp

Ansæt unge mennesker, der er bedre end dig selv.

af Anonymous (Opdateret ‎08-05-2019 10:26 af Thor Lundehoj VISMA )

- ”Den bedste måde at sikre forretningen og dig, som leder i fremtiden, er at ansætte folk, der er bedre end dig selv. De vil være med til at drive virksomheden frem”, siger CEO i Visma, Øystein Moan.

 

Moan har været administrerende direktør i Visma siden 1997. Siden dengang er selskabet vokset fra 300 til 7.000 ansatte. Som leder af Nordens største software-selskab, har han lært, at kun det bedste er godt nok.

 

- ”Man kan opnå hvad som helst, hvis man har de rette mennesker og den rette organisation”, siger Moan.


Karriere og udvikling

Hvert år køber Visma mellem 20-25 selskaber og får på den måde mange erfarne medarbejdere med på holdet. Samtidig har Visma et stort fokus på at rekruttere fremtidige talenter.

 

- ”Det er nyuddannede, som har den mest opdaterede uddannelse. Vi ønsker at tiltrække dem, og give dem mulighed for at kickstarte deres karriere”, siger Moan.

 

IT-branchen er en branche som er, og har været i stor forandring siden starten af 50’erne, og den ændrer sig fortsat hastigt. Salg, markedsføring og produktudvikling handler mere og mere om software, ifølge Moan. Det øger behovet for medarbejdere med teknologiske kompetencer.

 

- ”En del af de discipliner, som vi har brug for, som machine learning og cloud computing, var ikke noget man lærte for 10 år siden. Mange af algoritmerne blev opfundet for mellem fem og otte år siden, så det de lærer på IT-Universiteterne), var ikke noget man lærte for 10 år siden”, fortæller Moan.

 

Visma henter mange af sine kompetencer fra NTNU (Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet, red.) og Universitetet i Oslo, samt fra Sverige, Finland og København. Derudover rekrutteres der fra universiteterne i lande, hvor Visma er tilstede, som Rumænien, Litauen og Letland.

 

Skræddersyede stillinger

For Moan er rekruttering det vigtigste koncernen gør, for at sikre fremtidig innovation.

- ”Vi skaber software, som skal bruges de næste 10, 20 og 30 år, så vi må skabe solide løsninger. Vi går efter kandidater, som har taget de tunge fag, og som har lært de vanskelige ting, og har brugbare resultater fra disse fag”, siger han.

 

Hvert år rekrutterer Visma studerende til praktikstillinger henover sommeren. Sidste år var der tæt på 800 ansøgere så der var kapløb om praktikpladserne.

 

HR direktør i Visma Merete Hverven Bull fortæller, at måden at rekruttere på ude i markedet har ændret sig de sidste år. Erfarne jobansøgere er blevet mere bevidste om at gå til de selskaber, som de selv finder attraktive. Derfor vurderer Visma vigtigheden at, at skræddersy stillinger efter ansøgerne, så både Visma og den potentielle medarbejder får mest muligt ud af arbejdsrelationen.

 

- ”Vi er fokuserede på at skræddersy stillingen, når først vi møder et talent. Hvis vi møder nogen som er helt grønne, prøver vi at skæddersy en stilling som passer til kandidaten, i stedet for at kandidaten skal passe i en defineret stilling, som vi har behov for at få udfyldt”, siger hun.


At skabe sin egen karriere

I arbejdslivet er det let for nyuddannede at ende i administrative stillinger, eller stillinger hvor de ikke får brugt deres uddannelsesmæssige baggrund. I Visma er ingen opgaver for store eller for små. Virksomheden vil have kanidater som er sultne, som rækker hånden op, som tør skabe deres eget mandat og ambitioner. Har du først fået en fod indenfor, er der mange karrieremuligheder.

 

- ”Talenter som kommer til os får mange udfordrende opgaver. Du kan gøre det kæmpestort og du kan gøre det småt. Vi er optaget af, at man skaber sin egen karriere. Er du dygtig, er der ingen grænser for, hvad du bliver kastet ud i”, fortæller Bull.

 

Med gode evner, høj IQ og EQ i kombination med IT-kompetencer, er du en interessant kandidat for Visma. Hvor længe du arbejdet hænger vi os ikke i.

 

- ”Vi har en mini-CFO, Stian Grindheim, som har arbejdet hos os i knap to år, og som arbejder tæt sammen med Øystein Moan og CFO i Visma, Tore Bjerkan. Det er ikke mange selskaber som tilbyder sådan en stilling efter et år, men hos os er det afgørende, hvor dygtig du er”, siger Bull.

 

Kampen om de gode

Moan og Bull forudsiger, at der i løbet af de næste fem år vil blive brugt flere penge på software, og at halvdelen af de ansatte vil være programmører. Behovet for udviklere øges og kampen om de dygtige medarbejdere vil blive hårdere.

- ”Vi har egentlig ikke mange konkurrenter, men i fremtiden vil vi konkurrere med alle”, siger Bull.